RADIOSITE Fórum

• 89.5 Music Fm

#117553  Szerző: Dawe1797

Csak furcsa hogy ilyen sok lett, mert azelőtt csak minden 3. vagy 4. volt magyar.
 #117548  Szerző: djlacee

De legalább stílusba illők, mi a gond?
 #117547  Szerző: donder

Dawe1797 írta:Egyre több a magyar zene. Már szinte minden második szám az :hit:
Mivel ez az előírás..
 #117535  Szerző: Dawe1797

Egyre több a magyar zene. Már szinte minden második szám az :hit:
 #117479  Szerző: IstvánB

Netes adás nem torzít, bár pénteken teszteltem.

De a délutáni műsor... napszemüveg teszt, ki használ UV védős napszemüveget és társai. Tisztán emlékszem, hogy tavaly ilyenkor ugyan ez volt a téma. Annyira szeretem a rádió kreatív teamjét. Egy éve megy ugyan az, nem tűnik fel senkinek, nézzük hülyének a hallgatót.
 #117460  Szerző: kukac

Tudom hogy ki lőtte be a procit, róla nem feltételezném hogy ilyen barmolást csinál. De az is lehet hogy már nincs ott, passz...
 #117458  Szerző: frekivadasz

Valahol az audioláncban túlvezérlés van, ez nem kérdés, a zenéknél is hallatszik, ahogy 'megül' az adásproci, mikor bejönnek a keményebb mély hangok (még azt is el tudom képzelni, hogy igen helytelenül valahol mélyhangkiemelés van beállítva állandó jelleggel még a studioban a keverőn, vagy EQn).

Ha ehhez még hozzátesszük, amit írtam, akkor már hajjaj... (ez a szubharmonikus játék csak feltételezés részemről, de gyanús.)
 #117457  Szerző: kukac

Még mielőtt nagyon elkalandoznánk a hangtechnikában, minden átlagos rádió modulációs vonalában szerepel egy adásprocesszor, melynek feladata többek között a rádió arculatára jellemző hangzás, hangkép megteremtése, valamint (nagyon fontos), bármilyen, az adásjelben előforduló tulvezérlés, tranziens megfogása. Ha ezt a processzor nem tudja lekezelni, akkor nincs jól beállítva.
Tehát ha a mikrofon torzít, akkor vagy eleve túl van lőve a pult bemenete es torz jel megy ki (ezzel nincs mit kezdeni), vagy a végproci nem dolgozik rendesen és nem fogja meg a hirtelen, drasztikus jelszint változást.
 #117455  Szerző: frekivadasz

Igen, jól mondod, valóban érdemes kb 80Hz alatt mindent irtani a mikrofonból a felpattanó zárhangok okozta mikroszélviharok miatt :)

Ugyanakkor pont ezt az űrt hivatott újból megtölteni ez a kis sebészeti beavatkozás (még ha ott emberből már nem is jön ki hang) a 80-tól kb. 150Hz-ig tartó tartomány megfelezésével, és megnegyedelésével, és ennek a katyvasznak az óvatos(!) belemixelésével a masterbe. Játszottam már ilyennel, a hangsúly azonban tényleg az óvatos adagoláson van. Ha nincs jól beállítva, kénytelen a következő processzor megfogni valahogy, és ilyen borzalmas hangot tud produkálni, mint ami tapasztalható.
 #117453  Szerző: kukac

@frekivadasz: "Ha vájt fülem nem csal,
beújítottak valami szubharmonika processzort a
mikrofonok alá."
- Mr. Whitefül, aztán olyat meg miért tennének a mikrofon alá? A subsonic filter mindent kiírt 80Hz alatt, hogy ne legyen puffogás. Amit te irsz, az pont ez alatt kezdene dolgozni (de nem is erre használják, hanem főként hangositás-láncokban crossolásra). Egy átlagos mikrofon mélytartomány eq 112-120Hz közé szokott esni. A mikrofon alá mikrofonprocesszort szokás tenni. Kapát a kapaboltból, a krumplileves legyen krumplileves, etc....
  • 1
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • 565