RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#84380  Szerző: Sokol404

Itt -a Dél-Alföldön- már csak interneten bírja hallgatni egykori célközönsége ezt a rádiót. Ugyanakkor, meg kell mondanom, kifejezetten elégedett vagyok a hangzásával, éppen ma FM-transzmitterrel reléztem, és minden rádiókészüléken nagyon szépen szól! Mintha rendesen, jó erősen lenne processzálva, érthető a beszéd (nem úgy, mint a Kossuth 540-nél). Kellően hangos, erőteljes, de nem túl harsogó.

Bár előbbi megjegyzésem az interneten való hallgatás hangszínére vonatkozott, szerintem azzal nincsenek gondok, viszont az adatzaj, jitter, és más egyéb digitális kása azért sajnos erőteljesen hallható.
Figyeljétek meg: netről hallgatva a hangszíne olyan, mint egy öreg, fadobozos TV-nek! ;) Ez számomra nosztalgikus. Mindezt tetézi, hogy annak idején AM-en is így szólt. Lehet, hogy meghagyták azt a presetet? :boldog:
 #84336  Szerző: lipovari

Igen, sajnos vannak ilyen kontár "szakemberek".
A LOGPERREL meg az a gond, hogy a mellette lévő rádióamatőr versenyállomás URH munkáját majdhogynem lehetetlenné teszi... 144MHz, és 432MHz -en is vannak felharmonikusok dögivel...
 #84335  Szerző: LuciFerko

lipovari írta:Sziasztok

Néztem a 107,4MHz-et. Rettenetesen szól. Túlmodulálva, ráadásul +/-200kHz-en is!!! A Neo FM-et(107,2MHz) simán kinyomja az adó kb.2km-es körzetében.
Ezenkívül a sztereo pilotjel minősége -szerintem a túlmodulálás miatt- teljesen torz, némely rádióvevő nem is tudja feldolgozni . Ezért írtátok lejjebb, hogy "MONO?" :x
Az adó maga egy távlközlési tornyon van egy LOGPER antennával!
A LOGPER antennáról köztudott, hogy SZÉLES sávban sugároz.
Ugyan minek egy műsorszóró adóhoz szélessávú antenna? Szegény Yagi forog a sírjában... :S
Remélem minél hamarabb kijavítják ezt a hibát a kollégák. :hit:
Üdv
Úristen :gülü2: Tombol a hozzáértés. Logpoer meg elég durván irányított.
Van dipólban is széles sávú, nem ez az első gond, hanem az hogy szét van lökve az egész, fröcsög az adó.
 #84333  Szerző: lipovari

Sziasztok

Néztem a 107,4MHz-et. Rettenetesen szól. Túlmodulálva, ráadásul +/-200kHz-en is!!! A Neo FM-et(107,2MHz) simán kinyomja az adó kb.2km-es körzetében.
Ezenkívül a sztereo pilotjel minősége -szerintem a túlmodulálás miatt- teljesen torz, némely rádióvevő nem is tudja feldolgozni . Ezért írtátok lejjebb, hogy "MONO?" :x
Az adó maga egy távlközlési tornyon van egy LOGPER antennával!
A LOGPER antennáról köztudott, hogy SZÉLES sávban sugároz.
Ugyan minek egy műsorszóró adóhoz szélessávú antenna? Szegény Yagi forog a sírjában... :S
Remélem minél hamarabb kijavítják ezt a hibát a kollégák. :hit:
Üdv
 #81230  Szerző: FLaci81

LuciFerko írta:
FLaci81 írta:
bgnrlszl írta:Hamarosan hallható lesz a Magyar Katolikus Rádió Szombathelyen

Székesfehérvár után Szombathelyen is hallható lesz a Magyar Katolikus Rádió adása, amely helyi jellegzetességekkel is bővül. A rádiót 2011. szeptember 1-jétől az FM 107.4 MHz-en hallgathatják az érdeklődők.
A Magyar Katolikus Rádió – amely az alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával 2004 óta sugározza műsorait – hitvallásának tekinti, hogy mértékadó és mértéktartó legyen, örök értékek közvetítésével adja tovább az örömhírt.
A magazinműsorokon, a szórakoztató és zenés programokon át az irodalmi adaptációkig és az aktuális, országos és helyi hírekig valamennyi rádiós műfaj megtalálható kínálatában.

Forrás: Martinus.hu
A mai napon 12 óra után nem sokkal már szólt a 107.4 MHz-en a Katolikus Rádió Szombathelyen.
RDS?
KATRADIO volt az RDS.
 #81188  Szerző: djlacee

LuciFerko írta:
FLaci81 írta:A mai napon 12 óra után nem sokkal már szólt a 107.4 MHz-en a Katolikus Rádió Szombathelyen.
RDS?
KATRADIO, de valaki írta a FMDX levelezőlistára.
 #81186  Szerző: LuciFerko

FLaci81 írta:

Székesfehérvár után Szombathelyen is hallható lesz a Magyar Katolikus Rádió adása, amely helyi jellegzetességekkel is bővül. A rádiót 2011. szeptember 1-jétől az FM 107.4 MHz-en hallgathatják az érdeklődők.
A Magyar Katolikus Rádió – amely az alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával 2004 óta sugározza műsorait – hitvallásának tekinti, hogy mértékadó és mértéktartó legyen, örök értékek közvetítésével adja tovább az örömhírt.
A magazinműsorokon, a szórakoztató és zenés programokon át az irodalmi adaptációkig és az aktuális, országos és helyi hírekig valamennyi rádiós műfaj megtalálható kínálatában.

A mai napon 12 óra után nem sokkal már szólt a 107.4 MHz-en a Katolikus Rádió Szombathelyen.
RDS?
 #81182  Szerző: FLaci81

• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 72