mimi írta:na jó.adminisztrator írta:most ez komoly? parabolaantenna elcsúfít, baszottnagy uhf antenna meg nem?padlás?
de szerintem az osztrák domborzat megkívánja, hogy egy sokelemes tetőantenna a tetőn legyen, kültéren.
joe írta:sztem kínzóan sok ilyen lesz...mlaszlo írta:...Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy hiába kábel vagy DTH előfizető valaki, hétvégi házban vagy második-harmadik vételi pontnál lehet, hogy csak a földi sugárzású csatornákat nézi, így őket is érinti az átállás.Ezekkel én nem számolnék, akinek van második-harmadik vételi pontja, az oldja meg úgy ahogy tudja...
A 87 éves nagyanyám "digitális átállásán" gondolkozom, vegyek neki egy DVB-T STB-t és itt van 7 csatorna (a mostani 6 helyett - 1996 óta van műholdvevője a Duna TV-re), vagy a meglévő DTH szolgáltatásomhoz kérjek még egy készüléket, átállítom a műholdvevő antennát és itt van 70 csatorna...(társkártya másik vételi helyen - ezt a DTH szolgáltatók nem szeretik, de ki nem...)
Ez a digitális átállás újra ad munkát jópár antenna szerelőnek, közülük néhányan rendesen ki fogják használni a laikusok tudatlanságát...
mlaszlo írta:...Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy hiába kábel vagy DTH előfizető valaki, hétvégi házban vagy második-harmadik vételi pontnál lehet, hogy csak a földi sugárzású csatornákat nézi, így őket is érinti az átállás.Ezekkel én nem számolnék, akinek van második-harmadik vételi pontja, az oldja meg úgy ahogy tudja...
joe írta: Nincs annyi embere az AH-nak, hogy az összes adóállomáson egyszer nyomják meg a kikapcsoló gombotMás országokban is többnyire így volt, hogy szakaszosan álltak le az analóg adók. Nálunk tulajdonképpen egész drasztikus lesz az analóg lekapcsolás. Az őszre maradt analóg körzetekben pedig azért marad későbbre a lekapcsolás, mert ezekben a térségekben van a legtöbb földi analóg adásra berendezkedett néző, továbbá anyagilag is ezek a térségek igénylik a nagyobb támogatást.![]()
egon2 írta:A digitális átállásról szóló kampányfilmekben illetve beszélgetésekben kellene hangoztatni,hogy a digitális átállás csak azokat érinti akik tetőantennával jelenleg 3 tv csatorna műsorát tudják nézni,a kábelen illetve műholdas technológiával tvnézőket nem érinti.Tulajdonképpen a 10 millió lakosú Magyarországon csak 500 ezer embert érint a dolog.A többi 9 és fél millió állampolgár már kábelen tvzik,illetve műholdon keresztül jut a tv adáshoz.A TV-s anyagban nem tudom hogy megy, de a rádióban külön kihangsúlyozzák, hogy akik egyéni antennával fogják az M1, a TV2 és az RTL Klub adását.
egon2 írta:Az analóg tv adók lekapcsolását,mért két ütemben hajtják végre?Nincs annyi embere az AH-nak, hogy az összes adóállomáson egyszer nyomják meg a kikapcsoló gombot
egon2 írta:Valahol olvastam,hogy ha lekapcsolják az analóg tv frekvenciákat,gyorsabb lehet a mobilinternet sebessége?Ez igaz?...ha a 790-862 MHz-ig terjedő frekvencia tartományt sikerült kiüríteni, felosztani és mobilszolgáltatóknak megtendereztetni...majd technológia kiépítése után a mobilszolgáltatók vagy minőségi, vagy mennyiségi szolgáltatás javításra használják fel pl: LTE - 4G technológia. Joe