RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#164375  Szerző: altermanus

Annyit beszélnek a kedvenc rockslágerükről a híres előadók a Rádió Rockban, hogy úgy gondoltam én is megosztom a kedvencemet! (úgyse lesz belőle nagy gondolat menet)
Black-Out - Ma...
 #164339  Szerző: altermanus

LuciFerko írta:Kép
"Alma szerető kecske"

Egyre biztosabbnak látom, hogy a magyar nyelv igazából türk eredetű.
magyar tanárom jellemzése szerint nem, mert finnugor eredetű a nyelvünk, csak néha vettünk át más népektől szavakat, amit ,,félrehallottunk"! - legalábbis érettségin ezt kell mondani :troll:
 #164337  Szerző: LuciFerko

Kép
"Alma szerető kecske"

Egyre biztosabbnak látom, hogy a magyar nyelv igazából türk eredetű.
 #164196  Szerző: mlaszlo

altermanus írta:
noartist írta:Személyes, családi tapasztalatból mondom (sajnos több ágról is lett mostanában példám), hogy vége, a hazai egészségügy elvérzett.
Olyan súlyos hibákat vétettek, nem is egy esetben, hogy eldöntöttem: amint befejeztem tanulmányaimat, elhagyom az országot. Végleg.
Természetesen nem ez az egyetlen dolog, ami miatt így döntöttem, mert van még megannyi probléma. De tényleg, felfoghatatlan, már-már emberi életeket követelő hibákat vétenek, mintha nem is lenne diplomájuk. Én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol olyan alapvető dolgok nem működnek értékelhető szinten sem, mint az egészségügy.
Ami végleg kihúzta a gyufát, az az, hogy a Fidesz szerint a hazai egészségüggyel nincs semmi probléma.
Talán egyszer leírom a teljes történetet a sajtóban, de egyelőre nincs hozzá erőm, mert megviselt ez az egész.
ismerős szitu... anyám egyik nap rosszul érezte magát 226 higanymilliméteres vérnyomással, hogy mondta hívjam ki az ügyeletet... próbálom (ez a szám nincs hozzárendelve egyik előfizetőhöz sem) megnézem az Arany Oldalak oldalán találok két számot egyik nincs hozzárendelve... a másik csörög, de nem veszi fel senki...
másnapra kiderült, hogy a sümegi mentősöket kellett volna értesíteni (ez volt decemberbe), de idén januártól már Veszprémbe kell telefonálni, elmondom mi a probléma, és ha Szükségesnek tartják, akkor hívják a felénk körzeti ügyeletes orvost :hit: Dübörög a gazdaság - ühüm! a diszkókba...
Ha nem magánorvoshoz mész, akkor iszonyatosan nagy a kiszolgáltatottság. Mi 2014-ben sürgősségi osztályon voltunk, az ott lévő egyik beteget stroke gyanúval vitték be kora délelőtt, mi este 6 körül voltunk ott és beteg még semmi ellátást nem kapott. Közben meg a várókban nagy plakátok, hogy stroke esetén minden másodperc fontos ...
Mi a sürgősségin 5 órát vártunk vérvétel eredményre. Sürgősségin ..., amikor egy normál vérvétel is megvan ennyi idő alatt. És kiderült, hogy a labor és a sürgősségi között nem volt számítógépes kapcsolat, amit tudtak is az ügyeletes orvosok és arra nem vették a fáradtságot, hogy valakit átküldjenek az eredményekért a laborba, inkább várták a csodát, hátha mégis áttöltődnek az eredmények... Persze miután ordítás tört már ki, mert mindenki nehezen viselte a 7-8-9-10 órás ottlétet, áthozták az eredményeket. De még így is a főorvosnak állt feljebb.
 #164182  Szerző: asr27

Nálunk fél éve nincs körzeti fogorvos.
Az egyik szomszéd településen van szakorvos, de ott húzásért és tömésért is fizetni kell, nem keveset.
 #164181  Szerző: altermanus

noartist írta:Személyes, családi tapasztalatból mondom (sajnos több ágról is lett mostanában példám), hogy vége, a hazai egészségügy elvérzett.
Olyan súlyos hibákat vétettek, nem is egy esetben, hogy eldöntöttem: amint befejeztem tanulmányaimat, elhagyom az országot. Végleg.
Természetesen nem ez az egyetlen dolog, ami miatt így döntöttem, mert van még megannyi probléma. De tényleg, felfoghatatlan, már-már emberi életeket követelő hibákat vétenek, mintha nem is lenne diplomájuk. Én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol olyan alapvető dolgok nem működnek értékelhető szinten sem, mint az egészségügy.
Ami végleg kihúzta a gyufát, az az, hogy a Fidesz szerint a hazai egészségüggyel nincs semmi probléma.
Talán egyszer leírom a teljes történetet a sajtóban, de egyelőre nincs hozzá erőm, mert megviselt ez az egész.
ismerős szitu... anyám egyik nap rosszul érezte magát 226 higanymilliméteres vérnyomással, hogy mondta hívjam ki az ügyeletet... próbálom (ez a szám nincs hozzárendelve egyik előfizetőhöz sem) megnézem az Arany Oldalak oldalán találok két számot egyik nincs hozzárendelve... a másik csörög, de nem veszi fel senki...
másnapra kiderült, hogy a sümegi mentősöket kellett volna értesíteni (ez volt decemberbe), de idén januártól már Veszprémbe kell telefonálni, elmondom mi a probléma, és ha Szükségesnek tartják, akkor hívják a felénk körzeti ügyeletes orvost :hit: Dübörög a gazdaság - ühüm! a diszkókba...
 #164179  Szerző: noartist

Személyes, családi tapasztalatból mondom (sajnos több ágról is lett mostanában példám), hogy vége, a hazai egészségügy elvérzett.
 #163687  Szerző: frekivadasz

De lehet. Viszont aki rákényszerül ezekre, annak nincs pénze, tehát hitelt kell felvennie. Érdemes azonban külön indítani a fundamentát, és külön felvenni a hitelt. Ez jól le van írva a linkelt oldalon, hogy miért.
 #163686  Szerző: Gr3g0ry

frekivadasz írta:Ha olvastad az én hozzászólásomat, abban benne van.
A "következő lépésedben" az szerepel hogy(utánna) kisebb kamatozású hitelt kellene felvenni,és szimplán nem lehetne alkalmazni(semmien + hitel nélkül)?
 #163683  Szerző: frekivadasz

Ha olvastad az én hozzászólásomat, abban benne van.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 541