RADIOSITE Fórum

• Balaton Rádió - Siófok - 88.7 MHz

#89713  Szerző: PooLee

Természetesen kisközösségi! Mondjuk jogos a felvetés, senki sem nevezte nevén a dolgot! :D Mondjuk nem is lehetett ez véletlen, mert az olyan felvetésekre, hogy "remélem, a Nyugati medencében is fogható lesz", mély hallgatás volt a válasz. :D
 #89711  Szerző: bandras

Ma az északi parton autóztam és gondoltam, hogy belehallgatok a rádióba. Nem volt egyszerű, ez a 15 km-es vonzáskörzet azért barokkos túlzásnak tűnik.
Nagyjából Siófoktól mérve 10-15 km-es légvonalbeli távolságban autóztam. Még a parthoz közel is rossz minőségben jött az adás, kicsit távolabb a Balatontól, házak takarásában pedig sokszor sehogy. Jellemző, hogy például Balatonfűzfő és Balatonkenese között, ahol közvetlenül a vízpart mellett halad a 71-es út, rálátni Siófokra és mégis élvezehetetlen minőségben lehet csak fogni a rádiót.
Márpedig, ha autóból külterületen ez a helyzet, akkor a Balaton keleti, illetve északkeleti részén lakáson belül, egy egyszerű rádióval szinte esélytelen.
Azért furcsa ez, mert az eddigi siófoki rádiók általában ilyen távolságban egész jó minőségben szóltak. Ez tulajdonképpen egy kisközösségi freki?
 #89458  Szerző: Milán

LewyDee írta:már csak a VakációZoo c. műsor kéne vissza :)
Dejóó is lenne. :)
 #89444  Szerző: asimov

Kozben muvelodtem:
Az ATS nem egy beallitas, hanem kozvelemenykutatasokbol osszeallo adatsor, amely "megmondja" a radiouzemeltetonek azt, hogy ki, mikor es mennyi ideig hallgat radiot. A radiouzemelteto/ szerkeszto aztan ehhez igazitja a zenei kinalatot es az ismetlesek kozotti idotartamot is, es ezert van az, hogy bizonyos idoszakokban tobb az ismetles, mint maskor.
Magyarul: ha az adott idoszakban eppen nem te vagy a celkozonseg, akkor tobbszor hallod ugyanazt a neked nem tetszo szamot, es igy jartal! :D (A celkozonseg meg tapsikol oromeben, persze)
 #89443  Szerző: asimov

Akkor ugyfest, vagom a kerdest :)
Kosz!
LuciFerko írta:
rmihaly76 írta:Tehat, akkor az AST megfelelo beallitasaval arra megy ki a jatek, hogy ha valaki a celkozonsegbol rahangol (esetunkben) a Balaton Radio-ra, akkor a velhetoen (egy vagy tobb) kedvenc szamat legalabb egyszer meghallja, es ezert aztan marad is a frekvencian. (Azt is el tudom kepzelni, hogy vannak kifejezetten preferalt szamok is, emiatt)
Kb. errol van szo?
Igen erről.
 #89442  Szerző: LuciFerko

rmihaly76 írta:Tehat, akkor az AST megfelelo beallitasaval arra megy ki a jatek, hogy ha valaki a celkozonsegbol rahangol (esetunkben) a Balaton Radio-ra, akkor a velhetoen (egy vagy tobb) kedvenc szamat legalabb egyszer meghallja, es ezert aztan marad is a frekvencian. (Azt is el tudom kepzelni, hogy vannak kifejezetten preferalt szamok is, emiatt)
Kb. errol van szo?
Igen erről.
 #89438  Szerző: asimov

Tehat, akkor az AST megfelelo beallitasaval arra megy ki a jatek, hogy ha valaki a celkozonsegbol rahangol (esetunkben) a Balaton Radio-ra, akkor a velhetoen (egy vagy tobb) kedvenc szamat legalabb egyszer meghallja, es ezert aztan marad is a frekvencian. (Azt is el tudom kepzelni, hogy vannak kifejezetten preferalt szamok is, emiatt)
Kb. errol van szo?
 #89433  Szerző: asimov

Radiostudio laikuskent: az ATS, egy szam ket lejatszasa kozotti (minimalis) idotav?
Mas: a reggeli hirekben hasznaljatok a "beaufort" kifejezest.
Ez a "B" skala csak a hajozasban hasznalatos, ezert a hajozas kifejezeseit nem ismerok szamara nem sokat mond az a kifejezes, hogy a "a beaufort skala szerint 8-9 fokos vihar" Az egyertelmuseg kedveert hozza lehetne legkozelebb tenni azt is, hogy "Ez az ertek korulbelul 70...80 km/o-as szelsebessegnek felel meg."
Ezenfelul, a bemondo "beofort"-kent mondja a szot. Ennek a helyes fonetikaja nem "bufort"? (francia szo, ezert a "f" kicsit hangsulyos is)

Egy kis adalek:
Az USA-ban, pontosabban szolva az Atlanti Ocean-on (es tudtommal csak ott) nem a 12-es, hanem egy kiterjesztett, 17 fokozatu Beaufort skala van hasznalatban. A 12 feletti "plusz fokozatok" a "hurrikanokra valo tekintettel" kerultek bevezetesre.
Kb. 8-as, 9-es fokozattal kezdve, mar "Isten Haragja" tipusu szelszebessegekrol beszelunk...
admin írta: A drive time-ban hallgattad, amikor az ATS kb 25 perc, így relatíve sok az ismétlés. Napközben a Maratoni Balatoni Zenefolyam alatt változatosabb. ;)
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 59