RADIOSITE Fórum

• Politika

#134635  Szerző: kukac

@Pasa: "Nem politikailag kritizáltam ezt a dolgot,
hanem erkölcsileg. Szerintem gyerekeket
ilyesmire használni, hmmm, gusztustalan..."
- nem védem őket, én is szánalmasnak tartom ezt a szerencsétlenkedést amit csinálnak. Nincs kommunikációs stratégia, saját kútfőből pedig ordas baklövések születnek egyre másra. A másik oldalon is (sőt!), de az nem annyira feltűnő mert jobban kommunikálnak.
 #134634  Szerző: Glenn

kukac írta:- igazából nem is ez a szomorú, hanem hogy nem nagyon van más alternatíva azoknak, akik nem 'azokra' akarnak szavazni...
Nem politikailag kritizáltam ezt a dolgot, hanem erkölcsileg. Szerintem gyerekeket ilyesmire használni, hmmm, gusztustalan...
 #134629  Szerző: kukac

@asimov: Szörnyülködünk ezeken a dolgokon, de igazság szerint az általános felfogás az, hogy amíg nem engem vagy a családomat ér közvetlen fenyegetés, addig csinálják csak, úgy is csak egymást ölik... Kitágult az ingerküszöb, sok nyugati fiatal azt gondolja hogy jó buli kimenni harcolni, nincsenek törvények, nem kell tanulni, nem kell dolgozni, ott lehet belőle 'valaki'.
 #134628  Szerző: asimov

Az ISIS saját "homevideója" arról, amit művelnek.
Gyomorforgató és egyben rémisztő a tevékenységük. :vomit:

A legijesztőbb az, hogy nem éppen eszetlen, elvakult barbárok módjára harcolnak.
Már maga videó is.. profi munka, szóval még erre is van technikájuk és szaktudásuk.
Őszintén... ha ez egészről semmit nem tudnék, és csak ezt a videót látnám, akkor is azonnal menekülnék a környékről.

- rátették a kezük az új iraki hadsereg teljes személyi adatbázisára, és az ellenőrző pontokon (az iraki seregtől zsákmányolt) katonai laptopokkal ellenőrzik a személyazonosságokat. (az azonosított iraki katonákat helyben kivégzik)
- szakértelemmel robbantják fel az iraki hadsereg páncélozott (a békefenntartási program keretében, az USA-tól kapott) HUMMER-reit és egyéb katonai járműveit
- ahogy elfoglalják az épületeket és megerősített harcállásokat, az egyáltalán nem barbár rohamozás, hanem nagyon is szakszerű eljárás.
Szóval, ezek bizony a szabad világ, modern hadseregeiben kiképzett zsoldosok, illetve az általuk kiképzett "helyiek".

Szégyelheti a szabad világ azt, hogy hagyja ezt, ha már egyszer megbuktatták az eredeti rendszert.

Kukac:
Az arab világban valószínűleg (sajnos) sosem lesz megegyezés és teljes béke sem, esetleg csak ideiglenesen, egy "nagyobb rossz" miatt.
Ennek oka Izrael és Kuvait (a két mesterségesen létrehozott állam) léte.

Bőven +18-as videó!
http://www.liveleak.com/view?i=5b0_1402 ... d_player=1
 #134626  Szerző: kukac

Ahogy írtam is, politikailag nincs egyértelműen jó megoldás erre, bármelyik utat járja is Obama, mindenképpen csorbul a népszerűsége. Valószínűleg a kisebbik veszteséget választja, mert azt az utat nem akarja végigjárni még egyszer, amibe Bush is belebukott. Ha majd meglesz az egység, az arab államok is egyértelműen a nyugat mellett állnak, a közös érdek mentén el lehet kezdeni a terroristák elleni hadjáratot, de ehhez az kell hogy a világ számára nyilvánvaló legyen, ezek milyen embertelen bűnöket követnek el. Ezert mondtam hogy hosszútávon saját maguk alatt vágják a fát ezzel a kegyetlen propaganda hadjárattal, most már mindenki számára nyilvánvaló hogy ezek közönséges bűnözők, akiket likvidálni kell, mert az nem lehet szabadságharcos, aki ilyesmit művel, ez nem fér bele - nemhogy a nyugati demokrácia felfogásba - de egyetlen civilizált társadalmi rendbe sem. Törökország is ráfázik erre a vacillálásra, szándékos időhúzásra amit a kurdok kárára tesz, hamarosan el kell döntenie melyik oldalon is áll, és vélhetően nem szeretne a rossz oldalra kerülni.
 #134625  Szerző: asimov

OK... de akkor "A Nyugat" mire, miért vár azzal a végérvényes megoldással? Amíg az ISIS (újabban IS) ellenőrzése alá vonja egész Irakot? Amíg Kuvait szabadsága (értsd: olajkészletek) "veszélybe nem kerülnek"?
Nem sokkal egyszerűbb, időben gyorsabb és nem mellesleg olcsóbb is lett volna az első lefejezések után lenullázni azt a normálatlan bandát? Már régen túl lennének az egészen. (Nem az IS-t védem -ments isten!- hanem a nyugat kétszínű politikáját kritizáltam)

