"Tudsz olvasni, Glückwunsch! en nem ismerem ki magamat a tekintetben az egyenerteku azzal, hogy nem vagyok kepbe
Mindenesetre en tovabbra is fenntartom, hogy nekem mint fogyasztonak mind1, hogy ki a tulaj, amig olyat sugaroz ami tetszik..
En megkockaztatom, hogy teged befektetoi oldalrol nem igazan vislne meg, ha a Neo Frekicsomag az MR-nel landolna

"
- olvasni tudok, csak ahhoz képest hogy saját bevallásod szerint sem értesz hozzá, elég határozottan foglalsz állást olyanok véleményével szemben, akik esetleg évek óta pont ezen a területen dolgoznak, van rálátásuk, ebből élnek.
nem arról van szó, hogy engem mint fogyasztót (gondolom itt erre célzol) érint-e anyagilag ha állambácsi belekalamol abba amihez láthatóan nem ért, hanem hogy akarom-e egyáltalán a hozzá nem értés magasiskoláját bemutató állami médiát fogyasztani a kis pénzből működő, éppen ezért erősen a professzionális kialakítás, működtetés irányába kényszerített magánrádiók műsora helyett. azért azt ne felejtsük el hogy kishazánkban az összes rádió aki eddig megmutatta hogy kell rádiózni, mint külföldi tulajdonban volt. egyébként pedig ha elkommunizálják a neo frekicsomagját, azzal pont a rendszerváltás egyik eszméjét, és az eu egyik fontos alapelvét köpik szembe, de a magányugdíjpénzek ellopása, a trafikmutyi és társai tükrében láthatóan emiatt igazán nem lesz álmatlan éjszakája egyik politikusnak sem...
"A GR pelda pedig ugy kapcsolodik ide, hogy ott maris kivontak a gonosz allamot a konkurenciaharcbol, de az ironia mar fel sem tunik a
kukacoskodas kozepette

"
- ferdítés, nem azért állították le az állami médiát hogy ne legyen konkurenciája a magáncégeknek, hanem mert a válság miatt erre kényszerült az állam (nálunk sem ártana meglépni egy pénzügyi korlátozó csomagot, mert amíg ezres létszámú szakembergárdát rúgtak ki a királyi csatornáktól, addig évente 75 milliárdot költ rá az állam a mi pénzünkből.) úgyhogy nem ez a
kukacoskodás, hanem az amit te csinálsz (bármennyire is ironikus, hogy erre pont nekem kell felhívnom a figyelmedet)...
update: görög-ügyben egy hír csak úgy a képbekerülés végett...
"Amugy hova vandorol helyileg az orszagos kerradiok profitja?"
- nem értem a kérdést, szerinted hová kellene vándorolnia?
"En nem vagyok egy kulfoldi befekteto ellenes, de azert ha ugyanazon profit az orszag hatarain bellul marad, az nem tesz eppen rosszat a gazdasagotoknak, gondolom en"
- így is fel lehet fogni, ezt a felfogást képviseli pártunk és kormányunk is.
de persze úgy is érdemes gondolkodni (hogy ne csak pénzköltés körül forogjon a agyunk kereke), hogy egy külföldi befektető hozza a szaktudást (ami itthon nincs), hozza az infrastruktúrát, vagy esetleg az itthoni piacon keresztül szerzi be, ugyanúgy munkahelyet teremt (esetleg több embert is foglalkoztat mint egy hazai vállalkozás, mert elsődleges célja a minőség megteremtése, nem pedig a túlélés, ne feledjük: az a külföldi aki itthon befektet, az tőkeerős, ez nem feltétlen mondható el a hazai vállalkozásokról). Amikor pl. egy hazai rádiótulajdonos eleve azzal a bevallott céllal csinál kirakatrádiót (a szó rossz értelmében), hogy rámenjen a műsorpályázatos pénzekre, ott nem a hallgató fog hasznot húzni a dologból, elhiheted! ezt csak azért fejtettem ki neked, hogy egy kicsit képben legyél, talán egy picit másként látod a dolgot mostantól...