RADIOSITE Fórum

• 89.5 Music Fm

#125475  Szerző: whoisthere

Amióta olvasom a fórumot, nagyon ritkán látok pozitív kommenteket, sőt néha kicsit gonosz, vagy bulváros a hangulat. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy itt egy Music FM, ami a mérések szerint jól szerepel, mégis sokan oltogatják. Kéne neki egy konkurencia, az egészséges verseny végett aztán ennyi. Amíg ilyen költséges egy rádiót üzemeltetni, örüljünk annak, hogy van egy igényesen összerakott rádió.

A "Deejayizmus" és a "Roxizmus" jelenség is érdekes. Ami elmúlt, elmúlt, engedjük el őket szépen - vagy gondoljuk végig ma mi szólna ezeken az adókon...

Mindegy. Még valami. Mielőtt nagyon okos dolgokat állítanánk a rádiók és a piac milyenségéről - csak, hogy ismételjem magam - meg kéne vizsgálni, hogy a hallgatók hány %-a tudja egyáltalán a műsorvezetők nevét, vagy a műsorok címét. Szerintem nagyon sok embernek tök mindegy mi szól 3-as hangerőn a kocsiban, míg 15 percet autózgat. Az emberek többsége nem figyeli ennyire alaposan a rádiókat, mint ti.

Ha tényleg olvasnak MusicFM-es arcok, én csak azt üzenném, hogy igényes és korrekt minden, én kevesebb dumát szeretnék, de hát nektek is vannak kötelezettségeitek. Kocsiban és sörözés közben a pub hangfalából hallgatlak titeket, meg éjjel, ha taxizom. Van kedvenc műsorvezetőm is (Juhász Gergő) egyébként egy másik rádiót hallgatok a legtöbbet. (Jazzy)

Köszönöm a figyelmet. :)
 #125468  Szerző: djlacee

Ne hasonlítsuk már a Rise -t a Dankóhoz
 #125467  Szerző: noartist

Gyerekek!
Ez az egész mizéria kezd nevetségessé válni.
Szerencsétlen MusicFM-diolgozók szerintem már csak kínjukban jönnek fel ide,persze röhögni.
Fel lehet hozni a RiseFM-et,de az a rádió mindigis egy pénzmosoda volt,ráadásul a frekvenciák körül is mindig folyt a műbalhé.
Persze,sikeres volt,ahogyan a Dankó is az.Szereti mind a 100 hallgató.
Ez van,ezt kell szeretni,csókolom.
A karácsonyi zenékbe belekötni meg olyan,mintha kérdőre vonnád Marika nénit,mert a szokásos heti almáspitéje helyett most bejglit süt.
A multikban november eleje óta megy a karácsonyi láz,mégsem mész az ügyfélszolgálathoz verni a pultot.
---
 #125466  Szerző: asimov

Itt az előfizetés ténye a lényeg, kedves admin :) (Az ár/érték arány másik történet.)
Amúgy, szerintem ugyanazt mondjuk.
adminisztrator írta:10-20? inkább 80-100.

egy dance rádió ma magyarországon nem életképes az éterben, sem piripócson, sem budapesten, sem országosan - a music fm is előbb-utóbb lehúzza a rolót, ha így folytatja. nem hiszem, hogy reális piaci igényre adott válaszul indult el ebbe az irányba.

az hbo-nál meg vannak ár/érték arányban sokkal jobb mozicsatornák is.
 #125461  Szerző: mimi

Csongii írta:A Rise FM alól Bp.-n emlékeim szerint kikapták a frekit és nem befejezte. Ott komoly "háború" folyt anno. Ráadásul nem az övéké volt a frekvencia.
emlékeim szerint a balatoni frekit kivéve a rise és a face is olyan haldokló rádiók engedélyeivel ment, amire hosszú távú értelmes bizniszt már nem nagyon lehetett alapozni
 #125459  Szerző: Csongii

