Sok víz lefojt azóta már a Dunán... A békéscsabai 100,9 Juventus helyén több évnyi hallgatás után "kaptunk" Dankót...

Jozsfm964 írta: ↑2023.06.29. 10:30Szerintem az a négyórás műsor a Juventus Top 40 lehetett. Ott mutattak be olyan újdonságokat, amiket aztán sose emeltek át napi rotációba.
Igen, emlékszem rá, hogy 10-14h között az akkori Juventus rádió műsora szólt egy-egy helyi rádión. Az azért volt akkor menő, mert olyan zenéket adott akkor a Juventus, amit más rádiók nem, tehát se a Danubius sem pedig a Sláger nem adott, sőt még helyi rádiók sem játszották. A mai világban is működne szerintem, de azt látni kell, hogy a mostani Sláger FM nem tud többet zeneileg mint egy Retro vagy egy Rádió 1, talán csak nagyon picivel. Ott van nézd meg a Best FM, kb az merít a magyar zenékből olyat ami "megy még kategória" és nem nagyon játsza más. Szóval itt lehet az segítene, hogy egy ős Juventusos felkutatná, mi szólt akkor, és beemelné a kínálatba. Én pl csomó zenét tudnék montani.
mihalylovics írta: ↑2023.06.28. 00:25Igen, emlékszem rá, hogy 10-14h között az akkori Juventus rádió műsora szólt egy-egy helyi rádión. Az azért volt akkor menő, mert olyan zenéket adott akkor a Juventus, amit más rádiók nem, tehát se a Danubius sem pedig a Sláger nem adott, sőt még helyi rádiók sem játszották. A mai világban is működne szerintem, de azt látni kell, hogy a mostani Sláger FM nem tud többet zeneileg mint egy Retro vagy egy Rádió 1, talán csak nagyon picivel. Ott van nézd meg a Best FM, kb az merít a magyar zenékből olyat ami "megy még kategória" és nem nagyon játsza más. Szóval itt lehet az segítene, hogy egy ős Juventusos felkutatná, mi szólt akkor, és beemelné a kínálatba. Én pl csomó zenét tudnék montani.Jozsfm964 írta: ↑2023.06.26. 11:19csak jelezném, volt mát erre példa, pont a két említett rádió között a 90-es évek végén, ráadásul "nem is került messze az alma a fájától": úgy hívták, juventus. zeneileg az is kb. a két országos között helyezkedett el, ráadásul viszonylag jól is ment, kérdés, a mai világban is működik-e ez a fajta zenei "sokszínűség": vegyes érzéseim vannak... (nekem speciel bejön, hogy nem "vegytiszta", mint a rádió 1, vagy a retro)
Én pedig arra leszek még kíváncsi, hogy ez a zenei és arculati kuszaság ami kb a Sláger-Danubius hibrydsége, felkoncolja e úgy a rádiós piacot...
Jozsfm964 írta: ↑2023.06.26. 11:19csak jelezném, volt mát erre példa, pont a két említett rádió között a 90-es évek végén, ráadásul "nem is került messze az alma a fájától": úgy hívták, juventus. zeneileg az is kb. a két országos között helyezkedett el, ráadásul viszonylag jól is ment, kérdés, a mai világban is működik-e ez a fajta zenei "sokszínűség": vegyes érzéseim vannak... (nekem speciel bejön, hogy nem "vegytiszta", mint a rádió 1, vagy a retro)
Én pedig arra leszek még kíváncsi, hogy ez a zenei és arculati kuszaság ami kb a Sláger-Danubius hibrydsége, felkoncolja e úgy a rádiós piacot...
p0tyi írta: ↑2023.06.25. 23:59 Kíváncsi vagyok, lesznek-e még frekvenciák. A veszprémi persze saját tulajdon volt, de a terjeszkedést franchise-ban is el tudom képzelni. Brutálisan megnövekedtek a költségek, a bevétel meg esik, minél kisebb egy rádió, annál kisebb a valószínűsége, hogy kezelni tudják a helyzetet. Vajon lesz-e bátor jelentkező a kisebb helyiek közül, aki bekapcsolódik? Ha már kialakították az ökoszisztémát a hálózathoz...Én pedig arra leszek még kíváncsi, hogy ez a zenei és arculati kuszaság ami kb a Sláger-Danubius hibrydsége, felkoncolja e úgy a rádiós piacot, hogy a Retro vissza tud térni a valódi Retro jellegére. Mert kb ott is szerencsétlenség folyik. Elképzelésem szerint volna egy Sláger FM a 30+ korosztálynak azokkal a zenékkel amiken mi nőttünk fel a 80-as évek örökzöldjein keresztül, kiegészítve a 90-es és 2000-res zenékkel, amelyekből rengeteg jó van, mehetne a maiak közül is rengeteg ami máshol nem szól, az R1 nyugodtan ismételgethetné az elmúlt 5-10 évet, a Retro pedig maradna a 60-as, 70-es évek táncdalfesztiválós retros dolgoknál, max a 80-as évek közepéig.
A helyi rádió negyedelni tudná a költségeit, a Sláger meg egyre nagyobb tudna lenni, kölcsönösen előnyös sztorinak tűnik.