RADIOSITE Fórum

• Dankó Rádió

#124957  Szerző: kukac

Gyurii: "...Pont ma
hallgattam útközben Békéscsabán a 96,0-n
a Kossuthot RDS: _KOSSUTH , és belever
igen rendesen a 96,1 CULTURAL.
Komolyan nem fogom fel, hogy mit akarnak
ezekkel a "lehellet" adókkal, egytizedre a
több tíz kW-os románokkal szemben.."
- Békéscsaba nem tartozik a gyulai adó sztereó vetelkorzetebe, így az ott tapasztalható zavartatás már elfogadható.
 #124956  Szerző: kukac

Admin: "egyrészt legjobb tudomásom szerint nincs
annyira profi technika ott, hogy ez ilyen
egyszerű legyen és minden flottul menjen,
másrészt meg veszprém, dombóvár, tamási
etc. adó sincs, nemhogy távvezérlés...
amennyit szopnak az új helyi, reg. rádiók
ezzel, nem vagyok benne teljesen biztos,
hogy január 3-án már minden a kiadottak
szerint, patentul menni fog."
- konkrétan tudom hogy milyen összeállításu egy pár adopont: internet végpont routerrel, mögötte a vegfok, a sat és az adasfigyelo is távolról elérhető, mérhető, állíthato.
 #124936  Szerző: Gyurii

adminisztrator írta:
egon2 írta:A Frekvencia cserét nem Január 2.án 0:00.01 perckor fogja végrehajtani az Antenna Hungária,ahogy ez régebben szokás volt ,hanem napközben reggel 8 és 18 óra között lesz végrehajtva.Bővebben:http://mindig-tv.blog.hu/2013/12/19/val ... garzasaban
rengeteg munka, nem lehet egyik percről a másikra véghez vinni ezeket a változtatásokat.

ráadásul mezőkovácsházán, nagyatádon, tamásiban, illetve dombóváron, gyulán, hódmezővásárhelyen és veszprémben nem az antenna hungária szolgáltat majd, új adókat kell felszerelni, szerintem ez a két ünnep közé, vagy január 2-a utánra marad.
Mezőkovácsháza lehetett volna Dankó.. 100,4 RDS-el seekerrel vehető.

Gyulán mit kéne szerelni? Pont ma hallgattam útközben Békéscsabán a 96,0-n a Kossuthot RDS: _KOSSUTH , és belever igen rendesen a 96,1 CULTURAL. Komolyan nem fogom fel, hogy mit akarnak ezekkel a "lehellet" adókkal, egytizedre a több tíz kW-os románokkal szemben.. Lásd még Battonya 105,4 (PRO FM 105,3 60kW ~25km)

Valaki ezt egyszer magyarázza már el nekem! :roll:
 #124933  Szerző: mikrofonos

Bocsi én is csak második olvasásra fogtam fel, hogy magadról beszélsz már ami a kort illeti. Na szóval én 55 vagyok és tényleg szeretem a német rádiózást. Szeretném én a magyart is, de ami közrádiót illeti odakintt többnyire csak a Petőfit hallgatom, meg néha a Bartókot.
Őszintén csodállak ezért a széleskörű tájékozottságért, már ami az ottani rádiózást illeti. Tényleg sokat tanultam a leirtakból.
Az elsorvasztott MR6-ot pedig sajnálom, de szerintem nem cél, hogy a Dankóból valami ilyesmit csináljanak hiszen éppen az MR6 helyett akartak valami mást.
Az oldalon olvasható hozzászólásokból pedig annyi mindenképpen kitűnik, hogy a csak nótára alapozott kinálat...hát eléggé soványka és kéne még valami hozzá, ez lehet például örökzöld, operett, musical, mert ezeknek most nincs fóruma a Magyar Rádió kinálatában (meg máshol se...)
 #124930  Szerző: csabyke

@mikrofonos: En nem a te korodat saccoltam, hanem en vagyok 28, tehat azt akartam jelezni, hogy az en korosztalyomban sem talalni erre sok embert, aki erre porog...
Szegyen? Hulyeseg.... Ez itt off, de en surun jarok Schlagerpartykra es nem "alte Omi-k" jarnak ha erted, mire gondolok... Csak sokan tenyleg szegyenlik bevallani hogy ezt szeretik..

Mint a Mulatost Magyarorszagon...

