RADIOSITE Fórum

• Rock FM 95.8

#154143  Szerző: Gr3g0ry

oldman írta:Nem tudom mért jár jól valaki azzal, ha közösségi rádiót csinál. Jah, hogy nem kell fizetni éved díjat? És pályázhatsz remek műsorokkal! Ellenben több lesz a havi költséged, mert ha jó rádiót szeretnél összerakni, ami hallgatott is, ahhoz sokkal több emberre lesz szükséged a beszédarány miatt. Kevesebb a reklámidőd is. Egy zenei rádió esetében a sok beszéd hátrány. A Rádió Rock a neve alapján, inkább zenei adó lenne. Nem lesz könnyű dolguk.
Gondolod hogy nem készítenek riportokat a zenekarokkal? :)
És azokkal a szintén közösségi rádiókkal mivan ami nem vonz olyan sok közönséget de min 7 frekin elszólnak?
 #154142  Szerző: oldman

Nem tudom mért jár jól valaki azzal, ha közösségi rádiót csinál. Jah, hogy nem kell fizetni éved díjat? És pályázhatsz remek műsorokkal! Ellenben több lesz a havi költséged, mert ha jó rádiót szeretnél összerakni, ami hallgatott is, ahhoz sokkal több emberre lesz szükséged a beszédarány miatt. Kevesebb a reklámidőd is. Egy zenei rádió esetében a sok beszéd hátrány. A Rádió Rock a neve alapján, inkább zenei adó lenne. Nem lesz könnyű dolguk.
 #154139  Szerző: Gr3g0ry

Pasa írta:Egyértelműen alacsony az RDS jelszintje, de ezt nyilván majd beállítják. A teljesítmény (térerő) szerintem végleges, ennyit tud 2 kW. Az Info is ugyanekkorával jött. Az a 80 km-es vételkörzet, meg a "Balatontól Szolnokig foghatóak leszünk" inkább csak pr-duma. :D
Zeneileg jó lesz ez, bár eléggé mindent bele fílingje van, de tudomásul kell venni, hogy egy tisztán hard rock rádiónak szűk lenne a közönsége, nemigen élne meg, sajnos...
Az elöző Rock rádió tudtommal csak fővárosban volt fogható,ez kissé több,illetve az kereskedelmi volt,míg ez meg közösségiként működik(amivel szerintem jól jártak).
 #154138  Szerző: LuciFerko

FLaci81 írta:
Pasa írta:Az a 80 km-es vételkörzet, meg a "Balatontól Szolnokig foghatóak leszünk" inkább csak pr-duma. :D
Az INFO korszakban fogható volt a Balaton egy részén a 95.8, méghozzá RDS is volt sok helyen... :)
Ahol nem vert bele a pécsi 95.9 :)
 #154137  Szerző: FLaci81

Pasa írta:Az a 80 km-es vételkörzet, meg a "Balatontól Szolnokig foghatóak leszünk" inkább csak pr-duma. :D
Az INFO korszakban fogható volt a Balaton egy részén a 95.8, méghozzá RDS is volt sok helyen... :)
 #154131  Szerző: Gr3g0ry

dkemeny77 írta:Nekem eddig egész szimpatikus, holott nem kedvencem a stílus...

Van ilyen is, had örüljenek a MagyarROCK 8-) :yeah:
Nálam némi előny mert részben rockot (is) hallgatok(persze ami igémyes,és nem a fura "tinirockokra" gondolok).Kicsi aggodalmat okozott, de az szertefosztott.
 #154129  Szerző: dkemeny77

Nekem eddig egész szimpatikus, holott nem kedvencem a stílus...

Van ilyen is, had örüljenek a MagyarROCK 8-) :yeah:
 #154126  Szerző: Glenn

Egyértelműen alacsony az RDS jelszintje, de ezt nyilván majd beállítják. A teljesítmény (térerő) szerintem végleges, ennyit tud 2 kW. Az Info is ugyanekkorával jött. Az a 80 km-es vételkörzet, meg a "Balatontól Szolnokig foghatóak leszünk" inkább csak pr-duma. :D
Zeneileg jó lesz ez, bár eléggé mindent bele fílingje van, de tudomásul kell venni, hogy egy tisztán hard rock rádiónak szűk lenne a közönsége, nemigen élne meg, sajnos...
 #154122  Szerző: zenefalo

Erősítővel??????

Nálam az épületen belül van egy saját eszkábált dipól antenna(függőleges írányban),kb 1cm átmérőjű(kisúj vastagságú) elemmel.
Valami ilyesmi(csak doboz nélkül).

A felfogatásnál gumiborítást tettem hogy egyrészt szigetelje, másrészt ne karcolja meg(magát az elemet).
Muszáj erősítőt használnom, mert mély völgyben lakom, az adóra rálátásom kissé akadályozott! :punch:
 #154121  Szerző: Gr3g0ry

Mobilal nagy nehezen sikerül tisztára "balettoznom" a rádiót,de RDS 2 perc után se jött(más rádiók esetében 5 mp belül írta ki az adatokat).
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 50