RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#165700  Szerző: forlife70

Sziasztok!

Át kellett ülnöm hosszabb-rövidebb időre egy (számomra) új autóba. Rádió nincs, hangszórók (nem is rosszak) vannak.

Szeretnék ezért egy rádiót. Tehát rádiót, nem MP8 lejátszót meg 20 AUX portot színes gombokkal. Egyáltalán nem vagyok otthonos a témában, egy valamire való hifisnek tuti könnyű préda lennék, ha rám akarna sózni bármit is, ezért gondoltam, kérdezek.

Milyen 1 DIN-es fejegységet (akár régebbit, használtan beszerezhetőt) ajánlotok, amely a rádiós vételben erős?

Neten azt olvasom, hogy a Blaupunkt a favorit, de lehet, hogy csak a történelme futtatja. Többek ajánlják még a Kenwoodot is, ugyanakkor azt is sokan kiemelik, hogy nem minden neves gyártó erőssége a tuner.

Ha mondtok akár gyártót, akár konkrét típust, hogy milyen vonalon induljak, nagyon köszönöm!
 #164525  Szerző: SIR

A tűkön ülő zenei szerkesztők / programigazgatók magyar tömegeinek szánt bejelentés: a MusicMaster új verziója már támogatja az adatbázisok létrehozását, szerkezetük módosítását.
Vagyis a tisztelt felhasználóknak nem kell "hazatelefonálni", ha új mezőket szeretnének az adatbázisukba - vagy SQL mókolni a rendszerben... Nagy megkönnyebbülés ez nekünk is.

Üdv,
SIR
 #164470  Szerző: Kovi02

Gr3g0ry írta:
Kovi02 írta:Már régebben előjött,de újra előszedem,mert kissé nagyobb gond lett. Az autórádióm(Honda gyári),ha az AF be van kapcsolva,azonnal elkapcsol bármilyen adóról,ahol lejön a PI kód,egy másikra. Ez a jelenség szinte csak a faluban jön elő,de ott nagyon zavaró,szinte élvezhetetlen minden adás,amit hallgatok,vagy az AF hiba miatt,hogy 10mp-ként átvált máshova,majd vissza,vagy a zajos vétel miatt.

Ez miért lehet? Egy rosszul beállított szabadkai adó,vagy esetleg(fórumon olvastam),olyan az autórádió,ami az első és az utolsó jegyet figyeli csak,és az alapján vált?
Miért nem kapcsolod ki az AF-et?
Mert a legtöbb általam hallgatott rádiónak nem stabil a vétele egy frekvencián,pl. DX cuccal lehet,hogy a Play a 103,9-en nagyon erős,a 103,2-n meg alig jön,de autóban menet közben helyi terepviszonyok/zavarások miatt a 103,9 néha zavaros,de ott általában jön a 103,2.

Amúgy rájöttem, hogy a Playnél mire kapcsol át,az MR1-re! (na az autórádió hogy a fenébe csinált a D25C ből B203-at? közös AF sincsen)

(várok tippeket az MR2-re és a R-Osijekre :D )
 #164163  Szerző: Gr3g0ry

Kovi02 írta:Már régebben előjött,de újra előszedem,mert kissé nagyobb gond lett. Az autórádióm(Honda gyári),ha az AF be van kapcsolva,azonnal elkapcsol bármilyen adóról,ahol lejön a PI kód,egy másikra. Ez a jelenség szinte csak a faluban jön elő,de ott nagyon zavaró,szinte élvezhetetlen minden adás,amit hallgatok,vagy az AF hiba miatt,hogy 10mp-ként átvált máshova,majd vissza,vagy a zajos vétel miatt.

Ez miért lehet? Egy rosszul beállított szabadkai adó,vagy esetleg(fórumon olvastam),olyan az autórádió,ami az első és az utolsó jegyet figyeli csak,és az alapján vált?
Miért nem kapcsolod ki az AF-et?
 #164162  Szerző: Kovi02

Már régebben előjött,de újra előszedem,mert kissé nagyobb gond lett. Az autórádióm(Honda gyári),ha az AF be van kapcsolva,azonnal elkapcsol bármilyen adóról,ahol lejön a PI kód,egy másikra. Ez a jelenség szinte csak a faluban jön elő,de ott nagyon zavaró,szinte élvezhetetlen minden adás,amit hallgatok,vagy az AF hiba miatt,hogy 10mp-ként átvált máshova,majd vissza,vagy a zajos vétel miatt.

#163335  Szerző: Snake

Akit érdekel, eladósorban van egy Omnia ONE FM adásproci és egy kW-os Elenos adóberendezés, mindkettő megtekinthető a jófogáson, vagy privátban adok infót.
 #159466  Szerző: joe

LuciFerko írta:konstans a dolog, ráadásul ha ST üzemmódban van, a mély hangoknál villog a Tuned, meg elhallgat. Azaz nem egészen 0.1 mhz-el van elmászva. De akkor ez nem annyi, hogy tekerek két trimmeren.
Nem csak annyi - nem Sokol rádió. - http://www.fmtunerinfo.com/TU-380schem2.pdf - FM detektoron próbálj meg állítani - elképzelhető ez segít -"T3" ferrit - fotón "zöld", az egyik a finom, a másik a durva állító (lehetőleg műanyag csavarhúzót használj!!!). TP1-en lehetne DC feszültség méréssel ellenőrizni, a beállítást, de service manual hiányában nem tudom megmondani mennyinek kell lennie a feszültség értéknek (pl: Sony tunernél 1mV pontosságot kell tartani :( )
Joe
 #159460  Szerző: LuciFerko

joe írta:
LuciFerko írta:Van itt egy Denon tuner. A PLL el van csúszva 0.1 mhz-el. Mit kéne birizgálnom? Kép
Ha a hiba állandó, akkor vagy az előosztó ment tönkre, vagy az "időalap" oszcillátor mászott el...vagy mindhárom kerámia szűrő elhangolódott (kicsi az esélye). Gyakorlatilag végig kell mérni a készüléket, szerviz manual nélkül nem egyszerű. Kell hozzá egy multiméter + legalább 100 MHz-ig működő frekvencia mérő. Joe
konstans a dolog, ráadásul ha ST üzemmódban van, a mély hangoknál villog a Tuned, meg elhallgat. Azaz nem egészen 0.1 mhz-el van elmászva. De akkor ez nem annyi, hogy tekerek két trimmeren.
 #159447  Szerző: djlacee

Akkor már Laci megnézhetnéd az én DENON tuneremet is, ami 0,05MHz-el van elmászva :)
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 128