RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#168162  Szerző: nyikolaj

Sencor src 340 rádiós ébresztőóra.Szuper szelektív vt szegényke.Lehet,hogy majd veszek egy hasonlót.
 #168152  Szerző: joe

U7 az az alkatrész pozíciója ebben az áramkörben - amúgy ez egy PIN DIODA, a pontos típusa az alkatrészen jelölve van. A beszerzése akár nálunk is lehetséges, vannak kereskedések, akik erre szakosodtak...
 #168146  Szerző: altermanus

joe írta:
nyikolaj írta:Hét hülye voltam ja.. Nimcs rá megoldás,hogy olyan legyen mint régen? Vagy esetleg jobb. Ha esetleg szétszedném???
Szerintem nem a szelektivitása, hanem az érzékenysége csökkent le a rádiódnak (távoli adókat nem veszi). Nem tudom, hogy milyen készülék - nem írtad - de két eset lehet:
- ha van a bemenetén védődióda - https://osmocom.org/attachments/downloa ... ap_top.jpg (balra a képen az U7 jelölésű kb. 1x2 mm-es alkatrész) - ez tönkre ment és cserélni kell - "letesteli" az antenna bemenetet (párszor 10 Ft-os alkatrész, de kell a cseréhez egy tapasztalt szerelő...)
- ha nincs akkor maga a hangolókőr első alkatrésze hibásodott meg (zártal/szakadás)...ez a pár száz vagy pár ezer Ft nagyságrend, ha be lehet a szükséges alkatrészt szerezni...
Joe
és ilyen U7-es alkatrészt hol lehet találni? kína?
 #168116  Szerző: joe

nyikolaj írta:Hét hülye voltam ja.. Nimcs rá megoldás,hogy olyan legyen mint régen? Vagy esetleg jobb. Ha esetleg szétszedném???
Szerintem nem a szelektivitása, hanem az érzékenysége csökkent le a rádiódnak (távoli adókat nem veszi). Nem tudom, hogy milyen készülék - nem írtad - de két eset lehet:
- ha van a bemenetén védődióda - https://osmocom.org/attachments/downloa ... ap_top.jpg (balra a képen az U7 jelölésű kb. 1x2 mm-es alkatrész) - ez tönkre ment és cserélni kell - "letesteli" az antenna bemenetet (párszor 10 Ft-os alkatrész, de kell a cseréhez egy tapasztalt szerelő...)
- ha nincs akkor maga a hangolókőr első alkatrésze hibásodott meg (zártal/szakadás)...ez a pár száz vagy pár ezer Ft nagyságrend, ha be lehet a szükséges alkatrészt szerezni...
Joe
 #168103  Szerző: Gr3g0ry

Szétszedni akkor lenne értelme ha vezeték kiszakadt valahogy(meg lett veszítve mert pl rövid).
 #168097  Szerző: altermanus

gondoltam majd talán Joe írja, de beszéltem egy - a szakmáját szerető - szerelővel, hogy nem ilyen esettben mi a teendő... idézem: ,,bár ne tette volna" - szóval nincs rá gyógyír
A szakmáját szeretőt úgy értettem, hogy valaki megélhetésből csinálja... ha valaki nem értette volna
 #168073  Szerző: nyikolaj

Hét hülye voltam ja.. Nimcs rá megoldás,hogy olyan legyen mint régen? Vagy esetleg jobb. Ha esetleg szétszedném???
 #168069  Szerző: Gr3g0ry

nyikolaj írta:Hali! Sajnos ezekben a másodpercekben szerintem elcsesztem vslamit a jó kis szelektív kisrádiómon. :( A zsinórantennáját próbálgattam tekergetni,rakosgatni mint egy jó dx-es,na és persze a helyi rédiók tökéletes vélteléért,amikor egyszer csak az antennát hozzá érintettem a fémrugó részéhez..ahova az elemeket kell rakni,és egy recsegést követően már szunte alig lehet befogni vele az adókat.Csak a nagyadók jönnek..Petőfi,Bartók..Oda lett a szelektivitása! Help!!! Hogyan tudnám meggyógyítani a a legjobb készülékemet? Na és mi történhetett?
Nem tudom mennyire volt jó ötlet némi feszülséget az antenna menetre tenni.

Nekem az eddigi rádióm fm sáv szelektívítása veszett oda. :(
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 128