RADIOSITE Fórum

• Informatika

#152660  Szerző: asr27

Én az asztali gépet helyezném első helyre, magam is télen raktam össze egyet.
Okostelefonból lehet akár milyen minőségi, akkor sem lehet annyi mindenre használni, mint egy pc-t.
Az viszont a telefon mellett szól, hogy bárhova magaddal tudod vinni.
Asztali gépnél, szerintem mindenképp SSD-re telepítsd a rendszert, nagyon sokkal gyorsabb egy HDD-hez képest.
 #152658  Szerző: djlacee

Rég volt ebben a topikban élet, dobok fel egy témát.

Tervezem új asztali gép, és új okostelefon vásárlását is.
Nem tudom, mitévő legyek, ugyanis elhatároztam, hogy egy minőségibb telefont szeretnék venni, nevezzük Galaxy S6-nak. Annak az árából azonban kijönne nagyjából egy korrektebb asztali PC, illetve egy használhatónak mondható kínai okostelefon, a Doogee X5 PRO személyében. Ti mit tennétek? Ha most vennék egy Galaxy S6-ot, akkor még bizonyosan nem lenne egy ideig pénzem asztali gépre, viszont arra is szükségem lenne.
 #151125  Szerző: Gr3g0ry

donder írta:Tud.
A minél kevesebb fogyasztás érdekében próbálok olyan megoldást találni ami elég egy 500 megás DOM-ra.
Ez a fajta OS nem használ lapozót, így természetesen nem várható el tőle nagy sebesség.
Open WRT futna rajta, és el is viselné gond nélkül. A gond az hogy ehhez (még) én vagyok hülye :lol:

A másik véknyan egy pfSense-t fogok majd futtatni. Az valóban szerver lesz, de csak home jellegű.
Külső USB-s vinyód nincs hozzá? És a BIOS USB-ről nem tud bootolgatni? Ez a 500 elég kevésnek tűnik....
Nekem egy PIII-as 500Mhz-es 256 ram-os(érdekesség a lapot PII-esnek írta ki a diagnosztika) (10GB HDD) gépre gond nélkül instalálódott annó az xp(és már játszani is lehetett rajta).
 #151124  Szerző: donder

Gr3g0ry írta:A klienseket alapból arra fejlesztették hogy a szerver által biztosított erőforrásokat használhatja(pl irodai környezet) pl ezért kurta a teljesítményük.A OS GUI sok erőforrást megemészt,erőforráskíméléssel esetleg szöveges felületes OS-t érdemes telepíteni(de akkor bíbelődni kellene pl: a bash-el).A windows installer meg nem kötelező kellék mert csak a *.msi telepítők támogatására hivatott(ez esetben keress olyan telepítőket ami pl NSIS,InstallShield,INNOSetup,stb. készültek).
Esetleg próbálkozhatsz OpenWRT-vel(routerekhez van kitalálva, de szerintem kliensekre is alkalmas lehet).

EDIT: "500 Mb Flash alapú BtB portos DOM (Disk-On-Module) ami winchesterként funkcionál."
Számomra az a 500MB elég kicsinek bizonyul(pláne ha lapozóterületet is használ az OS).
Elég hülye kérdés de a "lepényhal meg utoljára"....BIOS nem tud USB-ról bootolni?
Tud.
A minél kevesebb fogyasztás érdekében próbálok olyan megoldást találni ami elég egy 500 megás DOM-ra.
Ez a fajta OS nem használ lapozót, így természetesen nem várható el tőle nagy sebesség.
Open WRT futna rajta, és el is viselné gond nélkül. A gond az hogy ehhez (még) én vagyok hülye :lol:

A másik véknyan egy pfSense-t fogok majd futtatni. Az valóban szerver lesz, de csak home jellegű.
 #151092  Szerző: szemilan

Nekem 256 GB-os SSD vana gépemben, de nem M2-es. Particionáltam, lett egy 100 és egy 138 GB-os partíció.
A formázás és a partíció elkészítését a telepítő elvégzi, mindkét videó esetében. Ahol kitörli a partíciót, azt azért teszi, mert nem új az ssd, már van rajta tartalom. Kitörli, ezzel lényegében meg is történt a formázás. A telepítő C meghajtónak fogja formázni. Látható is a videón. A fölötte lévő már egy másik SSD, amit megformáz a win indulását követően.
 #151083  Szerző: Gr3g0ry

asr27 írta:
Gr3g0ry írta:
asr27 írta:256GB-ost tervezek, erre megy a rendszer és a programok, adattárolónak meg egy terrás hdd.
Csak azért volt fura számomra, mert a lenti videókba nem is formázzák le, hanem simán a "továbbra" kattintanak.
Itt meg inkább kitörli a meglévő particiót és úgy telepíti formázás nélkül :D :
https://www.youtube.com/watch?v=v7PEBscJbno
Ezek szerint a telepítő létrehozta a particiót és le is formázta neki NTFS-re.
Passz, nekem fura ez így elsőre... a legutóbb belinkelt videóban 6:50-től valami meghajtót formáz és azután jelenik meg a sajátgépben az SSD.
Az meg egy másik(HDD/SDD) meghajtó volt...
 #151079  Szerző: asr27

Gr3g0ry írta:
asr27 írta:256GB-ost tervezek, erre megy a rendszer és a programok, adattárolónak meg egy terrás hdd.
Csak azért volt fura számomra, mert a lenti videókba nem is formázzák le, hanem simán a "továbbra" kattintanak.
Passz, nekem fura ez így elsőre... a legutóbb belinkelt videóban 6:50-től valami meghajtót formáz és azután jelenik meg a sajátgépben az SSD.
 #151078  Szerző: Gr3g0ry

#151077  Szerző: Gr3g0ry

Csongii írta:Alapból, ha rendszernek akarod használni, akkor nem kell létrehoznod, mivel ha tovább nyomod a kijelölt meghajtón a telepítőt, akkor ő maga megcsinálja. Azért nem látsz semmit az első videónál. Tehát ott létrehozz a 300 Mb-os partíciót az indításhoz, a többi meg a C lesz.
Mondjuk 128-256 Gb-ot én nem particionálnék meg, viszont 512 Gb-nál már meggondolandó, bár felmerül a kérdés, hogy mit fogsz tárolni rajta!? :)
Ha csak ideiglenesen pakolsz rá akár több Gb-okat, mert PS-t használsz, vagy videókat vágsz, stb, akkor inkább plusz hdd legyen a gépben és kész, amire a végén mentesz.
Particiónálhat nyugodtan 256GB-ot is(mondjuk minimum a felét használja rendszerparticiónak) akkor lesz 128 a rendszernek 128 pedig egyéb tárolásra.Így újratelepítésnél csak a C-t kell formatálni.
 #151076  Szerző: asr27

256GB-ost tervezek, erre megy a rendszer és a programok, adattárolónak meg egy terrás hdd.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 330