RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#167495  Szerző: benko5009

Sziasztok !

Bocsánat a láma kérdésért...
Tudna valaki segíteni, hogy az AM KF-et honnan lehetne kivezetni a Sony ST-S215 tunerből ?
Sajnos a szervíz kézikönyv csak mint egységet kezeli a tunert :-(
https://app.box.com/s/e21gz6266qzm5nety2rkwn0wm0gizm12
Így néz ki a tuner rész:
Kép

A benne lévő két IC: LC7218 és LA1851N

Az AM KF frekvencia (gondolom) 455 kHz (esetleg 450 ?)

Üdv.: Balázs
 #167472  Szerző: benko5009

LuciFerko írta:
benko5009 írta:Fellelkesedve @frekivadász korábbi bejegyzésén keresgéltem a polcon és találtam egy Nooelec "Ham it up" kütyüt (még a v1,0-ás verzió). A korábban itt említett Sony ST-S215 (1996-os modell) a mindössze két 230-as filterével ideális jelöltnek tűnt. A 10,7 MHz-es KF-et kivezetve az upkonverterbe és onnan egy "szokvány" DVB-T stickbe, tökéletesen működött :) Kicsit kísérletezni kellett a "Shift" beállításával.
Íme az eredmény:
https://s26.postimg.org/4s889n66x/DSC_0857.jpg

Bocs a kép minőségéért...

Balázs! Azt a Ham It Up kütyüt próbáld ki valami jó antennával, érdekelne mit tud így az SdrSharppal AM-en :)
Jövő héten ha lesz alkalmam kipróbálom, és beszámolok róla !

#167469  Szerző: LuciFerko

benko5009 írta:Fellelkesedve @frekivadász korábbi bejegyzésén keresgéltem a polcon és találtam egy Nooelec "Ham it up" kütyüt (még a v1,0-ás verzió). A korábban itt említett Sony ST-S215 (1996-os modell) a mindössze két 230-as filterével ideális jelöltnek tűnt. A 10,7 MHz-es KF-et kivezetve az upkonverterbe és onnan egy "szokvány" DVB-T stickbe, tökéletesen működött :) Kicsit kísérletezni kellett a "Shift" beállításával.
Íme az eredmény:

Balázs! Azt a Ham It Up kütyüt próbáld ki valami jó antennával, érdekelne mit tud így az SdrSharppal AM-en :)
 #167465  Szerző: benko5009

Fellelkesedve @frekivadász korábbi bejegyzésén keresgéltem a polcon és találtam egy Nooelec "Ham it up" kütyüt (még a v1,0-ás verzió). A korábban itt említett Sony ST-S215 (1996-os modell) a mindössze két 230-as filterével ideális jelöltnek tűnt. A 10,7 MHz-es KF-et kivezetve az upkonverterbe és onnan egy "szokvány" DVB-T stickbe, tökéletesen működött :) Kicsit kísérletezni kellett a "Shift" beállításával.
Íme az eredmény:

#167185  Szerző: joe

LuciFerko írta:Ennek mekkora a nyeresége?
6-7.5dBi - vagyis nem túl nagy, ellenben a sávszélessége (SWR<2) 48-90 MHz...Joe
 #167137  Szerző: joe

Sszilu írta:
joe írta:
Nálam végre az árbócon van az OIRT - URH antenna is, most már jöhet az E-Sporadic szezon. Igaz még az egész árbóc menni fog felfelé vagy 2m-t és kap egy kikötést is, de a "mai nap elfogyott"...Joe
Szia Joe!
Szééép! :-)
Ez egy kettős quad, reflektorokkal, ugye?
Igen, valami hasonló. Sajnos mechanikailag nem igazán sikerült, 3,2 x 2,5 x 1 m mérethez először acélcsőből készítettem a merevítést...de mikor a leszabott anyagot fél kézzel odébb akartam rakni és nem sikerült...gyorsan megnéztem milyen alu anyagom van... és melyik merevítőt lehet kispórolni.

Ma feltoltam az árbócot teljes hosszra, de a délutáni szélben annyira belengett, hogy át kell gondolnom az egészet...így még dolgozok rajta... :( Joe
 #167128  Szerző: Sszilu

joe írta:
Nálam végre az árbócon van az OIRT - URH antenna is, most már jöhet az E-Sporadic szezon. Igaz még az egész árbóc menni fog felfelé vagy 2m-t és kap egy kikötést is, de a "mai nap elfogyott"...Joe
Szia Joe!
Szééép! :-)
Ez egy kettős quad, reflektorokkal, ugye?
 #167119  Szerző: benko5009

joe írta:
benko5009 írta:Hozzám került egy Sony ST-S215 (kelet-európai {EE} változat) tuner. OIRT vételre szeretném használni elsősorban.
Gratulálok! - már csak egy jó antenna kell hozzá :)

Köszönöm Józsi !

Te aztán komolyan készülsz a szezonra úgy látom !
Én pillanatnyilag csak álmodozom egy ilyen kinézetű árbocról :(
Mindenesetre kösd ki jól !

#167116  Szerző: altermanus

joe írta:
benko5009 írta:Hozzám került egy Sony ST-S215 (kelet-európai {EE} változat) tuner. OIRT vételre szeretném használni elsősorban.
Gratulálok! - már csak egy jó antenna kell hozzá :)

Kép
nagyon jó összetétel :yes: remélem nekem is lesz egyszer hasonló :)
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 128