RADIOSITE Fórum

• Class FM

#162291  Szerző: markfelt

noartist írta:@admin: ha lenne 2-3 országos ker. rádiónk még, ami üzemel, semmi.
Viszont most egy sincs, ha (valami csoda folytán) ismét a Class nyerne, akkor is vicc lenne az egész, mert nincs érdemi konkurenciája. Nevermind, ez most nem kapcsolódik a témához.
Tudom, hogy furán hangzik, de miért jó az, hogy fehérzaj megy, mert minden adó le lett kapcsolva? Abban sem látok logikát, hogy így nyírták ki a rádiót. Nem kell az AH-nak (tehát az államnak, mint tudjuk..) a bevétel? Nyilván fizetett a Class FM, nem is keveset- minden irányba! Ha a hallgatók zöme a frekvencián maradna, és tudná, hogy ott még mindig megy valami izé, a nyertes pályázó is jól járna, hiszen az emberek túlnyomó többsége a programtárban hagyta az autóban, stb. Bár aláírom, hogy ez csak elhanyagolható mértékben érzékelhető.

Mindent összevetve: miért jó ez a jelenlegi helyzet? Miért fáj az elméletileg demokratikus (lol) államnak, hogy 6 országos rádióból KETTŐ (!!!) nem az ő nézőpontjukból mond mondjuk híreket?
Azonnal vissza kéne állítani a korábbi állapotokat, és két, minden tekintetben független országos csatornát indítani. Pénzt csak kereskedelmi rádió hoz a konyhára, és az pl. jó lenne arra, hogy fejlesszék a Petőfit, és innen-onnan elszívjanak pár hallgatót. Ez lenne a verseny, és ez egyáltalán nem az ördögtől való!
Az állam feladata nem az, hogy a kereskedelmi adók működésébe belepofázzon. Tessék eltűrni a kritikákat, ha pedig alapja van, az ciki. Álarcba bújtatott haverokkal pedig megint nincs megoldva semmi! Emiatt jogos a harag a Class FM-re is, de ezt a sztorit már ismeri itt mindenki.
- a Class csoda folytán sem fog nyerni, ezt engedd el
- én nagyon remélem, hogy ha lezárul a per, megpályáztatják a frekicsomagot, mert borzasztó káros lenne - mind a szakmának, mind a társadalomnak és még a kormánynak is -, ha ez nem így lenne
- ha egyszer újra szól majd a Class-frekihálózat, lesz már konkurens, kettő is, ezt most jobban teszi, ha elhiszi mindenki. egy most is lenne, hiába közszolgálati papíron (full kereskedelmiként működik).
- az nem jó, hogy fehérzaj megy, a Class FM pedig azért szűnt meg, mert ki lett adva, hogy Simicska bizniszeit ki kell(ett) nyírni, de ez már politikai kérdés, és sokkal hangsúlyosabb (volt), mint a kieső koncessziós díjbevétel
 #162278  Szerző: altermanus

noartist írta:Felvetődött bennem, hogy miért éri meg az államnak az, hogy a pályáztatás alatt álló frekvenciákon csak fehérzaj van? Össze lehetne dobni addig egy MTVA által üzemeltetett MP3-ejátszót, amin a pályázatban elvártaknak megfelelő zenei arculat menne. Nem kell bele reklám (/propaganda), még szignálok sem- csak zenék.

Így még a Médiatanácsnak is érdeke lenne, hogy iparkodjon, mert zabálják az adók a drága áramot.
Ha ébren vagy ne álmodjál
 #162271  Szerző: szabogabor10

Nem tudom, hogy szólhatnak az ilyen kisrádiók hifire kötve. Nem használtam még ilyeneket.
 #162267  Szerző: djlacee

OFF: én az eddigi 4 DAB+ képes rádióm mellé most rendeltem egy hordozható internetrádiót, mégpedig egy Dual IR 5 típusút, használtan 50€-ért

Kép
 #162264  Szerző: szabogabor10

kukac írta:
szabogabor10 írta:A DAB+-t (és a DRM-et, HD Radio-t) nem szabad elengedni. A jövő egyértelműen ezek, az FM már inkább a múlt kezd lenni jobb országokban.
Teljességgel érthetetlen, miért nincs fenn a Class DAB+-on. Akkor még hallgatnám is, de online inkább mást hallgatok.
a digitális rádió mellett úgy szaladt el a világ, hogy elterjedni sem volt ideje.
Hidd el, kényelmesebb az, hogy bekapcsolom a rádiómat, és már szól is. Netes rádiózás azért ennyire nem egyszerű (hacsak nem olyan hifid van).
Én direkt ilyent vettem pár éve, aztán a Sony egyszer csak nem volt hajlandó tovább perkálni, és a vTuner lelőtte az API-t... így marad az AirPlay, ami azért nem olyan "it just works" sajnos. De most a Class megszűnésével kénytelen vagyok átállni részben.
 #162262  Szerző: kukac

Wolfman írta:A Class FM valószínűleg azért nem lehet DAB+-on, amiért a Sláger, Danubius, vagy a Neo sem folytathatta ott. Ez amúgy szintén érdekes, mert az analóg engedélynek mi köze van a digitális sugárzáshoz?
kb. ugyanaz, frekvenciaengedély köteles (kalózkodás, ha engedély nélkül sugárzol), a rádiófrekvencia használati jogának kiosztása állami monopólium.
 #162261  Szerző: djlacee

Az AM nyilván nem alternatíva, azt csak megemlítésképp írtam.
 #162257  Szerző: noartist

Wolfman írta:A Class FM valószínűleg azért nem lehet DAB+-on, amiért a Sláger, Danubius, vagy a Neo sem folytathatta ott. Ez amúgy szintén érdekes, mert az analóg engedélynek mi köze van a digitális sugárzáshoz?
A kérdés jogos. Látott már valaki az NMHH, korábban ORTT oldalán DAB +-os pályázatot? :S
 #162256  Szerző: noartist

admin írta:"AM-en is adhatnának DAB helyett"
Ti ezeket amúgy komolyan írjátok?
,, Class FM- a digitális rádió! Az interneten, valamint középhullámon"
Ezt leírni is fájt. :)
 #162255  Szerző: Wolfman

A Class FM valószínűleg azért nem lehet DAB+-on, amiért a Sláger, Danubius, vagy a Neo sem folytathatta ott. Ez amúgy szintén érdekes, mert az analóg engedélynek mi köze van a digitális sugárzáshoz?
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 510