RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#191632  Szerző: nermalcat

Remélem, hogy senki sem lesz olyan - már bocsánat, de - hülye, hogy a 103.9-re pályázatot ad be, és újra kiírják, általános temetikájú kerrádiónak. Be kéne látni, hogy FM-en egy csak rockzenét játszó rádió halálra van ítélve, egyszerűen nem hallgatják elegen és eleget ahhoz, hogy kereskedelmi alapon működőképes legyen. Volt már rá jópár példa (Rock FM Budapest, Rock FM Debrecen, Pont FM, stb.), de tulajdonképpen egy kalap alá vehetjük őket a kereskedelmi alterrádiókkal is, amik szintén elbuktak minden fronton. Erre sajnos országos példa is van.
 #191627  Szerző: Glenn

potyi írta: 2021.04.23. 19:47100.3 - közösségi cigányrádió
Ezt miből gondolod? :shock:
Én nem lepődnék meg a Klubrádión sem...
 #191616  Szerző: potyi

Na, lelőjem?

103.9 - kereskedelmi rockrádió
100.3 - közösségi cigányrádió
 #191595  Szerző: noartist

Goldfinger15 írta: 2021.04.22. 13:13
nyikolaj írta:Szegény az ország... Nulla kereskedelmi érték, ráadásul sajnos tény, hogy az igazi rádiózás a múltté.. Felfalta a rádiót az internet, YouTube és társai.. Főleg ugyebár a kerrádiókról van szó.
Érdekes, máshol Európában valahogy emellett is megférnek ezek. Romániában közel 3-szor annyi helyen sugároz rádióadó, mint itthon, vagy említhetnék más környező országokat is. Komplett országos hálózatok és/vagy helyi rádiók uralják az étert, de idehaza ez valahogy megszünt létezni.
Mondjuk ki bátran: politika.
 #191594  Szerző: Goldfinger15

nyikolaj írta:Szegény az ország... Nulla kereskedelmi érték, ráadásul sajnos tény, hogy az igazi rádiózás a múltté.. Felfalta a rádiót az internet, YouTube és társai.. Főleg ugyebár a kerrádiókról van szó.
Érdekes, máshol Európában valahogy emellett is megférnek ezek. Romániában közel 3-szor annyi helyen sugároz rádióadó, mint itthon, vagy említhetnék más környező országokat is. Komplett országos hálózatok és/vagy helyi rádiók uralják az étert, de idehaza ez valahogy megszünt létezni.
 #191581  Szerző: nyikolaj

Szegény az ország... Nulla kereskedelmi érték, ráadásul sajnos tény, hogy az igazi rádiózás a múltté.. Felfalta a rádiót az internet, YouTube és társai.. Főleg ugyebár a kerrádiókról van szó.
 #191570  Szerző: potyi

Mert éppen együttműködik a nemzet.
 #191567  Szerző: Goldfinger15

Két dolgot nem értek:
Miért nem pályáztat a Médiatanács több frekvenciát vidéken, elsősorban a megyeszékhelyeken, majd a kisebb városokban?

Miért van az, hogy egy-egy közösségire kiírt frekvenciára mindig a Karc/egyházi adók pályáznak? (Mostanában nem nagyon láttam, ezeken kívül egy idegen pályázót sem.)

Szerintem eléggé aggasztó, hogy a legtöbb európai országban több frekvencia van kihasználva, mint itt Magyarországon.
 #191467  Szerző: Rickykeee23

