RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#114245  Szerző: noartist

Sziasztok!
Van egy FullHD Samsung TV-m.KábelTV elöfizetésünk van,analóg.(még..)
Ma elővettem egy tizenéves beltéri erősítős antennát.Az összes köz.tv hibátlanul jön,HD.De a többi sehogy,nem is találja.A másik mux nem fogható régivel? :/
 #114066  Szerző: markfelt

mimi írta:
adminisztrator írta:most ez komoly? parabolaantenna elcsúfít, baszottnagy uhf antenna meg nem?
padlás?
na jó.

de szerintem az osztrák domborzat megkívánja, hogy egy sokelemes tetőantenna a tetőn legyen, kültéren.
 #114056  Szerző: mimi

adminisztrator írta:most ez komoly? parabolaantenna elcsúfít, baszottnagy uhf antenna meg nem?
padlás?
 #114047  Szerző: markfelt

bónusz:

"Moreover simpliTV is interesting for second and third devices in satellite households, but also for “house builders” who not want to burden their facades visually with a satellite dish"

most ez komoly? parabolaantenna elcsúfít, ba****tnagy uhf antenna meg nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára markfelt 2013.04.15. 13:59-kor. Ok: Szépítés.
 #113903  Szerző: markfelt

joe írta:
mlaszlo írta:...Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy hiába kábel vagy DTH előfizető valaki, hétvégi házban vagy második-harmadik vételi pontnál lehet, hogy csak a földi sugárzású csatornákat nézi, így őket is érinti az átállás.
Ezekkel én nem számolnék, akinek van második-harmadik vételi pontja, az oldja meg úgy ahogy tudja...
A 87 éves nagyanyám "digitális átállásán" gondolkozom, vegyek neki egy DVB-T STB-t és itt van 7 csatorna (a mostani 6 helyett - 1996 óta van műholdvevője a Duna TV-re), vagy a meglévő DTH szolgáltatásomhoz kérjek még egy készüléket, átállítom a műholdvevő antennát és itt van 70 csatorna...(társkártya másik vételi helyen - ezt a DTH szolgáltatók nem szeretik, de ki nem...)
Ez a digitális átállás újra ad munkát jópár antenna szerelőnek, közülük néhányan rendesen ki fogják használni a laikusok tudatlanságát... :(
sztem kínzóan sok ilyen lesz...

ez a digitális átállás dolog jobb biznisz lesz a műholdas szolgáltatóknak, mint a mindig tv-nek.
 #113902  Szerző: joe

mlaszlo írta:...Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy hiába kábel vagy DTH előfizető valaki, hétvégi házban vagy második-harmadik vételi pontnál lehet, hogy csak a földi sugárzású csatornákat nézi, így őket is érinti az átállás.
Ezekkel én nem számolnék, akinek van második-harmadik vételi pontja, az oldja meg úgy ahogy tudja...
A 87 éves nagyanyám "digitális átállásán" gondolkozom, vegyek neki egy DVB-T STB-t és itt van 7 csatorna (a mostani 6 helyett - 1996 óta van műholdvevője a Duna TV-re), vagy a meglévő DTH szolgáltatásomhoz kérjek még egy készüléket, átállítom a műholdvevő antennát és itt van 70 csatorna...(társkártya másik vételi helyen - ezt a DTH szolgáltatók nem szeretik, de ki nem...)
Ez a digitális átállás újra ad munkát jópár antenna szerelőnek, közülük néhányan rendesen ki fogják használni a laikusok tudatlanságát... :(
 #113881  Szerző: mlaszlo

joe írta: Nincs annyi embere az AH-nak, hogy az összes adóállomáson egyszer nyomják meg a kikapcsoló gombot ^^
Más országokban is többnyire így volt, hogy szakaszosan álltak le az analóg adók. Nálunk tulajdonképpen egész drasztikus lesz az analóg lekapcsolás. Az őszre maradt analóg körzetekben pedig azért marad későbbre a lekapcsolás, mert ezekben a térségekben van a legtöbb földi analóg adásra berendezkedett néző, továbbá anyagilag is ezek a térségek igénylik a nagyobb támogatást.
 #113880  Szerző: mlaszlo

egon2 írta:A digitális átállásról szóló kampányfilmekben illetve beszélgetésekben kellene hangoztatni,hogy a digitális átállás csak azokat érinti akik tetőantennával jelenleg 3 tv csatorna műsorát tudják nézni,a kábelen illetve műholdas technológiával tvnézőket nem érinti.Tulajdonképpen a 10 millió lakosú Magyarországon csak 500 ezer embert érint a dolog.A többi 9 és fél millió állampolgár már kábelen tvzik,illetve műholdon keresztül jut a tv adáshoz.
A TV-s anyagban nem tudom hogy megy, de a rádióban külön kihangsúlyozzák, hogy akik egyéni antennával fogják az M1, a TV2 és az RTL Klub adását.

Van egy kis tévedés úgy látom, nem 500 ezer embert, hanem 500 ezer háztartást érint. A kettő nem ugyanaz, háztartásonként azt hiszem számolhatunk kb. 2 emberrel, akkor ez máris egy millió embert érint. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy hiába kábel vagy DTH előfizető valaki, hétvégi házban vagy második-harmadik vételi pontnál lehet, hogy csak a földi sugárzású csatornákat nézi, így őket is érinti az átállás.
 #113865  Szerző: joe

egon2 írta:Az analóg tv adók lekapcsolását,mért két ütemben hajtják végre?
Nincs annyi embere az AH-nak, hogy az összes adóállomáson egyszer nyomják meg a kikapcsoló gombot ^^
egon2 írta:Valahol olvastam,hogy ha lekapcsolják az analóg tv frekvenciákat,gyorsabb lehet a mobilinternet sebessége?Ez igaz?
...ha a 790-862 MHz-ig terjedő frekvencia tartományt sikerült kiüríteni, felosztani és mobilszolgáltatóknak megtendereztetni...majd technológia kiépítése után a mobilszolgáltatók vagy minőségi, vagy mennyiségi szolgáltatás javításra használják fel pl: LTE - 4G technológia. Joe
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 203