RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#63958  Szerző: Rádiós

Zsolti!
Teljesen igazad van!
A középhullám ma már nem ér semmit. Kíváncsi lennék mennyien hallgatnak úgy napi szinten rádiót! Ingyen megkaphatták volna, de akár több ilyen közszolgálati rádiót is rakhattak volna így középhullámra.
 #63956  Szerző: Zsolt

Szerintem a Katolikus rádiónak alapból a Magyar Rádió részének kellene, hogy legyen. De amíg nem, kár illedelmességből elvárni, hogy csak úgy mindenhol fogható legyen. :blush:
 #63953  Szerző: Gyurii91

LuciFerko írta:jó de most ezt hogy magyaráznátok meg a 70-80 éves nagymamának aki falun hallgatná a rádiót, mivel ez volt az egyetlen lelki társa? :S Ezt nagyon elqrta az MKR és a tanáccs. Nagyvárosban sose lesz akkora közönsége :gülü2:
Mamán szentfazék, ma is mondta apámnak, hogy most min hallgassa a misét, hogy megszűnt hallotta másik unokától!

Eddig is 540-en hallgatta... ^^
 #63952  Szerző: Zsolt

mimi írta:
Zsolt írta:Persze ellenkezőjével, azzal sem értettem egyet, hogy miért kell fél milliárdot beszedni egy közműsor szolgáltatótól egy idejét múlt középhullámú hálózatért.
Az a sugárzási költség volt, nem?
Én mintha úgy olvastam volna mindenhol, hogy ez a magas összeg a médiatanácsnak fizetendő összeg volt, nem pedig az AH-nak. De persze lehet, hogy az emlékezetem csal.
 #63948  Szerző: LuciFerko

jó de most ezt hogy magyaráznátok meg a 70-80 éves nagymamának aki falun hallgatná a rádiót, mivel ez volt az egyetlen lelki társa? :S Ezt nagyon elqrta az MKR és a tanáccs. Nagyvárosban sose lesz akkora közönsége :gülü2:
 #63946  Szerző: mimi

Zsolt írta:Persze ellenkezőjével, azzal sem értettem egyet, hogy miért kell fél milliárdot beszedni egy közműsor szolgáltatótól egy idejét múlt középhullámú hálózatért.
Az a sugárzási költség volt, nem?
 #63945  Szerző: Zsolt

Lehet, hogy bunkó vagyok, de én továbbra sem értem, hogy miért kéne a Katolikus Rádiónak csak úgy puszira kiosztani egy FM hálózatot. Főleg így, hogy még a Kossuth rádiónak sem tudnak rendes hálózatot kiépíteni, annyira telítette a sáv.
Persze ellenkezőjével, azzal sem értettem egyet, hogy miért kell fél milliárdot beszedni egy közműsor szolgáltatótól egy idejét múlt középhullámú hálózatért.
 #63942  Szerző: Rádiós

Itt most ne ilyenen akadjatok le, hogy melyik rádió mekkora teljesítménnyel ad. Minden rádió pontosan tisztában van a technikai paraméterekkel, mikor pályázik. Inkább azt tartom viccesnek, hogy végig kell csinálni a pályázati eljárást és a végén, politikai döntés alapján kap valaki frekvenciát. Végre a szakmai alkalmasságot kellene nézni. Ha meg oda akarnak adni valakinek egy frekit, akkor ne legyen ez a cirkusz hozzá!
A Katolikus Rádió esetében, összerakhattak volna egy 10-15 frekiből álló csomagot és csak oda kellett volna adni, ha ez a cél amúgy is. Ha meg végképp pályáztatni akarják, akkor eleve olyan feltételekkel kell kiírni a pályázatot, hogy nagyon más ne is tudjon indulni.
Ebbe a helyzetbe a Katolikus Rádió hozta magát, illetve a médiahatóságnak is tennie kellett volna, hogy ne fordulhasson elő ilyen helyzet. Most rengeteg rádió kerülhet hasonló cipőbe. Mindenki osztja az eszet, de ha így megy tovább, még több száz rádióban dolgozó kerülhet utcára. Olyan cége tűnhetnek el, akik évek óta tisztességesen dolgoznak és fizetnek az államnak és cserébe annyit nem tesz az állam, hogy biztosítsa a nyugodt feltételt és hozza magát ilyen nevetséges helyzetbe.
 #63935  Szerző: Zsolt

Gyurii91 írta:
Ha Te is olyan helyen laknál felfognád miről beszélek.
Neked sokkal szebb lenne az életed, ha egyszer összespórolnál komolyabb rádiókészülékre, vagy egy yagira. :blush:
Van antennám ma is 98.1-en jött a horvát. Majd yagival a zsebembe fogok rádiózni... :boldog:
Léteznek zsebrádiók is...

OFF: Pl. mostanság jutottam hozzá egy ilyen készülékhez: http://href.hu/x/eagw mindenkinek nyugodtan ajánlom, érzékenysége hasonló mint az ATS909-é, szelektivitása egészen kiváló (200 kHz-re lévő adó szinte mindig szétszed) és interferenciákra is kevésbé érzékeny. :yes:
 #63930  Szerző: Attis

A most kialakult vitába nem mennék bele... Értelmetlen, és erősen off topic is.
Kicsit lusta vagyok visszaolvasni, de 100%-ig egyetértek azzal a fórumozótársammal, aki a Mária Rádió, MKR, Szent István Rádió együttműködésében látja a megoldást. A Mária már valóban félországos, a Szt. István meg az északi országrész nagyvárosait lefedi.
Az már más kérdés, hogy ahol valóban lenne hallgatottsága a rádiónak (vidéki falvak), ott erősen kizárt, hogy valaha még szólni fog az MKR. Pár nagyvárosban biztos kap frekit, de ezek tényleg csak pici "sziget"-frekik lesznek.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 72