RADIOSITE Fórum

• DIGI / Invitel

#90928  Szerző: Permi

Február 2-án elindult a Fem3 és a Pro4 a digi összes platformján. Több helyen még problémás a képarány, főként a Fem3-nál...
Műholdon pl az alábbi jelenség áll fenn: bele van nagyítva az eredeti műsorba és az van kihúzva 16:9-re. A 4:3-as műsor esetén van logó, és széthúzott a kép, míg 16:9-nél a logó sem látszik, és így van széthúzva a kép... remélhetőleg csak észreveszik az illetékesek is! :X.:
 #90197  Szerző: Glenn

Nálunk van CNN a digitálison, az Euronews-t vették ki analógról. A Hatos eddig is volt, csak Diginek hívták.
 #90196  Szerző: Permi

Pasa írta:Csak kérdés, hogy mit vesznek ki ezek miatt a kínálatból?
Más szolgáltatóknál ez nagy divat. A diginél azért ügyesebben oldják meg a dolgokat, ugyanis a digi idén csak a CNN-t vette ki. A Movies 24 megszűnt.
Bekerült: PAX, Story 5, Prizma, Reflektor, Fishing & Hunting, és most a FEM 3 és Pro 4. Csak kábelen: Hatos Csatorna.
Szerintem hamarosan bombameglepetésként elindul műholdon is a Digi Sport HD, a Digi Sport Plus HD. Egy transzpondert ugyanis teljesen letakarítottak néhány napja... ez nem véletlen. Folyosói pletykák már amúgy is erről szólnak egy ideje... :twisted:
 #90191  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Én úgy tudom (bár még csak egy éve vagyok digis), hogy a megszüntetett analóg csatornákat digitális átvitelre használják, emiatt nincs analóg üres hely. Lehet, hogy a maradék idegen nyelvű adók szűnnek meg?
Emlékeim szerint a sonder sávon nem volt régebben analóg csatornák a Digi-nél, a digitális adások nagy része pedig most ott megy. Ha Budapestet nézem, akkor az S34-S41 és a C52-C57 tartomány üres, két csatornának biztosan lehetne ezeken helyet találni.
De az is előfordulhat, amit mondasz, hogy kiveszik a maradék idegen nyelvű adókat is és a többi szolgáltatóhoz hasonlóan csak digitálison lesznek elérhetőek, bár ez nem mindenhol valósítható meg, mert számos más hálózaton már csak az egy szem Sky News maradt analógon, mint idegen nyelvű csatorna, ott akkor vagy kivesznek magyar csatornát is vagy új frekvenciákat üzemelnek be.
Mindenesetre a csatorna elvételt nem tartanám valószínűnek, azt mint írtam, 30 nappal korábban be kell jelenteni, ez meg nem történt meg és ahogy olvastam az erre vonatkozó előírásokat ismételten kihangsúlyozta az NMHH is.
 #90189  Szerző: Glenn

Én úgy tudom (bár még csak egy éve vagyok digis), hogy a megszüntetett analóg csatornákat digitális átvitelre használják, emiatt nincs analóg üres hely. Lehet, hogy a maradék idegen nyelvű adók szűnnek meg?
 #90184  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Elég érdekes ez. Analógon gyakorlatilag nincs hely, tehát csak másik program helyett tudnak újat betenni. Digitálison viszont ez nem gond, állítólag megy is már egy új vivő a 113 MHz-en.
Budapesten még lehet üres hely, néhány éve, amikor még az MTV csatornák is részei voltak a kínálatnak, akkor olyan 60-62 csatorna volt analógon, most 59 van, a többi fejállomáson pedig 54-57 csatorna. Nem ismerem a technológiai hátteret, de a Diginek ugye külön hálózaton megy a net és telefon szolgáltatása, így lehet több hely marad a tv csatornáknak, mint pl. a T-Home-nak vagy a UPC-nek.
 #90180  Szerző: Glenn

Elég érdekes ez. Analógon gyakorlatilag nincs hely, tehát csak másik program helyett tudnak újat betenni. Digitálison viszont ez nem gond, állítólag megy is már egy új vivő a 113 MHz-en.
 #90179  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Csak kérdés, hogy mit vesznek ki ezek miatt a kínálatból?
Szerintem semmit, mert ha kivennének csatornát a kínálatból, azt 30 nappal előre jelezni kellett volna. Arra is ott lenne a lehetőség, hogy a UPC csomagjából megnyitni (mivel itt van a műholdas elosztás), bár erre kicsi az esély.
 #90176  Szerző: Glenn

Csak kérdés, hogy mit vesznek ki ezek miatt a kínálatból?
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 88