Az én esetemben a wifi kizárt,legalábbis a 90-es évek végén tuti nem sokan használták, mert ez a problem nekem már akkor is +volt,de ja,egy felvétel megkönnyítené a dolgot hogy egyről beszélünk-e..
Igen,mondjuk annyira tán nem is x-akta mint hinnéd. Valahol város szélén laksz? Vagy távvezeték nincs egy-két km-en belül? Mert amit írtál,én is tapasztaltam anno,és egy-két bicajtúra alkalmával távvezetékeknél csúcsosodott ki a helyzet. A válasz pedig pont a télben van. Csak ilyenkor ködös,párás,nyálkás az idő hosszú távon,és ez okozhat valami olyan interferációt,ami még az FM sávra is kihat.. Persze,lehet tévedek,amit írtam,saját tapasztalat..
Nah lenne egy több éve telenként visszatérő gondom. a CCIR sávban rendszeresen előjön egy zaj (hol rendszeresen, hol sztochasztikusan) ami lehetetlenné teszi a kisebb térerejű adások normális vételét. a dolog a sáv elején 12-16 dB-t produkál, még a sáv tetején 30-31 dB. Mitől lehet ez?
mindig csak télen. És minnél hidegebb van, annál sűrűbben és hosszabban jelentkezik a dolog. Nem a házból jön, az 100%. Lehetséges, hogy valami gázcirkó indíttója okádja tele a sávot? Nem találok normális magyarázatot már erre... Ja és 106.6 on néztem. Elindul a zavarás 23 dB-ről majd szép lassan felmegy 30-ra. Tiszta X akták ez