RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#21537  Szerző: mlaszlo

Nem is tudtam, hogy terjeszkedik az R1:
Indul a Rádió1 Szolnokon!

Hamarosan indul a Rádió1 Jász-Nagykun-Szolnok megyében is! A hálózat új tagja a megyeszékhelyen és kb. 25 km-es körzetben az FM 90.4 MHz-es frekvencián sugárzó Rádió 2000-et váltja.

A többi, vidéki Rádió1-stúdiókhoz hasonlóan az ún. "információs- és reklámablakokat" leszámítva ez esetben is napi 20 órában esedékes a központi műsor átjátszása, 10-től 14-ig pedig várhatóan helyi köntösbe csomagolva játsszák az "igazi mai slágereket".

A bővítéssel újabb 150.000 potenciális hallgató érheti el a formátumrádió adását, valamint a tatabányai frekvencia elvesztése után ismét 12 tagúra nő a Rádió1 csoport.

Egy Balatoni frekvenciát nem akarnak (pl. 88,2, azzal ha jól tudom úgyse törődik a jelenlegi tulajdonos) vagy az nem érné meg ilyen hálózatos módban sem?
 #21013  Szerző: Jani

Attis írta:
Mipi írta:Összesen annyi hogy a reklám közben azt mondják hogy "88.9 Startrádió1"
De ott is csak a helyi reklámoknál!
De gondolom, a helyi műsornál (10 és 14 között) itt se nagyon lehet észrevenni, hogy most éppen nem Pestről jön az adás, hanem helyben készül. Zenék (mind az 50) meg ugyanazok.. A helyi műsorvetető se 88.9 Startrádió1-et mond?
A műsor helyi,a zenék pedig ugyanazok.Valamikor így hangzik:"88.9 Startrádió1",másszor:"88.9 Rádió 1".
 #21003  Szerző: Attis

Mipi írta:Összesen annyi hogy a reklám közben azt mondják hogy "88.9 Startrádió1"
De gondolom, a helyi műsornál (10 és 14 között) itt se nagyon lehet észrevenni, hogy most éppen nem Pestről jön az adás, hanem helyben készül. Zenék (mind az 50) meg ugyanazok.. A helyi műsorvetető se 88.9 Startrádió1-et mond?
 #20981  Szerző: Mipi

Összesen annyi hogy a reklám közben azt mondják hogy "88.9 Startrádió1"
 #20757  Szerző: Attis

Sok helyen olvasom, hogy a békéscsabai frekinél Start Rádió1 szerepel. Tudom, hogy régebben itt a Start Rádió ment, de most is használják még a nevet? Tehát a helyi műsorok Start Rádió1 néven futnak?
 #20598  Szerző: Jani

Mipi írta:A Békéscsabai 88.9 -nek nem rossz a minősége. Én mindennap hallgatom és kiválló minőségű. A Csabai adók közül a Rádió 1 -é a legjobb utána a Juventusé és végül a Csaba rádióé.
Ezt megerősítem én is.
 #20595  Szerző: Mipi

A Békéscsabai 88.9 -nek nem rossz a minősége. Én mindennap hallgatom és kiválló minőségű. A Csabai adók közül a Rádió 1 -é a legjobb utána a Juventusé és végül a Csaba rádióé.
 #20318  Szerző: LewyDee

Sztem a 101.8 Szfvári adó elég ocsmányul szól tompa, nincsenek magasok.
 #20235  Szerző: Riddick

sztyepan írta:
Riddick írta:Na ja. Bár én arra gondolok, hogy nincs szünetmentes tápjuk és ha egy minimális áramkimaradás van, ledobja a műholdvevőt a rendszerről. Csak tippelek.
Könnyen lehet az is, mivel ha van újra megfelelő jel (elment a vihar), akkor vissza szokott jönni a kép/hang a digitális műholdas technikában, igaz vannak kivételek, amikor csak egy restart segít. De valószínűleg a te tipped a helyes.

Egyébként hozzá kell tenni, hogy az a műholdas transzponder, amin a Rádió 1 feed-je van, elég gyenge időjárástól függetlenül is, állítólag nem stimmel valami az Antenna Hungáriánál. Ha pedig egy kis zápor érkezik, rögtön el is megy az adás mind a Rádió 1 hálózaton, mind a Katolikus Rádió vidéki adóin (szintén ugyanazon a transzponderen van az MKR).
Hát igen... sok mindent kellene helyre tenni ott.
 #20233  Szerző: sztyepan

Riddick írta:Na ja. Bár én arra gondolok, hogy nincs szünetmentes tápjuk és ha egy minimális áramkimaradás van, ledobja a műholdvevőt a rendszerről. Csak tippelek.
Könnyen lehet az is, mivel ha van újra megfelelő jel (elment a vihar), akkor vissza szokott jönni a kép/hang a digitális műholdas technikában, igaz vannak kivételek, amikor csak egy restart segít. De valószínűleg a te tipped a helyes.

Egyébként hozzá kell tenni, hogy az a műholdas transzponder, amin a Rádió 1 feed-je van, elég gyenge időjárástól függetlenül is, állítólag nem stimmel valami az Antenna Hungáriánál. Ha pedig egy kis zápor érkezik, rögtön el is megy az adás mind a Rádió 1 hálózaton, mind a Katolikus Rádió vidéki adóin (szintén ugyanazon a transzponderen van az MKR).
  • 1
  • 461
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 482