RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#67612  Szerző: DWC

Zsolt írta: Csak a ceglédi Kossuth nem ott lakik.
93.0 lenne a Kossuth, na, bumm, 1 tized benézése teló kézi nyomkodásával szerintem elnézhető, volt már rá példa. De ha van más ötlet, hogy mi lehetne még, ahol vallási műsor megy, én várom a tippeket.
 #67610  Szerző: Zsolt

LuciFerko írta:
DWC írta:
LuciFerko írta:93.1 Mária? :shock:
Szerintem az Mária volt. Vagy Ceglédi Kossuth, ha azon is megy vallási műsor.
azon is szokott.
Csak a ceglédi Kossuth nem ott lakik.
 #67607  Szerző: LuciFerko

DWC írta:
azon is szokott.
 #67606  Szerző: DWC

#67599  Szerző: LuciFerko

93.1 Mária? :shock:
 #67594  Szerző: DWC

Teló DX, úgy 1 órája:

88.8 C (na, ezt telóval nem szoktam fogni)
90.3 nagyon sercegve Tilos (amíg volt Yo!, az jött :D)
93.1 serceg Mária ????? (szerk. 2. LF lesokkolódása miatt :D) (szerk., már nem szól, a 93.4 Dabas miatt)
93.4 Dabas (szokásos)
93.9 Kab-hegy Petőfi (szokásos)
95.8 Info
97.0 Kis-Duna (lassan állandó vendég, Áporkáról)
97.2 Gong Gyömrő (állandó)
97.6 HEY (csak ha terjedés van)
98.0 Civil (ez nem szokott jönni)
102.7 Kékes Petőfi (ez tisztán jött)
104.7 Kékes Class
105.6 valami vallási (Gerecse Kossuth?)
107.2 Kab-hegy Neo sercegve (gondolom, a 107.0 Lakihegy miatt)

Autórádióval persze minden jön rendesen, meg még 2 szlovák, stb. A szokásos pestieket nem írtam.
 #67465  Szerző: best

Az előbb DX-eltünk itt Ajkán, egy viszonylag jó autósrádióval, egy rádióamatőr antennától 20 méterre. A franc tudja, hogy a hely varázsa-e, de bejött a soproni Nap-Rádió, tihanyi Rise, szombathelyi "kilencvenhétegy", meg a veszprémi, balatoni Klubrádió is. Pedig szinte mindenhonnan takarásban vagyunk. Komolyan elgondolkodtam, hogy felcsapok egy yagit a tízesünk tetejére :D
 #67404  Szerző: zvartoshu

At 01:18 in Romania zone south start and amazing radio black out with manifest decreasing noise for fm band 2 .
At 88,7mhz indicator SNR level detect 12dB , at 90,5mhz detect 13dB at 93,3mhz detect 10dB .. etc .
All METEORS when open small ionization receive clare but noise closing add a special strong reception for very low signals .
Station 96,5 , low , giurgiu city , detect in droping mode with major variations . I recorded a capture and have a superb remenber for this fenomen .
Last radio blaxk out add viceversa fenomen with major increasing noise .
 #67236  Szerző: VR5000

Sokol404 írta:
VR5000 írta:
Gyurii91 írta:Ma jöttem haza, és van egy kis vasúti híd, sínek felett, biciklis, gyalogos forgalomnak...
Teló headsetje a vasszerkezetre "dobva", és seeker ahol megáll... Elég jó vételek voltak... :D
Híd alatt, sínek felett meg szép fényes rézdrótok hosszában... Na azt azért ne próbáld ki! :sleep:
25000 Volt szaladgál benne. :S
Antennajelnek kicsit sok, túlvezérli a vevőt, a gazdáját meg tepsiben viszik el feketeruhás munkások. :wailing:
De ha ő nem csinál semmi "egyéni akciót", csak simán sétál a hídon, ahol a többi gyalogos, és esetleg a korlátnak nyomja az antennát, attól még nyugodtan DX-elhet, nem? :(
Persze, nincs megtiltva. :yes:
De nem sok értelme van, mert villamosított vasútvonalakon minden fémtárgy, így a felüljáró szerkezete is be van kötve az ún. védőföldelés rendszerébe. Ennél nagyobb problémát okoz a főleg nyirkos, ködös időben füllel is jól hallható szikrázás, az áramszedők okozta hegesztéshez hasonló ívhúzás által keltett zavar (recsegés). Ez FM-en kevésbé, AM-en jobban érvényesül. :gülü2:
  • 1
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 541