RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#73164  Szerző: csadam

Az FM 91,5 Radio Niederösterreich honnan jön és mennivel ad?
 #73040  Szerző: vdxp

djlacee írta:http://www.youtube.com/watch?v=-tlEWi5UbsU
EZ mi lehet? Nem ES, az tuti, mert már napok óta jön. Szokott adóazonosítót is mondani, de nem értem. Egészkor pontos időt is mondott, valami szláv lehet. Szerintem nem a Frekvence1, talán a Rádio Piešťany lenne?
Nem ES, csak tropo. Ez lehetséges lenne. Rádió Piešťany játszik sok másfajta zene (világzene).
 #72957  Szerző: lali87

faingyőző írta:Milyen rádiók foghatóak az osztrák-magyar-szlovák hármas határ környékén?
Attól függ milyen cuccal "vonulsz ki" rádiót hallgatni a hármas határra :-)
Kicsikínai konyharádióval az alábbiak majdnem biztosan jönnek :-)
Egy jó antennával és jó tunerrel picit többet is lehet hallgatni....

osztrák (nagyobb bécsi adók)
Ö1 92MHz
Ö2-Wien 89.9MHz
Ö3-Hitradio 99.9MHz
FM4 103.8MHz
KRONEHIT 105.8MHz

magyarok (győr-sopron)
MR1-Kossuth 101.6MHz, 95MHz, 106.4MHz
MR2-Petőfi 99.5MHz, 93.1MHz
MR3-Bartók 107.9MHz, 106.8MHz
NeoFM 87.6MHz, 96.8MHz
ClassFM 102MHz, 101.4MHz

szlovák (nagyobb pozsonyi adók)
SRO1 96.6MHz
SRO2 Regina-Bratislava 99.3MHz
SRO3 Devín 104.4MHz
SRO4 RadioFM 89.3MHz
Radio Expres 107.6MHz
Jemné Melódie 106.6MHz
Rádio Lumen 93.8MHz
Rádio Viva 101.8MHz
Fun Radio 94.3MHz
Europa 2 104.8MHz
 #72953  Szerző: djlacee

http://www.youtube.com/watch?v=-tlEWi5UbsU
EZ mi lehet? Nem ES, az tuti, mert már napok óta jön. Szokott adóazonosítót is mondani, de nem értem. Egészkor pontos időt is mondott, valami szláv lehet. Szerintem nem a Frekvence1, talán a Rádio Piešťany lenne?
 #72914  Szerző: csabyke

faingyőző írta:milyen Rádiók fogható ostrák-magyar-slovák hármas határ környékén?
ELVEZHETO Minosegben szinte mindenhol:
- Semmering
- Wien
- Mattersburg

ORF-es adoi kifogastalanul jonnek... Akar autoban (nem autoradioval) vagy vonatban is...

SK es Magyarokat majd megirja mas.... En mindig Osztrakokat hallgatok arra 0% kivetellel vagy 15 eve ha arra tevedek... :)

Hegyeshalomban a Wien, Gyor fele kozeledve Semmering veheto jobben..
 #72872  Szerző: Gyurii91

faingyőző írta:milyen Rádiók fogható ostrák-magyar-slovák hármas határ környékén?
Keress egy települést, és fmscan.org :)
 #72864  Szerző: faingyőző

milyen Rádiók fogható ostrák-magyar-slovák hármas határ környékén?
 #72843  Szerző: DWC

Ma lehetett némi terjedés reggel. Taksonynál, vonaton, még szépen jött a Radio BRO. Nem tudom, meddig, mert közben lemerült a telóm. :( (Errefelé a Kossuth ki szokta csapkodni.)
 #72736  Szerző: Zsolt

Két mostanság szerzett kellemes tapasztalatomról adnék most hírt (ezáltal ajánlást) DX témakörben.
1. Cseréltem kerámiaszűrőket az ATS909-ben. Kipróbáltam egy csomó kombinációt, végül a 80 kHz/80 kHz bizonyult a legjobbnak, itt még nem annyira torz, mégis nagyon szelektív. 200 kHz-re mindent szétválaszt (max a 80 kW-os országosok hallatszanak át egy picit), de helyi adókon kívül 100 kHz-re is jól szét tud szedni.
Pl. a dunaújvárosi 91,3 Kossuth-ba picit sem hallatszik bele a BRO.
Csináltam előtte-utána videót, majd feltöltöm ha lesz kedvem.
2. Nagyon jó ez az új Pira.CZ féle RDS SPY - http://www.rdsspy.com/
Még soha nem volt ilyen egyszerű szoftveres RDS dekódolás, mint ezzel a progival. Simán csak annyit kell csinálni, hogy a tuner RDS-ének DATA és CLOCK lábát rá kell kötni a hangkártya line in bemenetére (a honlapon fent van pontosan hogyan). És ennyi. Nem kell semmit se a PC és a tuner közé kötni, nem kell soros porttal szórakozni.
Sony SA3ES tunerrel és a progi Super PI Detector (vagy micsoda) módjával nagyon szép eredményeket tudtam kihozni. Több olyan adó is van ahol a Sony-n még a stereo led sem villan fel, az RDS pedig pláne nem, az RDS SPY-ban mégis szépen megjelenik a PI, vagy akár a PS is lejön szép lassan.
Majd töltök fel print szkríneket hogyan működik a dolog, szintén csak ha majd lesz kedvem.
  • 1
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 541