RADIOSITE Fórum

• Politika

#130010  Szerző: Attis

Továbbra is fenntartom, hogy gratulálok a Fidesznek, Orbánnak. Győztek. Ez egyértelmű. A listás szavazatok alapján kérdés nincs efelől.
Olvastam a fórumot vasárnap éjjeli hozzászólásom óta, de direkt nem szóltam hozzá. Dühből, csalódottságból és főleg átgondolatlanságból nem szerettem volna hozzászólni.
Nyert a Fidesz, és talán - sőt biztos - akkor is simán nyer, ha nem nyúlnak hozzá olyan drasztikusan a választási rendszerhez, ami egyértelműen torzzá teszi a mindenkori választási eredményeket. Hogy mire gondolok? Csak pár példa. 45%-kal 2/3-ot lehet szerezni (gyakorlatilag Kunhalmi Ágnes körzetére várunk, ami még nem dőlt el, legrosszabb esetben is 2/3 - 1). Abszurd. A korábbi választási rendszernek is voltak torzító hatásai, de ez így nonszensz.
Aztán. A választói körzetek átszabása... Itt gyorsan leszögezem, végignéztem az eredményeket, ezen most talán sok nem múlott. De! Itt Kaposvár környékén a falvakat mindenféle ráció nélkül 3 körzetbe bontották. (Eddig 1 volt.) Jellemző, hogy az egy körjegyzőséghez tartozó Taszár - Kaposhomok páros közül az előbbi Siófokhoz (80 km közúton... teljesen más helyi problémák, teljesen más társadalmi problémák stb.), utóbbi Kaposvárhoz került. A mi településünk Marcali választókörzet része volt. Felmerül bennem a kérdés: mi közöm Marcalihoz? Naponta 1 db. busszal tudnék csak oda közvetlenül eljutni. A helyiek közül egyetlen ember nem dolgozik Marcaliban, ellenben Kaposváron a lakosság nagy része.
A médiarendszer (kivéve az internetet) teljes egyoldalúsága. Ezt nem hiszem, hogy taglalnom kellene. Mindenki láthatja.
A kampányfelületek egyoldalúsága. Itt csak halkan megjegyzem, ha egy civil szervezetnek annyi pénze van, hogy országos, kiemelkedő plakát- és szórólap akcióra több tíz(?)millió forintja van... Hát, akkor nem is olyan szegények ezek a civil szervezetek. (Irónia ;) )
Ezektől függetlenül is mielőbb meg kell újulnia az ellenzéknek. Bizonyítható, hogy nem jött be a nagy összeborulás. Ennek több oka van, nagyban belejátszik a kormánypárti média karaktergyilkossága, de emellett rengeteg olyan szavazó van, akik elvből nem szavaznának többet se Gyurcsányra, se Bajnaira. (Szerintem többet vittek, mint amennyit hoztak a maguk pár százalékával.) Mesterházyt nem tartom miniszterelnök-képességű politikusnak, ráadásul a 2010-es abszolút várható nagy zakó után ez már a második nagy pofon, amibe beleszalad. Ugyan 200 ezer körül tudta növelni a baloldal szavazótáborát, ez még kevés, nagyon is. Főleg, hogy a Fidesz pár év alatt elvesztett félmillió szavazót, de nem tudta őket megnyerni.
A legszomorúbb a Jobbik előretörése. És azt gondolom, hogy ez nem csak az MSZP-nek, de bizony a Fidesznek se örömteli. Jól látható, hogy vidéken, a kisebb falvakban (sajnos az én településemen is), már nem a baloldal, hanem a Jobbik az alternatíva. Nagyon félő, hogy egy rosszul sikerült kormányzati négy év, és egy balul sikerült ellenzéki megújulás esetén a Jobbik 2018-ban már komoly erőként léphetne fel. Azt gondolom, ezt nem biztos, hogy szeretném (és nagyon remélem, hogy többen vagyunk az országban, akik hasonlóan gondolkodnak) megélni, átélni, és annak következményeit viselni. A dolog egyáltalán nem vicces. És akkor már inkább veszek egy mély levegőt, és próbálok egy olyan kormánnyal megbarátkozni, ami ugyan nincs a gusztusomra (egykulcsos adó, választási törvények elrontása, oktatási rendszer szétbarmolása), mint egy olyannal, ami valószínűleg a biztos a államcsődhöz és teljes elszigeteltséghez vezetne.
 #130009  Szerző: kukac

Olyan a stilus amilyen a kommentelo, ha o ilyen, akkor a sajat stilusaban kapja a valaszt.
 #130008  Szerző: LuciFerko

Muszáj ezt így ilyen stílusban? Miért nem lehet kulturáltan, személyeskedés nélkül ütköztetni az érveket és az álláspontokat?
 #130007  Szerző: kukac

Szomorunak tartom azt, amikor egyesek az esetleges sajat hianyossagaitol frusztralva szemelyes serelemkent elik meg, ha ezekre aztan valaki felhivja a figyelmet. Ertjuk hogy ez faj neked, de a te szemelyes problemaidrol hadd ne mi tehessunk mar... Egyebkent lehet hogy szakmailag sokkal tobbet hozzatettem ehhez a forumhoz mint te. A szemelyeskedest pedig nem en kezdtem, de bevallom nem hajlok el egy kis vita elol.
 #130005  Szerző: Glenn

