RADIOSITE Fórum

• DAB+

#56481  Szerző: Mauro

Nem csak nézegetem hogy mi újság a DAB+ vevők terén. És szomorúan látom hogy ennyibe kerül és nincs rajta digitális kimenet.
Addig semennyit nem adok ki DAB+ tunerere míg nem dől hogy lesz e belőle valami. Főleg azért nem mert ez még DRM-t se tudja és ki tudja hogy jövőbe szükség lesz rá. De nevetséges hogy még a digitális kimenetet is kispórolták. :x
 #56477  Szerző: djlacee

Kiadtál rá 70kFt-ot??
 #56473  Szerző: LuciFerko

Ez hihetetlen.
 #56472  Szerző: Mauro

Sangean WFT-1-en nincs digitális kimenet.
:(
 #55471  Szerző: mimi

Én tartok attól továbbra is, hogy a non-profit rádióknál, kisebb városok, települések rádióinál nem lesz megoldás a DAB. Mindenképpen kell olyan technológia, amivel egy rádió saját eszközzel, saját maga sugározhat egyetlen műsort, ugyanolyan könnyen, mint most. Tőlem lehet ez digitális is, mindenképpen jobban ki lehetne így használni a rendelkezésre álló frekvenciatartományokat, de sokan nem tudnának még egy állandó sugárzási díjat is bevállalni, arról a költségről nem is beszélve, hogy a stúdiótól az adóig eljuttassák a jelet.
Nem hiszem, hogy az AH, ami profi eszközökkel és szakemberekkel dolgozik, nagy infrastruktúrát tart fenn, emellett még profitot is kell termelnie, jobban megérné, mint a saját sugárzás.
 #55459  Szerző: lali87

Én a 30000Ft-ot nem nevezném elérhetőnek.....nem mintha nem tudnám kipengetni, de egy mp3 lejátszóért még ha sokat is tud nem fizetnék ennyit....
Ha majd az 5000-es is veszi a DAB-ot akkor ráizgulok.....
és nyugi bele, ha eljön egyszer az átállás tudni fogja, de addig ez legfeljebb úri passzió.

70000-ért van 21"-os beépített DVB-T tuneres TV, 2-3 éve mindenki azt mondta ez soha nem jön el, és már itt van lassan nem lehet DVB-T nélküli TV-t venni. Ha a jó isten és a nmhh is így akarja lesz occó DAB vevő is 4-5 éven belül. 2013-tól indul be a nagyüzem elvileg.
 #55430  Szerző: Gyurii91

Csak az mp3 lejátszón mp3-t hallgatnak leginkább, és picit jómódú júzer az aki vesz ilyen kütyüt, ahogy az árakat nézem.

Átlag magyar "fiatal" vesz a ZÁBÉCÉ-be 5k-ért egy alapot, és azon rotálja azt az 50 zenét. :boldog:
 #55229  Szerző: almsin1979

Jelenleg egyetlen, a DAB+ hálózaton lévő rádió sem fizet a sugárzásért, de tudom, hogy milyen összeget kérne egyébként az AH. Nem kell óriási összegekre gondolni, havonta. Ez pedig egy jó üzleti tervvel még akár ki is gazdálkodható. Tegyük fel, hogy sikerül jól tárgyalni az AH-val, kapsz egy normális, Budapestet ellátó hálózatot jó minőségben, ezt ha jó kampánnyal megtámogatod, akkor majdnem, mint egy új rádió indulását be tudod harangozni. Ha a fiatalokat célzod a műsorral, akik alapvetően kütyümániások, akkor nyert ügyed lehet, mivel elérhető olyan mp3 lejátszó amiben DAB+ vevő van, normál áron. http://infopatika.hu/dvb-dab.html

Te örülsz, mert első vagy a DAB+ -on webrádióként, az AH örül, mert plusz tartalmat szolgáltat és ha a te modelled bejön, akkor még követőd is lehet.
Természetesen ez csak ötletelés.
 #55223  Szerző: mimi

Egy kis webrádió nem fogja tudni megfizetni a DAB sugárzást. Egy tőkeerős cég meg tudja fizetni, de az meg nem nagyon webrádiózik.
 #55207  Szerző: almsin1979

Értem én, de ha valaki üzleti oldalról is nézi, akkor a webrádiót sem lehet máshogy csak minőségileg csinálni, legalább is illene. Maradjunk ennél.

Artisjus és társai most is kopognak a netes rádióknál. Ebben látok fejlődést a DAB-nak, hogy meglátják az igényes, tematikus webrádiókban a lehetőséget és ezzel próbálnak plusz szolgáltatást kínálni a vásárlóknak...Jazz, Rock, Classic sorolhatnám..
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 72