mlaszlo írta: Miből gondolod, hogy a dance zenére olyan hatalmas igény van 24 órában? Volt már nem egy próbálkozás dance zenei irányban (Roxy, Deejay, Rise FM), egyik sem rendelkezett olyan kimagasló hallhatottsággal és egyik rádió sem azért tűnt el, mert lejárt volna a frekvencia jogosultság és nem nyertek a pályázaton. A Rádió1 zenei vonalára sokkal nagyobb igény lenne, nem véletlen, hogy az Ozone FM is erre indult el inkább a dance helyett. Rádiózás szempontjából pedig arra érdemes elindulni, ami több hallgatottságot hoz és nem azt, ami hiánypótló.
A Rise FM alól Bp.-n emlékeim szerint kikapták a frekit és nem befejezte. Ott komoly "háború" folyt anno. Ráadásul nem az övéké volt a frekvencia.
 #125457  Szerző: kukac

zsombor írta:
kukac írta:
na megint egy objektív szakértői hozzászólás..
Bocsánat. Azt hittem ez egy fórum, ahol egy mezei hallgató (aki nem ért a rádiózáshoz, csak hallgatja, és van véleménye) is leirhatja a gondolatait. Ezek szerint tévedtem. Sebaj. Minden nap tanul valami újat az ember. :)
Ha állításod szerint sem értesz ahhoz amiről azért a szakmai sztenderdekkel ellentétes véleményt alkotsz (még azokkal ellentétben is, akik ezzel foglalkoznak, minimum több rálátásuk, tapasztalatuk van), akkor az elvárható hogy fejtsd ki bővebben, valamiféle érvekkel támaszd alá, mégis miért gondolod azt hogy egy rádiónak nem úgy kell működnie, nem azokat a szempontokat kell figyelembe vennie ami alapján jelenleg működik, hanem miért inkább a te (saját bevallásod szerint is) szubjektív értékítéletedhez kell igazodjon! A "minden nap tanul az ember"-t akkor emlegetjük ha valóban építkezünk mások véleményéből, és nem csak hajtogatjuk a sajátunkat!
 #125455  Szerző: zsombor

kukac írta:
Bocsánat. Azt hittem ez egy fórum, ahol egy mezei hallgató (aki nem ért a rádiózáshoz, csak hallgatja, és van véleménye) is leirhatja a gondolatait. Ezek szerint tévedtem. Sebaj. Minden nap tanul valami újat az ember. :)
 #125453  Szerző: markfelt

oké, én elismerem, jó a music fm. friss hallgatottsági adatot még nem láttam, de kíváncsian várom.
 #125452  Szerző: kukac

zsombor írta:Azért a full dance rádiótól még messze van a Music FM. Ráadásul azért a Roxy is volt évekig a leghallgatottabb rádió Budapesten, amíg tönkre nem tették. Ott is dance zene szólt.
A Rádió 1 sem azért volt erős hallgatottságban, mert óránként leadták pl. a OneRepublictól az Apologize-t.
Volt egy igen erős brandje, ami néha többet ér, mint az, hogy mi megy rajta. A Rádió 1 állandóan a folyamatos ismétlések, és az elavult, lejárt pop slágerek miatt volt -többek között itt is- szétszekálva.
A Music FM a célcsoportjában igen népszerű, ha csak megnézed hány autóban szól az (tapasztalataim alapján 10-ből minimum 7-8), hány üzletben, (Takko, CBA-k, stb..), és hogy torony magasan nyerték a Rádiós Korrektúra közönség szavazását.
A rádió összességében nem rossz, én pl. szívesebben hallgatom a Let's Go-t minden nap, mint pl a mondva csinált Top 10-et, vagy a napi 128 óra kívánság műsort.
A beszéd arány valóban nagyon magas, de erről nem csak Ők tehetnek. Ez sajnos elvárás a hatóság részéről. Ahogy a sok Magyar zene is.
Nekem a számok előtti faxhang -ahogy itt hívjátok- is nagyon tetszik. Sok számnál nagyon jól meg van csinálva. pl Pitbull-Kesha, vagy Britney Work című száma előtt.
A tegnapi témára visszatérve, szerintem a karácsonyi számok sokasága ezen három napon elviselhető lett volna.
Inkább elviselhető, mint egyesek reakciója krisz83 beírása után. De végül is persze, üldözzünk el mindenkit, aki valóban a rádióban dolgozik, és akkor lehet fújni orrba-szájba a saját hülyeségünket. ;)
  • 1
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 565