RADIOSITE Fórum

• Direct One

#22162  Szerző: nyikolaj

MCM? ;)
 #22103  Szerző: LuciFerko

emlékszem, hogy anno 94 körül meg volt két francia csatorna is az enyingi kábeltévén: az egyik a Montecarlo TV volt a másik meg valami J betű a bal alsó sarokban egy körben. Sőt! volt egy darabig M6 is!
 #22102  Szerző: LuciFerko

anno a kódolt MTV még 2 hónapig ment az enyingi KTV-n :lol:
 #22095  Szerző: nyikolaj

Thx! ;) A cincogást a franciák is előszeretettel használták.Az északi országok pedig a D2mac-ot használták.(Thor,Siriuson)Na az volt még egy fura kod.De visszatérve az Astrára ott volt egy kodolt film csatorna Teleclub volt a neve (svájci?)Amikor reklám meg film elözetesek mentek akkor mindig kikodolták,és a tesoval irigykedve figyeltük,hogy jobbnál jobb filmek lesznek.(és a legujabbak)
 #22094  Szerző: mlaszlo

nyikolaj írta:Mlaszlo!Ezek a jó öreg Videocrypt kódolási formák.Tipikus Astra kod volt.Volt olyan is amikor a hang helyet egércincogást lehetett hallani.(vagy legalább is hasonlót)Felébredt bennem a nosztalgia. ^^ Ha lesz egy kis időm,előveszem a régi poros analóg beltérimet,és vadászgatok.(ahol,és amit lehet,bár már nem sok analog van)
Igen, erre az egércincogásra gondoltam, 2000 körül a lengyel Canal+ csatornának volt ilyen kódolása a Hotbird-ön.
Analóg csatorna már nem sok van, az Astrán van több, a Hotbird-ön a Duna TV és a TV5, ezen kívül az Atlantic Bird-ön van még néhány. Itt megtalálhatod az analóg csatornák listáját:
http://en.kingofsat.net/find2.php?num_s ... ordre=freq
 #22093  Szerző: nyikolaj

Mlaszlo!Ezek a jó öreg Videocrypt kódolási formák.Tipikus Astra kod volt.Volt olyan is amikor a hang helyet egércincogást lehetett hallani.(vagy legalább is hasonlót)Felébredt bennem a nosztalgia. ^^ Ha lesz egy kis időm,előveszem a régi poros analóg beltérimet,és vadászgatok.(ahol,és amit lehet,bár már nem sok analog van)
 #22091  Szerző: mlaszlo

nyikolaj írta:EmlékszemA 90es években amikor nem volt elterjedve a digibeltéri,(nem is nagyon volt)akinek volt parabolája,és egy analóg beltérije midenki az Astra műholdat nézte.Legtöbbször mi is.Egy 70cm-es tányérunk volt akkor.És bár szemcsés volt néhány csatorna,nem érdekelt minket,mert élmény volt azokban az években temérdek adokat fogni.Anno egy Pro7,Sat 1,RTL2....stb nagyon sok mindent jelentett.(esténként akcio,horrorfilmek)Éjszaka pedig a felnőtt csatornák. :) Kódoltak voltak,de azért néha kilehetett venni a lényeget.(Tudjátok,mint a Pite1 elején.) ^^ A Cartoon Networkot is szabadon lehetett még nézni.Péntek esténként pedig amikor átváltott a TNT csatornára,mindig néztük a pankráciot a családdal.Be kell vallanom,férfiasan,hogy könny szökött a szemem sarkába.Előtörtek a régi gyerekkori emlékképek. :cry:
Valóban más volt akkor a televíziózás, gyerekként én is szívesen néztem az akkori Cartoon Network-öt, nem számított, hogy nem volt szinkronizálva és szinte semmit sem értettem belőle. Mennyivel jobb volt az a csatorna, mint a mai verziója. Érdekes, hogy akkor még mennyi csatorna ment szabadon, ma meg már szinte mindent kódolnak.
Én kódolások terén erre a kettőre emlékszem:
http://www.youtube.com/watch?v=3MHAFLKY ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=NCdS9F7n ... re=related
Ezekből sajnos sokat nem lehetett látni, a másodiknak még volt olyan változata is, amelyiknél a hangot is zavarták.
 #22077  Szerző: Pasa

Igen, nagyjából azután nem sokkal szűnt meg az igazi televíziózás. Én meg a 80-as évek közepére emlékszem, amikor a MOM-ban dolgoztam. A szemben lévő Novotel Hotelnek a hegyről keskeny nyalábban sugárzott AM-mikrót loptuk le (akkor még zárt láncnak számított, csak követségek és hotelek részére), és döbbenten néztük a Filmneten adott filmeket, meg a később Super Channellé változott Musicbox klipjeit, na meg persze az akkor még itthon tiltott Sky, Sat1 és RTL Plus műsorait... :yes:
Hol volt akkor még az UPC (hogy ne legyek nagyon OFF)?
 #22067  Szerző: nyikolaj

EmlékszemA 90es években amikor nem volt elterjedve a digibeltéri,(nem is nagyon volt)akinek volt parabolája,és egy analóg beltérije midenki az Astra műholdat nézte.Legtöbbször mi is.Egy 70cm-es tányérunk volt akkor.És bár szemcsés volt néhány csatorna,nem érdekelt minket,mert élmény volt azokban az években temérdek adokat fogni.Anno egy Pro7,Sat 1,RTL2....stb nagyon sok mindent jelentett.(esténként akcio,horrorfilmek)Éjszaka pedig a felnőtt csatornák. :) Kódoltak voltak,de azért néha kilehetett venni a lényeget.(Tudjátok,mint a Pite1 elején.) ^^ A Cartoon Networkot is szabadon lehetett még nézni.Péntek esténként pedig amikor átváltott a TNT csatornára,mindig néztük a pankráciot a családdal.Be kell vallanom,férfiasan,hogy könny szökött a szemem sarkába.Előtörtek a régi gyerekkori emlékképek. :cry:
 #22013  Szerző: nyikolaj

Ja.Az úgy más.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 64