Értem, amit mondasz, az első részével egyet is értek. Az oltásnak sok esetben előfeltétele kellene, hogy legyen egy állam által fizetett minimum nyálteszt, mert az a kitöltögetős kérdőív egy vicc. Ez akár az oltóhelyen is elvégezhető lenne. Én mindegyik oltásom előtt végeztem tesztet, mert tisztában voltam a kockázatokkal. Viszont megértem azt is, hogy nincs rá kapacitás, de legalább annyit megtehetnének, hogy ajánlják.
Ugyanakkor elhanyagolható az, akinek az oltástól valami problémája lesz, akinek viszont a Covid-megbetegedéstől baja lesz, annak látjuk a tragikus számait. Nem, össze sem mérhető az influenzajárványokkal, aki ezt mondja, az vagy hazudik, vagy megbukott matekból.
Nem igaz, hogy nem működnek az oltások, csak rossz volt a kommunikáció. És rossz döntés volt a Sinopharmot behozni. Ezt a kormány cseszte el.
Ami miatt megint berobbant a járvány:
- Sinopharm nevű kotyvalékkal oltották az öregeket, ezt nem szabadott volna, és amikor kiderült, nem hazudozni kellett volna, hanem megpróbálni helyrehozni.
- Hiába oltottuk be az emberek 60%-át másoknál gyorsabban, pont a nyári időszakra sikerült végezni vele, amikor a hasonló járványok természete miatt amúgy sincs hullám, azóta elapadt pont emiatt az érdeklődés és megállt az átoltottsági ráta egy olyan ponton, ami még bőven kevés.
- Az első két oltást kapóknál lassan letelik a 4-6 hónap és harmadikat nem akarnak felvenni, mert félnek tőle, vagy leszarják, mert azt hiszik, védettek.
- A rossz kormányzati kommunikáció és a fenti három pont miatt sokakban kialakult egy dac és düh, hogy "ez nem is ér semmit", még értelmesebb emberek is hajlandóak voltak nyitni a Gődény féle gyilkos dezinformáció felé. Ezt értem és korlátozottan, de megértem, és csak emiatt nem megyek oda most hozzátok és ütlek szájba titeket és az összes oltásellenest péklapáttal.
- Azt a baromi bonyolult összefüggést kellene megérteni, hogy nem ment meg apuci, és ahogy Rákosira és Kádárra se nagyon lehetett számítani ha gáz volt, úgy hiába mond olyanokat Orbán is, hogy "legyőztük a vírust, megnyertük a csatát stb", csak azért mondja, mert politikus és mert választások lesznek. Egyéni felelősség az egész, és a kockázatok csökkentése az egyedüli reális cél, aminek jelenleg az oltás (most épp a 3.) és a maszk az eszköze. Az oltás téged véd, a maszk másokat. Ugyanakkor sem az oltás, sem a maszk nem ad 100%-os védelmet, de mindent meg kell tenni azért, hogy ne pusztuljunk el. És még így sem garantált a siker. Ennek megértése helyett sokan: "más kapott két oltást még mégis kórházba került, ez az egész egy hülyeség, megyek bulizni maszk és 3. oltás nélkül! Kérem vissza az életemet és a JOGAIMAT! (anyád!)" vagy "azt ÍGÉRTÉK, hogy vége lesz, de nem lett vége, ennyi, én innentől nem foglalkozom vele".
Ha mégis szeretnél elpusztulni, akkor pedig sziklaszirt (előtt azért nézd meg, hova esnél, nehogy lakjon vagy legyen ott valaki alattad!), mint már írtam, nem Covid. Köszi!
Ui/breaking: Ausztriában kötelező lesz az oltás mindenkinek. Megint ők csinálnak valamit rosszul, ugye? Annyira élhetetlen az az ország, mint az közismert.