RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#118727  Szerző: djlacee

Kép
:ayfkm:
 #118721  Szerző: mimi

szerintem viszonylag magától értetődő, hogy a vételezni kívánt jelhez megfelelő antennát alkalmazunk, állandó vételi helynél tetőantennát, a dvb-t meg állandó vételi helyre van kitalálva. régen sem okozott gondot felszerelni a házakra a megfelelő antennákat, társasházakban kiépíteni a közösségi antennarendszereket. az adóteljesítmény növelése nincs ingyen, ahhoz meg pazarlás, hogy teszkógazdaságos szobaantenna-szerű borzalmak kiszolgálása végett tegyék. egyébként az analóg sugárzás megszűntével több helyen alacsonyabb frekvenciákra kerülnek a multiplexek, ami jelentősen javít a vételen, meg gondolom ezzel összefüggésben lesz, ahol teljesítményt is növelnek.
 #118716  Szerző: bukkfa24

Látva a sok vételi gondot,felvetődik a jogos megállapítás:mindezeknek az oka abban áll,hogy az egész DVB-T adóhálózat tetőantennás vételre lett tervezve.Itt van a kutya eltemetve.Kezdetektől el lett rontva a dolog!Spórolnak az adóteljesítményen,pedig ha megdupláznák,még akkor is sokkal kevesebb teljesítménnyel sugároznák a digitális adást az analóghoz képest!Egyáltalán,miért is építették ki a DVB-t adóhálózatot tetőantennás vételre?Ez itt a kérdés !
 #118714  Szerző: noartist

Ez a digitális átállás érzékenyen fogja érinteni a kínai tévésmobil-árusokat. :hehe:
 #118708  Szerző: djlacee

Most megnéztem, egyiken sincs kint a digitális átállás logo
mimi egyébként nem, mert a plakátokra utólag ragasztották rá a baszom piros átállás időpontjára vonatkozó feliratokat

Elvileg ez a mérvadó térkép:
http://www.kephost.com/view3.php?filena ... 4hcoz3.jpg
 #118706  Szerző: mlaszlo

mimi írta:
bgnrlszl írta:Sopron M1 analógon (UHF49) nyoma sincs a logónak. Köszönjük a kampány bonyolítójának, hogy valóban bonyolítja az átállást :hit:
mivel hogy azt csak október végén kapcsolják le...
A kereskedelmiken sincs kint a logó? A digitalisattallas.hu oldal szerint hónap végén leáll Sopronban is az analóg sugárzás.
 #118705  Szerző: mimi

djlacee írta:De akkor miért plakátolták ki, hogy július 31???
ki lett nyomva az a sok szép plakát, a lajosnak meg ott a sok táblája üresen, valamit kellett
 #118704  Szerző: djlacee

mimi írta:
bgnrlszl írta:Sopron M1 analógon (UHF49) nyoma sincs a logónak. Köszönjük a kampány bonyolítójának, hogy valóban bonyolítja az átállást :hit:
De akkor miért plakátolták ki, hogy július 31???
 #118693  Szerző: mimi

#118681  Szerző: bgnrlszl

Attis írta:
djlacee írta:Én nem tudom mi a fene van, de a "hivatalos" térkép szerint a soproni gerincad Október 31-én áll le, viszont a városban szétplakátolva az van, hogy "a digitális átállás ezen a területen 2013 július 31". Most akkor wtf?
A legbiztosabb, ha megnézed az analóg M1-en. Ha kint van a digitális átállás logo, akkor ott is vége, ha nincs, akkor majd ősszel. (A Dunántúlon ismereteim szerint csak Kab-hegy és Bp. áll le.)
Sopron M1 analógon (UHF49) nyoma sincs a logónak. Köszönjük a kampány bonyolítójának, hogy valóban bonyolítja az átállást :hit:
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 203