RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#19669  Szerző: mg

kegyetlenül fog hangzani, meg majd leugattok érte, de tudomásul kéne már venni, hogy Kádár elvtárs húsz éve halott, meg kéne tanulni kicsit önállóan gondolkodni, öngondoskodni, ha nem is egyik napról a másikra, de folyamatában. aki erre nem képes, az szopni fog, de legalább lesz motiváció rá.
 #19667  Szerző: MrG

mg írta:a piaci szereplők korlátozása helyett, bár hosszabb folyamat, de az emberek fejében kell rendet tenni, hogy ne szopjanak be mindent, mint a torkos borz. például a média, marketing, politika, közigazgatás, stb. működésének közoktatásban való megjelenítésével.
Ezt gyakorlatilag lehetetlen feladat lenne elérni, ráadásul a fiatalabb generációkban egyre több a szellemi hulladék, akikkel foglalkozni is felesleges. Inkább továbbra is korlátozni és kemény(ebb)en büntetni kéne a piaci szereplőket (kiemelten a médiát), persze az ország jelenleg arra tart, hogy nem a nép, hanem a külföldi befektetők érdekei vannak magasabb prioritásban, szóval ez is ugyanolyan teoretikus ötlet, mint az "okosítás".

Rossz ez az egész rendszer... eleve abszurd, hogy mennyi multinacionális szar szívja az emberek vérét Magyarországon, aztán harcolnak egymással és ez lesz belőle... adót meg elfelejtenek fizetni.
 #19665  Szerző: mg

mlaszlo írta:
mg írta:a piaci szereplők korlátozása helyett, bár hosszabb folyamat, de az emberek fejében kell rendet tenni, hogy ne szopjanak be mindent, mint a torkos borz. például a média, marketing, politika, közigazgatás, stb. működésének közoktatásban való megjelenítésével.
Igazad van, én igazából nem korlátozásra gondoltam, hanem szigorúbb büntetésekre, hogy ne tehessék meg azt, hogy meghirdetnek egy akciós terméket és vagy nem érkezik meg az akció kezdetére (olyan is van, hogy egy üzletbe egyáltalán nem kapnak) vagy csak néhány darab érkezik, ami szinte percek alatt elfogy.
"Az adatok és az árak esetleges változtatásának jogát fenntartjuk." (Plus)
= a te feladatod kétkedéssel fogadni a közölt információt, ha rendszeresen visszaélnek a bizalmaddal.
 #19664  Szerző: mlaszlo

Igazad van, én igazából nem korlátozásra gondoltam, hanem szigorúbb büntetésekre, hogy ne tehessék meg azt, hogy meghirdetnek egy akciós terméket és vagy nem érkezik meg az akció kezdetére (olyan is van, hogy egy üzletbe egyáltalán nem kapnak) vagy csak néhány darab érkezik, ami szinte percek alatt elfogy.
 #19663  Szerző: mg

a piaci szereplők korlátozása helyett, bár hosszabb folyamat, de az emberek fejében kell rendet tenni, hogy ne szopjanak be mindent, mint a torkos borz. például a média, marketing, politika, közigazgatás, stb. működésének közoktatásban való megjelenítésével.
 #19662  Szerző: mlaszlo

Attis írta: 550 Ft. Gondolom vmi másodosztályú trappista. (Azt azért elmondhatnák, h aki vitt 5-6 gurigával, az mi a rossebbet kezd vele, mert a sajt azért nem nem áll el hetekig.) Gondolom a sajton így nem volt nyereségük. De ha véletlenül még más is bekerült a kosárba, már nincs baj.
Ezenkívül jó marketing... Lehetett volna, ha megszervezik. Mert ezek így inkább LoL a dolog. :lol: És sajna ez nem csak rájuk igaz. Nézzétek meg, minden áruháznak vannak hiper-szuper akcióik, amiket szórólapokon vagy a médiában hirdetnek is, de annyira gáz, hogy nem készülnek fel rá, hogy az a termék nyilván fogy is majd, mint az állat. Nem véletlenül szórakozik itt a Versenyhivatal. Igazuk is van. Ha már egyszer meghirdetnek egy akciót, ne csak reggel 7-ig lehessen kapni azt a terméket!
Amúgy meg ha az ember multiknál vásárol, tudni kell, mit szabad megvenni ott és mennyiért. Én így indulok bevásárolni.
Szoktak lenni akciók, de azért ez nem jellemző, hogy élelmiszernél 50-60%-os leértékelés lenne.
Az áruházláncoknál (szuper- és hipermarketek) az a baj, hogy az évek alatt már kiismerték a GVH-t, nagyjából tudják miért mekkora büntetést szabnak ki, így az akció megtervezésekor sok esetben már a büntetést is belekalkulálják a költségek és még így is megéri nekik. Ezen kellene valahogy változtatni.
 #19661  Szerző: mlaszlo

mg írta:beszélnek, írnak róla, köztudatba kerülnek
Igazad lehet, de most az ingyenreklám mellé valószínűleg egy kis büntetés is társul majd :)
 #19659  Szerző: Attis

mg írta:beszélnek, írnak róla, köztudatba kerülnek
550 Ft. Gondolom vmi másodosztályú trappista. (Azt azért elmondhatnák, h aki vitt 5-6 gurigával, az mi a rossebbet kezd vele, mert a sajt azért nem nem áll el hetekig.) Gondolom a sajton így nem volt nyereségük. De ha véletlenül még más is bekerült a kosárba, már nincs baj.
Ezenkívül jó marketing... Lehetett volna, ha megszervezik. Mert ezek így inkább LoL a dolog. :lol: És sajna ez nem csak rájuk igaz. Nézzétek meg, minden áruháznak vannak hiper-szuper akcióik, amiket szórólapokon vagy a médiában hirdetnek is, de annyira gáz, hogy nem készülnek fel rá, hogy az a termék nyilván fogy is majd, mint az állat. Nem véletlenül szórakozik itt a Versenyhivatal. Igazuk is van. Ha már egyszer meghirdetnek egy akciót, ne csak reggel 7-ig lehessen kapni azt a terméket!
Amúgy meg ha az ember multiknál vásárol, tudni kell, mit szabad megvenni ott és mennyiért. Én így indulok bevásárolni.
 #19658  Szerző: mg

beszélnek, írnak róla, köztudatba kerülnek
 #19657  Szerző: mlaszlo

mg írta:
LuciFerko írta:mikre nem képes a válság...
amikor az electroworldös sáskajárás volt, akkor nem volt válság :)
Ez nekem is eszembe jutott. Ha nem lenne válság, szerintem akkor is ennyien mentek volna a termékért ilyen árért. Csak tudnám, hogy ebbe az áruházláncnak mi a jó? Akik ezért a termékért mentek, azok nem hiszem hogy túl sok egyéb dolgot vásároltak volna, a sajton pedig nem sok hasznuk lehetett. Számíthattak rá, hogy ha kevés van belőle, akkor abból gond lehet.
  • 1
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • 541