RADIOSITE Fórum

• 89.5 Music Fm

#125451  Szerző: mimi

zsombor írta:torony magasan nyerték a Rádiós Korrektúra közönség szavazását
Kép
 #125449  Szerző: zsombor

Azért a full dance rádiótól még messze van a Music FM. Ráadásul azért a Roxy is volt évekig a leghallgatottabb rádió Budapesten, amíg tönkre nem tették. Ott is dance zene szólt.
A Rádió 1 sem azért volt erős hallgatottságban, mert óránként leadták pl. a OneRepublictól az Apologize-t.
Volt egy igen erős brandje, ami néha többet ér, mint az, hogy mi megy rajta. A Rádió 1 állandóan a folyamatos ismétlések, és az elavult, lejárt pop slágerek miatt volt -többek között itt is- szétszekálva.
A Music FM a célcsoportjában igen népszerű, ha csak megnézed hány autóban szól az (tapasztalataim alapján 10-ből minimum 7-8), hány üzletben, (Takko, CBA-k, stb..), és hogy torony magasan nyerték a Rádiós Korrektúra közönség szavazását.
A rádió összességében nem rossz, én pl. szívesebben hallgatom a Let's Go-t minden nap, mint pl a mondva csinált Top 10-et, vagy a napi 128 óra kívánság műsort.
A beszéd arány valóban nagyon magas, de erről nem csak Ők tehetnek. Ez sajnos elvárás a hatóság részéről. Ahogy a sok Magyar zene is.
Nekem a számok előtti faxhang -ahogy itt hívjátok- is nagyon tetszik. Sok számnál nagyon jól meg van csinálva. pl Pitbull-Kesha, vagy Britney Work című száma előtt.
A tegnapi témára visszatérve, szerintem a karácsonyi számok sokasága ezen három napon elviselhető lett volna.
Inkább elviselhető, mint egyesek reakciója krisz83 beírása után. De végül is persze, üldözzünk el mindenkit, aki valóban a rádióban dolgozik, és akkor lehet fújni orrba-szájba a saját hülyeségünket. ;)
 #125442  Szerző: mimi

adminisztrator írta:a music fm is előbb-utóbb lehúzza a rolót
de hát ők nyeregben vannak, ifjunóvátájmín
 #125436  Szerző: markfelt

10-20? inkább 80-100.

egy dance rádió ma magyarországon nem életképes az éterben, sem piripócson, sem budapesten, sem országosan - a music fm is előbb-utóbb lehúzza a rolót, ha így folytatja. nem hiszem, hogy reális piaci igényre adott válaszul indult el ebbe az irányba.

az hbo-nál meg vannak ár/érték arányban sokkal jobb mozicsatornák is.
 #125434  Szerző: asimov

Itt példaként felhoznám a HBO-t:
  • se filmek alatt, sem két film között nincsenek undorító reklámok
  • minden filmet többször, és különöző időpontokban leadnak, ami annakidején, egy előzetes közvéleménykutatás miatt alakult így (és szerintem is zseniális dolog)
  • igényes, saját sorozatok tömkelege
  • sehol egy kamu tehetségkutató vagy kisköltségvetésű agysorvasztó tv-s sorozat
  • sehol egy "győzelmi jelentés"-ek sorával tarkított hírműsor, vagy beszélgetésnek álcázott, politikai agitátorelőadás
.. szóval (nekem) tökéletes tv-csatorna.
Mindezekért cserébe, viszont előfizetős, de nekem pld. bőven megéri azt a pénzt, mert igényes szórakozást kapok a pénzemért.

Egy DANCE rádiónak lenne annyi hallgatója, hogy rentábilis legyen? Egy ~50 km-es, budapesti lefedettségre, csak a "frekvenciadij" lenne vagy 10..20 milla...
mlaszlo írta:
asr27 írta: Ok akkor hallgass mást! Ha nem szereted a Dance zenét, akkor számodra elég bő a rádió választék, nem kötelező ezt hallgatnod! :x :ayfkm: Nehogy már a te hülyeséged miatt itt is a csicska pop menjen!
Miből gondolod, hogy a dance zenére olyan hatalmas igény van 24 órában? Volt már nem egy próbálkozás dance zenei irányban (Roxy, Deejay, Rise FM), egyik sem rendelkezett olyan kimagasló hallhatottsággal és egyik rádió sem azért tűnt el, mert lejárt volna a frekvencia jogosultság és nem nyertek a pályázaton. A Rádió1 zenei vonalára sokkal nagyobb igény lenne, nem véletlen, hogy az Ozone FM is erre indult el inkább a dance helyett. Rádiózás szempontjából pedig arra érdemes elindulni, ami több hallgatottságot hoz és nem azt, ami hiánypótló.
 #125433  Szerző: djlacee

Mlaszlo, a Roxy azert le is jart
 #125432  Szerző: mxgiorgio

Én inkább RÁDIÓT hallgatnék szivesen nem ezt a :ayfkm: ami ma Magyarországon megy.....
 #125431  Szerző: mlaszlo

asr27 írta: Ok akkor hallgass mást! Ha nem szereted a Dance zenét, akkor számodra elég bő a rádió választék, nem kötelező ezt hallgatnod! :x :ayfkm: Nehogy már a te hülyeséged miatt itt is a csicska pop menjen!
Miből gondolod, hogy a dance zenére olyan hatalmas igény van 24 órában? Volt már nem egy próbálkozás dance zenei irányban (Roxy, Deejay, Rise FM), egyik sem rendelkezett olyan kimagasló hallhatottsággal és egyik rádió sem azért tűnt el, mert lejárt volna a frekvencia jogosultság és nem nyertek a pályázaton. A Rádió1 zenei vonalára sokkal nagyobb igény lenne, nem véletlen, hogy az Ozone FM is erre indult el inkább a dance helyett. Rádiózás szempontjából pedig arra érdemes elindulni, ami több hallgatottságot hoz és nem azt, ami hiánypótló.
 #125422  Szerző: Attis

kukac írta:Nagyon jól szórakozom rajtatok! :)
Karácsony van még pár percig. :boldog: ;)
 #125420  Szerző: kukac

Nagyon jól szórakozom rajtatok! :)
  • 1
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 565