RADIOSITE Fórum

• IP alapú rádiózás

#90321  Szerző: Csongii

radukanorbert írta: Ha jól tudom áttértek shoutcastre, mármint szerver oldalon. Amit adnak "admin" felületet, az a shoutcast admin felülete :) Neked meg nem kell bemutatnom, hogy az mire jó :)
Annó nálunk a stream-et és a webtárhelyet adták. A stream az olyan volt amilyen, nem volt vele nagyon gond. A tárhely kicsit problémásabb volt, mert pl amikor a weboldal fejlesztése miatt a PHP.ini beállítást kellett volna módosítani, nem tudták, mert azt mondták, hogy a többi felhasználóra is érintve lenne. Kb 2 hónap után üzemeltek be egy új webszervert, ahol már ment rendesen.
Hja, itt csak a stream van náluk. A tárhelyet a dima üzemelteti és velük nem nagyon van eddig gond.
Viszont gondolkodtam már rajta, hogy leadni a streamet és esetleg az Unreal Hostingosokknál bérelni. A fő problémám nekem az, hogy nem tudom azt se mennyien hallgatják online vajon. Mert amennyiben csak 30-40 ember vagy 80-90, akkor felesleges havi 9 répát kifizetnünk, amikor 2-3 ropiért van 100-150-es stream. Szabad számítógép pedig van amiről lehet üzemeltetni.

Köszi a sok leírást, hasznos volt nagyon mindenkitől. 8-)
 #90320  Szerző: Csongii

admin írta:
radukanorbert írta:Bár az mondjuk fura, hogy a NEO és a CLASS velük streameltet. Bár ahogy ismerem a Class műszaki vezetőjét, ott tuti voltak minőségbeli elvárások a streamszerver kapcsán.
Olyan elvarasok, mint az FM adasminoseg kapcsan? Mert akkor bizony nem magasak. :)
:troll: :lol:
 #90315  Szerző: radukanorbert

admin írta:
radukanorbert írta:Bár az mondjuk fura, hogy a NEO és a CLASS velük streameltet. Bár ahogy ismerem a Class műszaki vezetőjét, ott tuti voltak minőségbeli elvárások a streamszerver kapcsán.
Olyan elvarasok, mint az FM adasminoseg kapcsan? Mert akkor bizony nem magasak. :)
Az adás hangzásának más oka van, de ez nem publikus :)
 #90314  Szerző: markfelt

#90313  Szerző: radukanorbert

LuciFerko írta:
radukanorbert írta:alaplapi hangkártya
:gülü2:
Nem is az a legnagyobb gond, hanem ez: C-Media CMI9880 AC97 Codec Driver
:)
 #90311  Szerző: radukanorbert

Csongii írta:
radukanorbert írta: Ha jól tudom, akkor mindenhová ugyanazt a "konstrukciót" viszik :) Hozzánk hoztak egy nagyon alap HP gépet (1,8 GHz CPU, 256 MB RAM, 20 GB HDD, alaplapi hangkártya), rajta win xp és windows media encoder + logmein, amivel távolról "menedzselik" a gépet. Sajna ha processzált jelet küldesz rá, akkor se lesz emlékezetesen jó a stream, mert az alaplapi hangkártya nem sokat tud.
AMi ott van lent, az se egy erőgép. Ráadásul keresgéltem rajta infókat, de semmit se tudtam meg. Elvileg lenne egy admin panel is a neten, de oda se találtam elérést, így írtunk nekik levelet. Aztán majd kiderül mit lehet tenni.
Ha jól tudom áttértek shoutcastre, mármint szerver oldalon. Amit adnak "admin" felületet, az a shoutcast admin felülete :) Neked meg nem kell bemutatnom, hogy az mire jó :)
Annó nálunk a stream-et és a webtárhelyet adták. A stream az olyan volt amilyen, nem volt vele nagyon gond. A tárhely kicsit problémásabb volt, mert pl amikor a weboldal fejlesztése miatt a PHP.ini beállítást kellett volna módosítani, nem tudták, mert azt mondták, hogy a többi felhasználóra is érintve lenne. Kb 2 hónap után üzemeltek be egy új webszervert, ahol már ment rendesen.
Összességében nem rossz cég, van hová fejlődni. Azoknak tudom ajánlani, ahol szűkösebb a költségvetés. Bár az mondjuk fura, hogy a NEO és a CLASS velük streameltet. Bár ahogy ismerem a Class műszaki vezetőjét, ott tuti voltak minőségbeli elvárások a streamszerver kapcsán.
 #90310  Szerző: LuciFerko

radukanorbert írta:alaplapi hangkártya
:gülü2:
 #90309  Szerző: Csongii

radukanorbert írta: Ha jól tudom, akkor mindenhová ugyanazt a "konstrukciót" viszik :) Hozzánk hoztak egy nagyon alap HP gépet (1,8 GHz CPU, 256 MB RAM, 20 GB HDD, alaplapi hangkártya), rajta win xp és windows media encoder + logmein, amivel távolról "menedzselik" a gépet. Sajna ha processzált jelet küldesz rá, akkor se lesz emlékezetesen jó a stream, mert az alaplapi hangkártya nem sokat tud.
AMi ott van lent, az se egy erőgép. Ráadásul keresgéltem rajta infókat, de semmit se tudtam meg. Elvileg lenne egy admin panel is a neten, de oda se találtam elérést, így írtunk nekik levelet. Aztán majd kiderül mit lehet tenni.
 #90308  Szerző: radukanorbert

Csongii írta:Köszi szépen. Érdekelt, hogy tud e róla valaki valamit, mert semmi mást nem találtam róluk.
A Tenkes Rádió streamjét ők szolgáltatják. Mondjuk a mai napig nem értem, miért Windows Mediás cuccal...
Szerintem egy Icecast vagy Shoutcast jobb lenne talán.
Ha jól tudom, akkor mindenhová ugyanazt a "konstrukciót" viszik :) Hozzánk hoztak egy nagyon alap HP gépet (1,8 GHz CPU, 256 MB RAM, 20 GB HDD, alaplapi hangkártya), rajta win xp és windows media encoder + logmein, amivel távolról "menedzselik" a gépet. Sajna ha processzált jelet küldesz rá, akkor se lesz emlékezetesen jó a stream, mert az alaplapi hangkártya nem sokat tud.
 #90303  Szerző: Csongii

Köszi szépen. Érdekelt, hogy tud e róla valaki valamit, mert semmi mást nem találtam róluk.
A Tenkes Rádió streamjét ők szolgáltatják. Mondjuk a mai napig nem értem, miért Windows Mediás cuccal...
Szerintem egy Icecast vagy Shoutcast jobb lenne talán.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 99