joe írta: ↑2020.05.18. 21:20Itt nagyon durva dolgok mentek,a sávból vettem föl részletenként 87,5-89 89-90,5 így tovább,most nézegetem vissza az IQ fileokat,de a több mint 10db kétperces felvételnek a nagyrésze használhatatlan további DX-re, Adana és Ankara olyan térerővel jöttek hogy a közöttük lévő adókat totál esélytelen azonosítani, kíváncsi lettem volna,hogy te mire jutsz a mai terjedéssel.Kovi02 írta:Józsi,nálad milyen volt a mai ES?"borzalmas"
- munkanap - fél 3 után tudtam egy kicsit rákukkantani a terjedésre, de akkor már tele volt a sáv...5 perc felvételből több, mint 90 adó azonosítva...köztük van 7-8 nem listázott is...
A 87,5-89 sávrészletben hiába jön minden frekin helyi adó szintű adás,olyan keveredés van,hogy nem jön RDS sehol.
A helyi nagyadók,amelyek egy átlag "nagyon erős" terjedésnél is betonstabilak,úgy tűntek el,mintha kikapcsolták volna őket. (A TRT-FM miatt másfél órán keresztül nem jött az ÚR2,sőt életemben először a BG2-t is elnyomták a 101,1-en!!)
Ha van pár UNID RDS-ed,talán tudok segíteni,itt több adónál is vettem megváltozott PI-t,de PS-ből tudtam őket azonosítani.
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)