RADIOSITE Fórum

• Érdekességek, régiségek

#121528  Szerző: AudioSonicCR200W

frekivadasz írta:Gyanús, hogy 1995 előtt hallottam, tehát valószínűleg a 100.4-en, de annak is van némi esélye, hogy már a 100.2-n.
Balázs, illetve bárki, aki illetékes ebben:

van esély rá, hogy ismét szóljon valami a szegedi 100,2-n?

:oops:
 #121175  Szerző: frekivadasz

Gyanús, hogy 1995 előtt hallottam, tehát valószínűleg a 100.4-en, de annak is van némi esélye, hogy már a 100.2-n.
 #121170  Szerző: mihalylovics

frekivadasz írta:Megerősítem, minden valószínűség szerint ez 1995 előtti matrica. Ha jól emlékszem, a Média 6 is akkoriban sugárzott szintén ilyen ideiglenes jelleggel a mostani szegedi Petőfi frekijén, a 104.6MHz-en. Micsoda különlegesség volt ez, mivel akkoriban a 94.9 Danubius / MR Szeged műsorán kívül semmi más nem volt fogható ott egyszerű vevővel meg botantennával. Valamelyik egy időben a Vásár Rádió nevet is viselte, de arra már nem emlékszem, hogy melyik.

Az viszont biztos, hogy a Rádió 88-ban egy korai műsorban még a sugárzásról is beszéltek, hogy az újszegedi toronyházról adnak 4 db egymással 90°-os szöget bezáró irányított antennával, négylevelű lóhere sugárzási karakterisztikával. :)
A Vásár Rádió a Rádió 88 volt 1990 és 1992 között, amikor csak az ipari vásár ideje alatt szóltak. Azt a beszélgetést amúgy melyik frekvencián hallottad?
 #121168  Szerző: frekivadasz

Megerősítem, minden valószínűség szerint ez 1995 előtti matrica. Ha jól emlékszem, a Média 6 is akkoriban sugárzott szintén ilyen ideiglenes jelleggel a mostani szegedi Petőfi frekijén, a 104.6MHz-en. Micsoda különlegesség volt ez, mivel akkoriban a 94.9 Danubius / MR Szeged műsorán kívül semmi más nem volt fogható ott egyszerű vevővel meg botantennával. Valamelyik egy időben a Vásár Rádió nevet is viselte, de arra már nem emlékszem, hogy melyik.

Az viszont biztos, hogy a Rádió 88-ban egy korai műsorban még a sugárzásról is beszéltek, hogy az újszegedi toronyházról adnak 4 db egymással 90°-os szöget bezáró irányított antennával, négylevelű lóhere sugárzási karakterisztikával. :)
 #121143  Szerző: molnarb

Ez még egy annál is régebbi matrica lehet.

A Rádió 88 legelőször a matricán olvasható Szabad Sajtó utcában volt. Utána költözött ha jól tudom a Mars térre egy kis pavilonban volt. A 24 órás adás már egészen biztos, hogy a Madách utcai stúdióból szólt, majd 2004-ben költözött ha jól emlékszem a mostani Kisfaludy utcai stúdióba. 1995 és 1998 között ment osztott frekin a 100.2-n a Média 6 és a Tisza Rádióval váltásban. 1998-tól van 24 órás adás a 95.4-en. A 88 kb. 1990-től van, akkor ilyen 3-4 napos adások voltak az akkori ipari vásárokban, aztán 94-től lettek rendszeres adásai ez a 100.4-es freki is akkori lehetett kb. A Sláger ugyan 98 elején indult, de előtte a 100.4 már jó ideje üres volt, szóval valami ilyesmire gondolok.
 #121119  Szerző: mihalylovics

Kép

Ma fedeztem fel, az egyik újszegedi buszmegálló oszlopán. A frekvencia alapján ez biztos, hogy 1999 előtti, ugyanis azóta van az állandó 95.4 MHz-es frekijük, az előtt különböző frekvenciákon szólt, sőt, ez inkább 1998 előtti lehet, mert a szentesi Sláger miatt ennek így nem sok értelme lett volna. Tudja valaki, mikor melyik frekin sugárzott a 88?
 #75141  Szerző: DWC

Ezt a Dürer Kerttől nem messze fotóztam:Kép
 #73974  Szerző: chab7

Gyurii91 írta:
centerweb írta:Szerintetek pár ukrán országos kereskedelmi rádió (pl. Lux FM, Hit FM) miért rak bele minden egyes zenébe egy ID-t?
Mert ott még sok ember gubbaszt egy kazettás magnó mellett, és azzal próbálja kinyerni a zenéket! :D
Hejjj a régi szép idők. :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14