Attis írta:Kicsit messze tévelyedtél a kiinduló ponttól. 
Valóban
Szerintem abból érdemes kiindulni, h erre az akcióra több százan "beindultak". (Én nem hallottam erről az akcióról, de állítólag előző nap vmi sör is brutális akcióban ment 1-2 órán keresztül.
Ha vmi jó sör, akkor sajnálom a dolgot.
)
Na de, ami a lényegesebb. Ebből a szarul sikerült esetből levontátok a következményt: a kapitalista világ megbukott Mo-n?
Nem a kapitalizmussal van baj, hanem azzal, hogy itthon hagyta a nép, illetőleg a nép által választott vezetés vaddá válni. Itt már - 19 évvel az "irányváltás" után - teljes mértékben pénz/profitalapú és nem emberközpontú berendezkedés van, emberi értékek 0, erkölcs 0, jövőkép -1. Mindig az erősebb kutya b@szik, a legerősebb kutyák pedig külföldről szöknek be a - szintén az ország népe elmúlt 20 évben választott vezetői miatt - lyukas kerítésen, hatalmas kárt okozva ezzel a magyar társadalomnak.
Szabi
Magyarország nem érett a liberalizmusra
Ez már azért messzebb vezető dolog. Ha pártpolitikailag nézzük, egyértelmű. De! Ideológiailag számos ellenpontot felsorolok.
Nagy hiba pártpolitikai síkra vinni a dolgot, mivel pártok jönnek-pártok mennek, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Én az SZDSZ pillanatnyi mélypontja (bukása? (hagyjuk!)) előtt is, már évek óta ezeket a gondolatokat hangoztattam ha kérdezték. Nehéz tenni ez ellen, leegyszerűsítve a dolgot: magyar nép nagy többségében buta, a csekély számú értelmiség pedig kevés ahhoz, hogy ezen a(z egyébként egyre inkább romló) tendencián változtasson. A megoldás egy demagóg, populista elveket hangoztató pártban lehet, akik az ostobenkókat orruknál rángatva kerülnek hatalomra és rendbeteszik a dolgokat. Sajnos ilyenről én nem tudok, hasonló van, de azok szándékai számomra ismeretlenek, elveik egy részével pedig nem értek egyet. Az ideológiai ellenpontokat várom! Félre ne értsd, liberális felfogású vagyok sok szempontból, de az biztos, hogy kis hazánkban még úgy 100-150 évet kellene várni a szabadelvűséggel, hogy jól süljön el. Akkor pedig már lehet, hogy teljesen más eszmék kellenének a társadalom fejlődése és előrehaladása érdekében (vagy egész egyszerűen kinövik a simabőrűek az eszméket, -izmusokat, nemtudom, Telejósdás Alexandert kérdezzétek

). Most erőltetik ezt az l betűs furcsaságot, ennek hatását pedig a saját bőrünkön érezzük. A külföldi - egyébként okos - mondjuk úgy, globalizáló muksók, meg eszméletlenül jól járnak és totálisan kihasználják a fejekben kongó űrt... hát ezért bukta ez a dolog, ezért ismétli a történelem önmagát, ezért keres az előbb említett széles társadalmi réteg bűnbakot, ezért nő a rasszizmus stb. Ami itt van az a például Hollandiában sikeres, előremutató, "jól elsült" liberalizmus (neoliberalizmus) elkorcsosult változata, ahol az egyenlők mellett vannak "egyenlőbbek" is, itt nemcsak "hiba van a rendszerben", hanem az egész rendszer "a hiba". Persze ez nem megy sokáig, már látni is az alagút végét, ami félelmetes, vakító fehér és kibaszottul fasiszta... de ez már végképp elüt a Penny Marketes sztoritól.
Persze nem kell egyetérteni, de szerintem így van - várom a további véleményeket.
U.i: Penny kap egy jó pár milkós bírságot. 
Kétnapi profit ugrott, csudajó.

Elhiszitek, hogy egy maszek falusi Ábécé is ennyit kapna?

Még azt bírom k*rvára, amikor az RTL Hírekben nagy hévvel bejelentik, hogy a Tecsó valami szabálytalanság miatt kapott 300.000 Ft büntetést. Kin csattan az ostor? Hát persze, hogy a Tesco alkalmazottjain... fizetéslevonás, röhej.
Mindegy, maradjunk annyiban, hogy durva látvány volt a tegnapi Penny-s akcióban tülekvő embertömeg, feldobta a napomat a sok marharépa.