RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#56111  Szerző: Cicoo

krisz83 írta:Ha megkérdeznek, hogy mit szoktál hallgatni, de valójában nem is hallgatsz rádiót, akkor mit fogsz mondani? Azt, aminek a logója beleégett az agyadba valahol, ahol buliztál.
Én ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de ellenérvet se tudok felhozni. Ez már pszichológiai kérdés. Az agyba való beleégetés viszont mindenképpen kulcsfontosságúnak tűnik.
krisz83 írta:ha megkérdezed őket, a 2/3-a azt sem tudja, ki a műsorvezető mondjuk délelőtt, vagy hogy ma mi volt a téma a Kukoriban...
Nem, mert úgymond "nem jut el az agyukig", nem tudatosulnak az úgymond "érdektelen dolgok", mert a rádió számukra jórészt csak háttérzaj. Ha valami érdekeset hallanak, felkapják a fejüket, de különösebben nem törődnek vele. (Kérdés, hogy vajon a reklámot meghallják-e, de ennek az elérése megint másik tudomány. :roll: A híreket valószínű, hallják, főleg a kocsiban, mert az - adott esetben - felhangosodik.) Viszont ha össze tudják kötni a rádiót a kedvenc szórakozóhelyükkel (vagy bármi mással, ami számukra fontos vagy szimpatikus, lásd pl. Facebook), akkor talán elkezdik hallgatni.. Szerintem ez lehet a trükk.

(Alternatíva még az értem én, de leszarom. Mondjuk munkahelyen szól, és nem kapcsolhat el. Ugyebár egyes felmérésekben tudtommal mindenféle rádióhallgatás számít, akár a kocsiban hallgatod, akár munkahelyen, akár utazás közben, szabadidődben..)
krisz83 írta:Nekem sok olyan ismerősöm van, aki pont a napi 6-7 ismétlés miatt nem hallgatja már.
Valószínűleg ők azok, akik nem csak háttérrádióznak, hanem az elérhető információk miatt kapcsolják be a rádiót. Nagyon úgy fest, hogy ők vannak kevesebben a R1 célcsoportjában, vagy egyszerűen csak kevésbé alapoznak rájuk. (A megoldás aláhúzandó. :) - opcionális kérdés -)

Többféle ember van, ők többféle dolog miatt hallgatnak rádiót. Egy valami egész biztos: a R1 tudja, kikhez szól, és úgy látszik, meg is találta őket. Innentől kezdve ez egy jó rádió. Maximum egyes emberkéknek nem tetszik. Nem lehet mindenkinek szólni. Képtelenség.

Szerk.: Azt kifelejtettem, hogy van egy nagy előnyük: kiszámíthatók (Talán túlságosan is.. :roll: Bár tény, hogy iszonyatosan rugalmatlanok).
 #56109  Szerző: krisz83

A Rádió 1-nek a brand-je nagyon erős! Jelen vannak mindenhol,a hol a fiatalok, Sziget, Sound, stb... Ezt látják a fiatalok mindenhol. De valós hallgatottság nem igen van mögötte. Ha megkérdeznek, hogy mit szoktál hallgatni, de valójában nem is hallgatsz rádiót, akkor mit fogsz mondani? Azt, aminek a logója beleégett az agyadba valahol, ahol buliztál.
Egy olyan issszonyan erős brand amilyen a Rádió 1-nek van, nagyon sok látszat hallgatót hoz, de ha megkérdezed őket, a 2/3-a azt sem tudja, ki a műsorvezető mondjuk délelőtt, vagy hogy ma mi volt a téma a Kukoriban...
Nekem sok olyan ismerősöm van, aki pont a napi 6-7 ismétlés miatt nem hallgatja már.
 #56106  Szerző: benjamin