A kissé talán meredek párhuzamot nem az USA politikájára értettem... sokkal közelebbi politikai erőre céloztam.
kukac írta:@asimov: azt gondolom hogy hosszú távon az isis húzza a rövidebbet, ez a fajta propagandisztikus terrorizmus csak jogalapot szolgáltat a nyugatnak arra hogy végérvényesen megoldja ezt a kérdést - bármilyen eszközzel. Az isis és Amerika céljai és eszközei között nem vonnék gondolati párhuzamot. A terrorizmus léte nem szentesíti az ellen terrorizmust, de ne legyen már egyfajta relativizált és elfogadott sztenderd az, amit az isis csinál.
 #134622  Szerző: kukac

@asimov: azt gondolom hogy hosszú távon az isis húzza a rövidebbet, ez a fajta propagandisztikus terrorizmus csak jogalapot szolgáltat a nyugatnak arra hogy végérvényesen megoldja ezt a kérdést - bármilyen eszközzel. Az isis és Amerika céljai és eszközei között nem vonnék gondolati párhuzamot. A terrorizmus léte nem szentesíti az ellen terrorizmust, de ne legyen már egyfajta relativizált és elfogadott sztenderd az, amit az isis csinál.
 #134621  Szerző: asimov

LuciFerko írta:Az a baj, hogy az ISIS-nek eléggé jelentős társadalmi támogatottasága van. Igaz, hogy a saría legszigorúbb előírásai szerint kell élni, és át kell térni a szunnita iszlámra, de legyen béke. egy időben leveleztem egy moszuli illetővel és írta, hogy a lakosság jelentős része örül az ISIS-nek. Igaz, hogy tiltott a zene meg az alkohol meg szinte minden szórakoztató dolog, de legalább nyugi van. És akik támogatják őket, nem kevés pénzt kapnak és extra szavazati jogot. Persze utóbbit idézőjelben kell érteni.
Lehet itt olvasni a kegyetlenkedésről, de arra kb mindenki ezt csinálja. Amerikaiak, iraki állami hadsereg, Assad hadserege, stb. Csak az ISIS ezt full HD-ban az arcunkba is tolja.
Eleve nem kellett volna piszkálni az ottani rendszereket. Nekik nem való a nyugati tipusú demokrácia, és igény sincs erre.
Ezek bizony tények.
A demorkációról: szó nem volt itt holmi demokrácia exportálásról: USA "féltette" a legfőbb olajimport forrását. Ez volt az egyetlen oka Irak megszállásának. Még egy, a "nyugat békéjét veszélyeztető" kamu indokot is kreáltak a közvélemény meggyőzése érdekében.
Az ISIS ugyanazt csinálja, mint amit a legtöbb terrorszervezet: a támogatóit segíti és védi, míg az ellenségeivel könyörtelenül, néha kifejezetten kegyetlen módon leszámol. (Erről kinek mi jut az eszébe amúgy?)
Az "utolsó csepp a pohárban" már a felszabadítás után megvolt: a friss győztes szövetségesek egy nyugatbarát bábkormányt tettek az ország élére. Ezt még a felszabadításnak amúgy nagyon is örülő polgári lakosság sem nézte jó szemmel. Már a Sivatagi Vihar idején mondogatták ex-szovjet/orosz szakértők azt, hogy a közel-keleten nyugati erők csak háborút nyerhetnek, országot nem.
kukac írta:@asimov: nem egyszerű ez a megszállósdi, az egyik tábor azért visít ha Amerika nem segít, a másik pedig hogy milyen alapon avatkozik be es öleti meg hazája fiait, más országok lakosait...
Jó a meglátás.
Ebből a szituációból a szövetségesesek -és főleg az USA- már nem tud(nak) jól kijönni, mert vagy katonai erővel tartják fenn a mesterséges demokráciát (csak ugye Bush beígérte a gyors győzelmet, Obama meg a katonai erőik mielőbbi kivonásának az ígéretével nyert!) vagy teljesen eltűnnek onnan, ám ez esetben automatikusan az ISIS nyer(t).
Bármibe lefogadnám azt, hogy az USA külpol-szakértői azon agyalnak ezerrel, hogy jöjjenek el onnan úgy, hogy az ne tűnjön vereségnek.
 #134620  Szerző: LuciFerko

Az a baj, hogy az ISIS-nek eléggé jelentős társadalmi támogatottasága van. Igaz, hogy a saría legszigorúbb előírásai szerint kell élni, és át kell térni a szunnita iszlámra, de legyen béke. egy időben leveleztem egy moszuli illetővel és írta, hogy a lakosság jelentős része örül az ISIS-nek. Igaz, hogy tiltott a zene meg az alkohol meg szinte minden szórakoztató dolog, de legalább nyugi van. És akik támogatják őket, nem kevés pénzt kapnak és extra szavazati jogot. Persze utóbbit idézőjelben kell érteni.

Lehet itt olvasni a kegyetlenkedésről, de arra kb mindenki ezt csinálja. Amerikaiak, iraki állami hadsereg, Assad hadserege, stb. Csak az ISIS ezt full HD-ban az arcunkba is tolja.

Eleve nem kellett volna piszkálni az ottani rendszereket. Nekik nem való a nyugati tipusú demokrácia, és igény sincs erre.
 #134618  Szerző: kukac

@admin: "ha van olyan, hogy sors, akkor ennek
valamilyen jelzésértéke biztos van."
- igen, ezen én is ledöbbentem.
  • 1
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • 517