Sencor src 340 rádiós ébresztőóra.Szuper szelektív vt szegényke.Lehet,hogy majd veszek egy hasonlót.

joe írta:és ilyen U7-es alkatrészt hol lehet találni? kína?nyikolaj írta:Hét hülye voltam ja.. Nimcs rá megoldás,hogy olyan legyen mint régen? Vagy esetleg jobb. Ha esetleg szétszedném???Szerintem nem a szelektivitása, hanem az érzékenysége csökkent le a rádiódnak (távoli adókat nem veszi). Nem tudom, hogy milyen készülék - nem írtad - de két eset lehet:
- ha van a bemenetén védődióda - https://osmocom.org/attachments/downloa ... ap_top.jpg (balra a képen az U7 jelölésű kb. 1x2 mm-es alkatrész) - ez tönkre ment és cserélni kell - "letesteli" az antenna bemenetet (párszor 10 Ft-os alkatrész, de kell a cseréhez egy tapasztalt szerelő...)
- ha nincs akkor maga a hangolókőr első alkatrésze hibásodott meg (zártal/szakadás)...ez a pár száz vagy pár ezer Ft nagyságrend, ha be lehet a szükséges alkatrészt szerezni...
Joe
nyikolaj írta:Hét hülye voltam ja.. Nimcs rá megoldás,hogy olyan legyen mint régen? Vagy esetleg jobb. Ha esetleg szétszedném???Szerintem nem a szelektivitása, hanem az érzékenysége csökkent le a rádiódnak (távoli adókat nem veszi). Nem tudom, hogy milyen készülék - nem írtad - de két eset lehet:
nyikolaj írta:Hét hülye voltam ja.. Nimcs rá megoldás,hogy olyan legyen mint régen? Vagy esetleg jobb. Ha esetleg szétszedném???Szétszedni akkor lenne értelme ha vezeték kiszakadt valahogy(meg lett veszítve mert pl rövid).
nyikolaj írta:Hali! Sajnos ezekben a másodpercekben szerintem elcsesztem vslamit a jó kis szelektív kisrádiómon.Nem tudom mennyire volt jó ötlet némi feszülséget az antenna menetre tenni.A zsinórantennáját próbálgattam tekergetni,rakosgatni mint egy jó dx-es,na és persze a helyi rédiók tökéletes vélteléért,amikor egyszer csak az antennát hozzá érintettem a fémrugó részéhez..ahova az elemeket kell rakni,és egy recsegést követően már szunte alig lehet befogni vele az adókat.Csak a nagyadók jönnek..Petőfi,Bartók..Oda lett a szelektivitása! Help!!! Hogyan tudnám meggyógyítani a a legjobb készülékemet? Na és mi történhetett?