hát nem tudom, elnézve az amerikai, vagy pl. olasz médiát, ebben semmi meglepő, vagy durván felháborító nincs, vagy legalábbis nem olyan sok. kereskedelmi tévé, pont. nekem kizárólag az elfogult közmédiával van bajom. azt sem gondolnám, hogy a fidesznek konkrét szándéka, hogy ilyen legyen, egyszerűen csak a pozíciójukat féltő mtva-s vezetők kényszerítenek rá alattvalóikra egy nagyon durva öncenzúrát és propagandagépezetet. a fidesz sem annyira hülye, hogy nyílt hazugsággyárrá vezényelje a közmédiát, mert az emberek sem olyan hülyék, hogy ne vegyék észre (még a jobboldali nézetűek se), bár tény, ha nagyon akarta volna, már felszámolhatta volna a helyzetet. de nem hiszem, hogy kibasznák a főnököket, ha egy kicsit is az objektivitás irányába mennének el. mindenesetre az mtva jelen formájában undorító. ezt nem tudom szépíteni.
sőt, ha mondjuk összehasonlítjuk a vállaltan fideszbarát hírtv-vel, azt kell látni, hogy az mtva sokkal elfogultabb, a hírtv pedig kimondottan objektív. nem vágja meg az ellenzék megnyilvánulásait, nem uszít túlzottan, a magyarország élőben c. műsorban pedig épp ma fingatták meg rogán antalt. jó persze, az m1, duna stb. többekhez is jut el, de ettől függetlenül szerintem ez a közmédiás hírszerkesztési policy nem kimondottan orbán és a fidesz vezérkar agyából pattant ki.
és ha azt vesszük, karas monika óta sokkal, de sokkal pártatlanabb például a médiatanács is. ő nem küzdött elődjével szemben a klubrádió ellen, bünteti rendesen a lánchidat, katolikust etc, és a bizalmas forrásaim szerint is tisztult kicsit a szervezet. ugyanők korábban azt mondták, a legtöbb visszatetszést keltő döntés mind-mind szalai annamária puncsolós, egyéni ötlete volt. persze halottról vagy jót, vagy semmit.
azt is kiemelném, hogy a szintén mtva-s mti (de nem a hangos hírek!) teljesen objektív és korrekt, beszámol mindenről, úgy, ahogy kell. erről sem beszél senki.