Ami a hallgatottsagi adatokat illleti:
SWR4 a ket tartomanyban (BaWü & RP) kulon-kulon a leghallgatottabb radiocsatornak
Az SWR3 viszont osszesen tobb hallgatot tud fel,utatni, mivel mind2 tartomanyban ugyanaz a programja, plusz meg NRW deli resze (Köln környeke) is sok hallgatot vonz...

Az SWR3 amugy egesz nemetorszagban a legtobb hallgatoval biro radio... picit tobb mint 4 Mio hallgato

Az SWR4 viszont mint irtam a tartomany leghallgatottabb programja. (Forras lentebb)

Forras: http://www.swr.de/unternehmen/presse/-/ ... 106/bzov7u
- SWR3 bleibt mit 3,1 Millionen Hörerinnen und Hörern das meistgehörte Radioprogramm im Südwesten.
- SWR4 Baden-Württemberg bleibt das meistgehörte Landesprogramm mit 1,47 Millionen Menschen in Baden-Württemberg.

A Regionalitasban igazad van, korabban mar az MR6 topikba is irtam, hogy en hogyan modernizalnam az egykori regio radiokat amit ugye kinyirtak... (Ebbol kifolyolag)

Az altalam emlitett riportok pl az SWR1 musoraba is bekerulnek... Nagyon jo beszelgetesek vannak rajta este hallgatokkal... (nem danko stilusu... Inkabb amolyan Radio Wien, vagy RTL Radio...) Csak azert irom, hogy a erdekes szines tartalom (nem csak zene) siman beleteheto egy zenei radioba.....

A Regionalis programm (Stuttgart, Tübingen, Ulm, Karlsruhe stb) csak 6-9 es talan 16-17h kozott megy... Ezenkivul csak a minden ora 30-as hirek regionalisak... A teljes program ugyanaz, plusz az esti orakban SWR4 BW es RP osszevan kapcs...

Amit ezzel mondani akartam... A DANKO-t siman fel lehetne fogni MR6 utodnak, tehat az altalam emlitett csatornak strukturajaval csak regionalis szerkeztosegek nelkul...
 #124925  Szerző: mikrofonos

Kedves Csabyke!
Köszönöm korábbi hozzászólásodat, és a részletes elemzést a német rádióspiac slágeres-mulatós stb. vonaláról.
Én nem vagyok ebben a világban ennyire szakértő, de nagyon szivesen olvastam a leirtakat, mert ha másra nem hát arra rámutatott, hogy a német rádiócsatornákon mennyire átgondoltam szervezik a kinálatot.
Annyit fűznék hozzá, hogy az ugynevezett regionális rádió profilt képviselik ezek a rádiók, ezért van bennük annyi riport, sőt tematikus műsor, illetve regionális hirszolgálat és ehhez passzitják ezt a németes-, tehát hazai zenei vonalat.

Nekem gyanus, hogy az SWR4 lenne a leghallgatottabb. Szerintem az SWR3-at hallgatják ott (én nálunk Rajna-Pfalz-ban) a legtöbben. Gondolom tudod, de azért ideirom, hogy az ard.de-én mindig vannak részletes hallgatottságai adatok.
Abban viszont igazad van, hogy én tényleg szeretem a németnyelvű zenét, a schlager-vonalat... remélem ez nem baj, vagy pláne szégyen.
(különben jóval idősebb vagyok, mint saccolod, szóval beleillek a regionális profilba)
És a végére: én nem hallgatom DANKÓ-t, (pedig kivittem egy műholdvevőt és az eurobird9-ről simán tudnám fogni) mert nem az én világom, de biztos van erre is igény, de akkor még egy tucatnyi más zenei vonalra is lenne.
Nézzétek csak meg például a dán közrádió honlapját, hányféle zenei DAB rádió van ott!
 #124923  Szerző: csabyke

@egon2: Ezt en is kerdezem mar 3 nap hijan 15 eve, azaz 1998.12.23 ota, amikor is a 95.1en feltunt a Petofi....

Es hamar beuzemeltek ezt az adot, miert ilyen mini teljesitmennyel....

Anno radios Walkmannal is siman jott a 103,3 mindenhol... konyharadion is...
De azert a 88,4 persze h jobb volt....

Amugy az sem vili h miert kiskorosre tettek a tornyot... 20km Dnyra es maris vannak dombtetok
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 81