oldman írta:Nem tudom mért jár jól valaki azzal, ha közösségi rádiót csinál. Jah, hogy nem kell fizetni éved díjat? És pályázhatsz remek műsorokkal! Ellenben több lesz a havi költséged, mert ha jó rádiót szeretnél összerakni, ami hallgatott is, ahhoz sokkal több emberre lesz szükséged a beszédarány miatt. Kevesebb a reklámidőd is. Egy zenei rádió esetében a sok beszéd hátrány. A Rádió Rock a neve alapján, inkább zenei adó lenne. Nem lesz könnyű dolguk.
Érdekes dolog ez a közösségi kérdés. Ha jól értettem például egy zene szám is lehet közösségi tartalom, ha az az adott közösségi dologhoz kapcsolódik kiegészíti, de akár az is hogy, elmondja az MV hogy ma van a 20 éves évfordulója a Bikini zenekarnak, és leadod a részegen ki visz majd hazát.(de én ezt csak hallottam nem néztem utána) Azáltal hogy közösségi, azért a költségek alacsonyabbak, ami egy rock rádiónál szerintem nem elhanyagolható szempont. Ha egy kevés beszédet beletesznek a reggeli műsorukba, meg este sok interjú műsor megy (ami lesz), akkor az simán megvan egy napközbeni műsorban pedig átlagban kb 5 perc szöveget fognak tolni. Az embereket pedig így is úgy is alkalmazni kell, szerintem egy rádiónak az egyik legfontosabb feladata hogy az arculatába illő karakteres műsorvezetőket találjon. Ez az egyik legnagyobb ütőkártyája a spotify és társaival szemben, (a másik meg hogy sok még nincs a legtöbb autósnak korlátlan mobilnettje de ez már off)
A beszédaránynál sokkal neccesebb a magyar zene arány. Meg hogy a pop rockot szerető szélesebb közönséget mennyire fogja elüldözni egy két zúzósabb szám.