LuciFerko írta:eddig nem a kevés műsorvezetés volt a baj?De engem nem csak az érdekel amúgy amikor ezt utoljára mondtam vagy három hete volt.(ha rossz időpontot mondtam akkor bocsi)
LuciFerko írta:eddig nem a kevés műsorvezetés volt a baj?De engem nem csak az érdekel amúgy amikor ezt utoljára mondtam vagy három hete volt.(ha rossz időpontot mondtam akkor bocsi)
Mivel a Danubius teljesen megszűnt, épp ezért a Sláger "következik" a Neo után.Az igaz, hogy a Danubius megszűnt (úgy tudom, hogy a stúdió újraindításra képes állapotban van). De az akkori pályázat már lezárult és ha az a bíróság szerint szabálytalan volt, akkor nem lehet a Slágert nyertesnek nyílvánítani, mert a pályázat eleve formailag kifogásolható volt. Csak egy dolgot tehet a jövőbeni médiatanács (mivel az ORTT megszűnik), hogy új pályázatot ír ki a mostani NEO frekijére. A Danubius is csak annyit tudna tenni, hogy eléri, hogy új pályázat legyen. Amin ha jó ajánlatot tesz, nyer. De pályázat nélkül nem adják csak oda egyik rádiónak sem a frekvenciákat. Semmi sem jár ingyen ebben az országban. A sok háborgónak annyit, hogy a tavalyi pályázat lehet, hogy kifogásolható volt (majd a bíróság eldönti), de kötelező volt kiírni. mivel a törvény szerint 7+5 évre kapják a frekvenciát a rádiók (ha jól tudom, de javítsatok ki, ha nem). Amúgy azt elég érdekesnek tartom, hogy van egy ilyen törvény, mert nem hallottam még Európában, hogy régi, jól bevált rádiós frekvenciacsomagokat újrapályáztatnának.[/quote]
Attis írta:A történet azért az én értelmezésemben nem ilyen egyszerű, de erről már volt szó itt a fórumon. Tehát itt nem az a kérdés, hogy Sláger vagy Neo.Mivel a Danubius teljesen megszűnt, épp ezért a Sláger "következik" a Neo után.
A Sláger szerződése lejárt. A frekvenciatartományára pályázatot hirdettek, amelyen (és itt van a vitatott pont) a Neo FM első, a Danubius második, a Sláger harmadik helyen végzett.
Ez az én olvasatomban a következőt jelentené:
1. Új pályázat kihirdetése, a Neo elhallgat, és a tender végén az új győztes szólalna meg.
2. A Neo FM-t birtokló FM1 műsorszolgáltató utólagos kizárása (ami már alapból lehetetlen, főleg annak ismeretében, hogy nyert), és a második helyen végzett konzorcium nyertessé nyilvánítása (Danubius). Ezt a lehetőséget eleve kizárnám.
Összegezve:
Akinek az asztalt kellene csapkodnia, az a Danubius, amely a másik (saját frekikészlet) pályázaton is második lett (és hasonlóan érdekes körülmények között). Kérdés, hogy ők hogy állnak a pereskedéshez.
A Sláger bírósági határozattal nem kaphatja vissza az amúgy lejárt szerződésű frekijeit.