Elnézést, hogy megint itt vagyok, ígérem, ez tényleg az utolsó. Politika nem lesz a hozzászólásomban (nem látom értelmét meggyőzhetetlen emberekkel vitatkozni), csupán személyes érintettség okán írnék pár sort.
Hosszú ideje nem értem, ezen a fórumon a moderátorok miért nem moderálnak, az adminisztrátornak meg miért csak az a fontos, hogy véres gyerekbaleseteket linkeljen ide. Tele vannak a topikok személyeskedő és sértegető beírásokkal, amik egy-két tagnak köszönhetőek. Természetesen én is kaptam most egy ilyet, íme:
kukac írta:Azert mert kepes vagy a forumba beirni, meg nem feltetlen vagy intelligens es meg sorolhatnank, de hat ezekre te magad vagy a bizonyitek :)
Ez a troll (bocs, kukac) alig egy éve tag itt, de már 1334-szer szólt hozzá. Érdemes lenne egy statisztikát csinálni róla, kb. a fele nem szólt másról, mint a többiek kóstolgatása és sértegetése. Egyszer sem szólt rá senki. Ez így jó?
Azt ajánlom neki, hogy először tanuljon meg írni, mert bizony az az intelligencia egyik fokmérője ám (nem az ékezethiányra céloztam), nem pedig az, hogy ki tud minél többet egy fórumba beírni. Van azonban a magas intelligenciának egyéb mutatója is, és emiatt nem javaslom, hogy egy IQ-versenyen induljon... :hehe:
Mindenkinek kellemes, politikamentes, szakmai jellegű rádiós fórumozást kívánok (hátha egyszer megvalósul). ;)
 #130003  Szerző: asimov

Pasa írta: .... Sosem volt senkinek itt magánnyugdíjpénztári megtakarítása, így el sem lehetett venni...
A manyup tagok tulajdona (volt) a számlájukon összegyült pénz. Javasolnam tanulmányozni a manyup-ok működési szabályzatát.
Ellenben az sem igaz, hogy "ellopták" ezt a pénzt a volt tagoktól, mert ezt még a Orban rezsim sem merte meglépni. Itt a kizsarolás a pontosabb kifejezést. Amúgy, aki akarta, az megtartotta és ők egyébként azóta is tapsolnak örömükben.
A beigért egyéni számla viszont -valószínűleg- soha nem fog elkészülni, mert az kontrollt jelentene... ettől pedig írtózik a narancs társulat. Aki ennek reményében mondott le a manyup-os lóvéjáról.. az nagyon bebukta ezt.

-----------------------------
Remélem, hogy a századvéges embernek lesz igaza:
"Befullad a centralizáció, és így 2015-től egyértelműen decentralizáció indulhat el, a növekedés beindulásával elkezdhetik kivezetni a különadókat, a bankok terhei is csökkenhetnek - erre számít a választások után az új ciklus gazdaságpolitikáját illetően Heim Péter, a Századvég elnöke. Békésebb hangnemre számít a Kopint-Tárki vezető kutatója is, a GKI szerint viszont az őszi önkormányzati választások után költségvetési kiigazításokra is szükség lehet."

.. mert pld. a "megakadályozzuk, hogy átháritsák" mottó jegyében, ma megjött a T-Mobil/T-Home értesítője a nem kicsit emelt előfizetési dijjakról. Köszi Fidesz.
Amúgy, a narancskormány, az egyik első inztézkedével (éves szinten) 96E Ft-ot vett ki a zsebemből úgy, hogy közben...
- Áfa-t emeltek
- üzemanyag jövedéki adót emeltek
- a helyi FIDESZ-es önkormányzat 2010-ben 30%-kot emelt az ingatlanadón, ami itt amúgy vagy 20 éve van már
- a rezsicsökkentés mekem (éves szinten) mindenestől 28E Ft, mert vagyok olyan hülye, hogy hőszigeteltem (ahol sikerűlt) és általában takarékosan élek.
Szóval nem, nem vagyok Fidesz szavazó.
 #130000  Szerző: zoo

kukac írta:Mar csak azert is tegyuk tisztaba mert tobben szeretnek ezzel a 2/3-al peldalozni, csak kene egy kicsit szamolni hogy mennyi is az, minek is a 2/3-a es akkor gyorsan kiderul hogy az orszag nagy resze nem ezekre szavazott...
A 2/3-al igazad van. Ilyen kevesen nem szavaztak a fideszre sem a 2002, 2006 és 2010-es választáson.
 #129999  Szerző: kukac

Mar csak azert is tegyuk tisztaba mert tobben szeretnek ezzel a 2/3-al peldalozni, csak kene egy kicsit szamolni hogy mennyi is az, minek is a 2/3-a es akkor gyorsan kiderul hogy az orszag nagy resze nem ezekre szavazott...
 #129998  Szerző: kukac

@zoo: "Azt nem mondanám, hogy aki nem ment el
szavazni, az a fidesz ellen szavazott." - en meg de. A fidesz minden modszeret bevetette hogy a hiveit berangassa szavazni, itt volt a legnagyobb a mozgositas. Aki nem volt szavazni, az sok minden miatt nem ment el, de a legkisebb valoszinusege annak van, hogy fidesz szavazo, csak es/vagy kenyelmes/felelotlen...
  • 1
  • 411
  • 412
  • 413
  • 414
  • 415
  • 517