knoskamatee írta: 2021.04.18. 22:31 a “Retro Rádió” topikban elkezdtem, de itt folytatom, mert helytállóbb ez a gondolatmenet.
almos629 írta: 2021.04.18. 18:59
knoskamatee írta: 2021.04.18. 13:06 nem gondoltam volna, hogy itt hamarabb fogok frissebb újdonságot hallani, mint a Petőfin, vagy a nagy tesónál a Rádió 1-en. :D
https://youtu.be/C2xVy0ma0hg
éppen csak bekapcsoltam az erősítőt, amikor ez fogadott. gondolom premier volt a Sztársávban, mindenesetre furcsa volt hallani a Retrón.
Pedig milyen jó lenne, ha tényleg hot Ac irányba terelnék a Retro-t... Anno a sárga-fekete rádiót sem hallgattam szinte soha, ahogy a Retro-t sem hallgatom most, viszont előbbi tényleg olyan volt, amilyennek a piaci helyzetéből adódóan kellett lennie. Most a Petőfi van belekényszerítve ebbe a szerepbe lassan öt éve, de lehet érezni, hogy mennyire erőltetett és nem odaillő az a négy 90 és 2010 közötti dal óránként.
ha így alakul a Petőfi sorsa, akkor egy Best FM-Retró frekicsomag csere érett lesz.
ennek az országos csomagnak mindig Hot AC-nek kellet lennie. ha a Petőfi lenne AC Oldies stílusú, ez meg Hot AC, akkor most nem lenne ez a katyvasz.

függetlenül a Class kicsinálását nem nézve most lenne egy egészséges piacunk, ha máshogy sült volna el a golyó.

- Petőfi: AC+Oldies, ami simán fenttartható állam bácsi pénzén.

- “Retro”/Pop FM: Hot AC, ami simán működne kereskedelmi alapon és pumpálná a KESMA-t, mert ugye végtelen pénzforrás nincs.

-Rádió 1: CHR+Top40, ami jó helyen van szerencsére. esetleg egy-két frekicserével (pl. Pécs FM)

-Best FM: ez lehetne Roxy vagy World Is Mine néven dance stílussal.

így lenne egészséges lenne az országos piac, még úgy is, hogy az eredeti “KERESK.2” csomag a Kossuthnak lett adva a Dankó miatt.

csodát nem várok, mert annyit csalódtam úgy szétkúrták a piacot. teljesen objektívan nézve érződik, hogy erőltetve van minden és minden a véletlen szüleménye, mert voltak zavaró tényezők. nem tudom, hogy miért nem tudtak várni? simán átjátszhatták volna a Classt, ha nem is akkor ideiglenesen mehetett volna, amíg nem zárult volna le a “KERESK.1” pályázata.
ha nem lett volna átpakolva az MR1 az ex “KERESK.2” csomagra, akkor talán még ekkora katyvasz se lenne.

2015-2017 között kellett volna rendet rakni egyhuzamban, nem fokozatosan mindent össze-vissza, hogy egy torz valami legyen, mint most. ha nem akarták volna ezt a torzulást FM-en, akkor inkább költöztek volna át DAB+-ra és az ellenség meg majd kimúlt volna úgy is az analógon. és akkor a Music FM szép lassan eltűnt volna 2019-ben az analógon, majd Sláger is a 95,8-on.
ehelyett inkább lelövik az egész DAB+-t a picsába. még a Klubrádiótól se kellett tartani, mert teszt volt az egész hálózat és ugye szerződés hiányában szó nélkül kivághatták volna őket.
Az ötletedet a baranyai részen nagyon adom. Tehát nálunk jó lenne a frekicsere. 101,7 Rádió 1 (ez elég szépen össze kötné itt a dolgokat.) A helyi rádiónak pedig simán elég lenne a mostani R1 frekik.

Szerintem új, ismeretlen brand-et felesleges lenne behozni. Tehát a POP FM-re gondolok. Ha már ilyen vonalon indulnának el, akkor a frekicsere lenne itt is a megoldás. A Retro menne a mostani Best-es frekikre (meg amik az R1-nek nem fognak kelleni) a Best meg mehetne az országos csomagra. De akkor a műsorvezetőket is kompletten cserélném.

Amúgy személy szerint én azt gondolom, hogy nem lesz ilyen. Marad a Retro országoson.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 200