RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#47232  Szerző: ravasz

Dömsödi Tibor (Tiba) nagyon jól nyomja! A veszprémi Rádió 1-ben kezdte és már az országos blokkban is vezet műsort, többnyire éjjel.

Ahogy hallom, csak helyettesítő műsorvezető... Igazán kaphatna valami értelmesebb sávot, pár kollégáját lepipálja az tuti. Megvan benne az a dinamizmus, ami egy ilyen rádióba kell és a stílusával sincs gond.
 #47231  Szerző: ravasz

Rádiós írta:Ronggyá játsszák a top zenéket és max 250-300 dalból dolgoznak
Kábé attól függ a zenei adatbázis mérete, hogy milyen régóta megy a rádió... :-)

Az viszont hótziher, hogy egy héten max 50 különböző dal megy le, amiből mondjuk 15 topsláger...

Szóval R1 fikázók, "ebbeniselvagyunkmaradvaanyugatiszinttől"-özők álljatok le! :-)
 #47230  Szerző: Rádiós

Igen külföldön a rotáció a kiemelt daloknál olyan másfél óra. Az oka az, hogy keveset töltenek az emberek rádióhallgatással. Ez ott természetes. Mégis hallgatják. A lényeg és ezt már talán le is írta itt valaki, hogy mindig az menjen amit a hallgató "szeret", vagyis jól szerepelt a zenei teszten. Ronggyá játsszák a top zenéket és max 250-300 dalból dolgoznak.
Egy régebbi zenét játszó rádió azért több dalt használ, de kb 600 dalt használnak az arculatuknak megfelelően. A rádió ezt a külföldön bevált módszert nyomja le a hallgatókon és beválik. Bár nem szép. de hatékony. És ez üzlet.
 #47228  Szerző: donder

A Rádió1 a Disco'sHIT után becsődölt! Legalább is itt debrecenben frekire sugározták a windows bejelentkezési hangot... :hehe: Rá 10 percre meg a stream vétele döglött be, de ez már nem vágta haza a gépet... :X.:
 #47177  Szerző: ravasz

Mint mondtam, ez még bőven változatosnak számít az ilyen típusú rádióknál.

Nézz körbe kicsit a nyugat-európai rádióknál, van olyan, ahol 30 percenként lemegy a Memories. Nem viccelek...
 #47171  Szerző: krisz83

ravasz írta: de 10-15-ig általában változatos a Rádió1 is, minden második dal top40-es zene csak.
:D Na azért ez nem mindig igaz...
Egyik nap pusztán kíváncsiságból megszámoltam, és 10 - 16 között, 3 alkalommal szólalt meg Lady Gaga/Beyonce - Telephone című száma, és szintén 3 alkalommal Cheryl Cole - Fight For This Love című dala...
Azért a változatos nálam nem itt kezdődik. :)
Egy tény, kicsivel jobb mint volt, de nem sokkal. :(
 #47093  Szerző: ravasz

olvaso1 írta:...
Értem. Én úgy értettem, hogy egyhuzamban.
Te viszonylag sokat rádiózol, a többség reggel kocsiba be, aztán ott fél órát, délután kocsiba be, aztán ott is fél órát. Esetleg még az ébresztőórán hallgatja kicsit a morning show-kat reggel, de az nem zene.

Aki meló mellett rádiózhat, az valóban hallgatja napi 2-3 órát is, de 10-15-ig általában változatos a Rádió1 is, minden második dal top40-es zene csak.

Egyébként egyes nyugat-európai "nagyonmenő" és "nagyon hallgatott" CHR rádiókhoz képest a Rádió1 kifejezetten széles zenei palettáról válogat. Van olyan, ahol 30 dal (2 órányi zene) megy körbe-körbe 24/7, esetleg egy-egy olyan dal felcsendül még kétóránként, ami kívül esik a rotáción.
 #47067  Szerző: ravasz

Ha egy frekvenciára mindhárom formában lehet pályázni, akkor alapból piszok nagy előnnyel indulnak a közműsor-szolgáltató és a nonprofit frekvenciák, mert max pontot kapnak a műsorszolgáltatási díjra.
 #47060  Szerző: drkotasz

Mert Szegeden a helyi kerrádiózásnak húsz éves múltja van, ebből az egyik szereplő állandó, és bár nagyon ritkán hallgatom őket, szerintem vannak annyira népszerűek, hogy a kutya nem kíváncsi egy harmadik popzenei adóra, ami Budapestről szól és jóval beszűkültebb a zenei kínálata... arra tippelek, hogy MKR, vagy Klub lesz ott
  • 1
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 482