RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#20232  Szerző: Riddick

Na ja. Bár én arra gondolok, hogy nincs szünetmentes tápjuk és ha egy minimális áramkimaradás van, ledobja a műholdvevőt a rendszerről. Csak tippelek.
 #20231  Szerző: sztyepan

Riddick írta:A 101,9 sajátossága még a torzításon kívül. hogy ha jön egy vihar, minimum 1 napra elnémul. Ez is érdekes.
A Műholdas hangátvitel miatt szokott megszakadni, de ez gyakorlatilag minden rádiónál így van, aminek műholdas a modulációja. Az már egy más dolog, hogy sokáig nem veszik észre, de azt hiszem ezen se kell meglepődni az általad leírt "túllökéses" technikai probléma után.
 #20230  Szerző: sztyepan

A műsor szerintem annyira nem gáz, ez meg is látszik a hallgatottságon. Egyébként ez egy formátumrádió és a hasonló külföldi adók szinte mind ilyenek, ennyi és ilyen zenék rotálódnak, gyakorlatilag egyezik a műsorszerkezet stb. Talán a feltűnő különbség az, hogy a külföldi "R1 szerű adók" játszanak hazai zenét is.
 #20229  Szerző: Riddick

A 101,9 sajátossága még a torzításon kívül. hogy ha jön egy vihar, minimum 1 napra elnémul. Ez is érdekes.
 #20228  Szerző: sztyepan

Hát igen, a Rádió1 vidéki adói technikailag nincsenek a helyzet magaslatán, a sárbogárdi, székesfehérvári, békéscsabai is elég szarul szól, a Budapestin pedig rendszeresen előfordul, amit mlaszlo is írt. :S
 #20227  Szerző: Riddick

Az. Egyébként nem értem, hogy miért nem tűnik fel nekik? Bár ha jobban belegondolok a két órás rotációjukkal amúgy is hallgathatatlan a műsoruk ha nem torzit. (Szerintem) :D
 #20225  Szerző: LuciFerko

Riddick írta:Nem kicsit. A Danubius, Sláger, Kossuth, Petőfi, Bartók, Rádió Eger, Gazdasági Rádió kb. egy hangerő (gondolom betartják az ITU előírást) A Gold Fm magasan szarik rá és ordít, a Rádió 1 meg ordít és torz egyben. Ott simán meg van lökve 100 KHz-en.
Akkor van ez 150 khz is. Szégyen!!!!
 #20224  Szerző: Riddick

Nem kicsit. A Danubius, Sláger, Kossuth, Petőfi, Bartók, Rádió Eger, Gazdasági Rádió kb. egy hangerő (gondolom betartják az ITU előírást) A Gold Fm magasan szarik rá és ordít, a Rádió 1 meg ordít és torz egyben. Ott simán meg van lökve 100 KHz-en.
 #20220  Szerző: LuciFerko

Riddick írta:Nemcsak azzal. Az egri 101,9 két hónapja kb 100 KHz-el a digitális torzítás iskolapéldája. Hallgathatatlan.
részletezd ezt pls! Annyira túl van lökve? :shock:
 #20219  Szerző: Riddick

Nemcsak azzal. Az egri 101,9 két hónapja kb 100 KHz-el a digitális torzítás iskolapéldája. Hallgathatatlan.
  • 1
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 482