RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#74814  Szerző: FLaci81

donder írta:
LuciFerko írta:Muhaha, mit találtam műholdon
http://www.kephost.com/images4/2011/6/1 ... vhqrgp.bmp
:shock:
hát ha ezzel nem vesz valamit, akkor semmivel sem.. :D :blush:
Ez igen! :D
 #74788  Szerző: csabyke

Ezt már a hétvégén beszerettem volna írni, de soha nem jutott rá időm...

A Németek tanulhatnának az Osztrákoktól picit Rádióhálózat kiépítésből még...

VONATBAN SANGEAN 606

Stuttgart - Ulm:
Ez itt még relative oké... Igen szarul jött, de azért lehetett élvezni (SWR rádiók)

Ulm - München
Csapnivalóan szar (BAYERN X)

München környékén a 801 BAYERN PLUS vonatban is AMhez képest élvezhető volt, bár azért ugye ahhoz már kellett egy jelszint, mert vonatban az AM igen csak zajos

München - Salzburg
Nagyon szuper, itt jönnek a BAYERN adók is, pl. 93,7MHz Bayern1 szuperul, de szinte majdnem a teljes szakaszon KIFOGÁSTALANUL jön a Radio Salzburg a 94,8on

Valamint a RADIO TIROL is befigyel az Inntal-Dreieck környékén egy picit, főleg pont az Inn fölötti hídon :))

Salzburg - Győr:
Itt az osztrák rádiók a teljes szakaszon zavartalanul jönnek..

Győrtől telefonálgattam

Tatabányánál nem tudtam Osztrákot fogni most...

Annyi esetleg lehet, hogy Münchenben vonatot váltottam és lehet, hogy a német ICE jobban kinyírja a rádiókat mint az osztrák railjet, de pl. a német sima IC-vonaton is igen tréé a vétel München-Ulm között, ezzel szemben pl. Stuttgart-Frankfurt között ICE-n és IC-n is elég jól lehet rádiózgatni...

Az ICE-ken van a székekhez 3,5ös Jack ajzatos kis doboz, amivel lehet 4 Rádiócsatorna között választani

AMikor ICEzek München-Salzburg között, össze vissza váltogat meg sokszor recseg, bezzeg amikor pl. Passau-Wien között vonatoztam 2 éve, ott VÉGIG zavartalanul jött, szóval azért nem hinném, hogy az ICE belső szigetelése a bűnös ezért a dologért...
 #74786  Szerző: Szd96

Na az ukrán KIss FM ennyire jön nálam átlagosan : http://www.youtube.com/watch?v=cHvrqs04AJw elvileg 200 watt :D
a végére becsúszott az egri r1, amit most vettem életemben először Miskolcon :shock:
 #74763  Szerző: donder

LuciFerko írta:asszem lessz it pirítás, ha kikerülnek a tetőre az antennák 8-)
:blush:
hát igen.. Én meg viszem ki a frissen vett szintén 7 elemes YAGI-mat 360˙ os forgatóval és égtály (É K D NY) visszajelzővel a HG0D rádióamatőr versenyállomásra.. Ott van 4 db sac/kb 15-20 méter magas torony, meg egy kis 10 méteres.. Ezutóbbira szándékoznék feltenni.. :D :P
  • 1
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 541