Gabeedj írta:Szánalmas kicsit a fiatal korosztályt megcélzó rádiózás,de részben sok fiatal is,ha ezt igényli...Nincs verseny és sajnos igény ,se a minőségibb zenére és arra,ha rádió,akkor legyen rádió.Fiatalok visszanéznének 90 évekbe és 2000körülire és néznének új zenék irányába is...Könyörgöm miért csak Lady Gagákat és yolanda be Cool kell játszani napi 10*.Ahogy a Juventus mondaná annyi jó zene van.....még....csak nem élünk velük,mert a sablont,amit a nagy menő rádiók nyújtanak egyszerűbb ,üzleti okok miatt is,de az emberek torkán lenyomni...Ha lenne Radio deejay és még más adó,ami üt mint régen,nem lenne népszerű ennyire a R 1.
A deejay-t nem hallgatták sokan ha jól emléxem a 12.ik volt.
 #56100  Szerző: Gabeedj

Szánalmas kicsit a fiatal korosztályt megcélzó rádiózás,de részben sok fiatal is,ha ezt igényli...Nincs verseny és sajnos igény ,se a minőségibb zenére és arra,ha rádió,akkor legyen rádió.Fiatalok visszanéznének 90 évekbe és 2000körülire és néznének új zenék irányába is...Könyörgöm miért csak Lady Gagákat és yolanda be Cool kell játszani napi 10*.Ahogy a Juventus mondaná annyi jó zene van.....még....csak nem élünk velük,mert a sablont,amit a nagy menő rádiók nyújtanak egyszerűbb ,üzleti okok miatt is,de az emberek torkán lenyomni...Ha lenne Radio deejay és még más adó,ami üt mint régen,nem lenne népszerű ennyire a R 1.
 #56095  Szerző: Gyurii91

Hát, mivel minden egyéb rádió majd ugyanazokat nyomja, ezért ezt hallgatják.
 #56088  Szerző: SzD

Persze, sok mindenen változtatni lehetne, sőt kellene is, de amíg a hallgatottsági adatok olyanok, amilyenek, aligha változik náluk bármi is.
 #56085  Szerző: Gyurii91

Ja annyira szánalmas pl. a Yolandba be cool... Hallani napi 10x mindennap, kb már 3 hónapja nyomják, de kb. "1 hónapja Radio1-esítették a zenét"... :X.:

Szerintem a Radio1 akkor aratna elsöprő osztatlan sikert, ha lenne reggel egy igazán lendületes, fiatalos morning show, egész nap Disco shit-es zenék, mixek. Lehetne még beépíteni napközbe/este kívánságműsort, zenei talkshow-t, és persze a 40 legújabb zenét is lehetne játszani, hogy a "popularitás" is megmaradjon részben.

Összességében frissesség, és MAI SLÁGER lenne a középpontban. Lenne napi 10-15 új zene a rotációba...

Olyan szintre fejleszteni aki kimondja Alejandro annak mondják neki: "Múltból jöttél Kiscsillag?" :D
 #56052  Szerző: benjamin

A rádió 1-nek kellenének rövid szignálok vagy csak annyit mondanáának hogy rádió 1(mint a pro fm-en)és nem mai slágreknál meg valami más szignál példaául r1 nostalgia.
 #56051  Szerző: benjamin

akos9277 írta:
benjamin írta:A rádió 1 kezd igénytelenné válni.Régen csodáltam hogy minden szám mután ilyen hosszú szignálok vannak.De most!Tegnap hallgattam dévényi dani kivánságműsorát.És sok dal után nem volt szignál.
:S
A Kék Duna rádió neked való! :D 5-6 zenénként 1-2 szignál ^^
Mint az fm95-ön.
 #55950  Szerző: Gyurii91

LuciFerko írta:ez borzasztó, hogy nem mondják be minden mai sláger után, hogy itt csak igazi mai sláger megy.
*Szignál* és kezdődik a Crazy Town - Butterfly (laza 1999-es) MAI sláger... :twisted:
  • 1
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 482