RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#113860  Szerző: noartist

egon2 írta:Az analóg tv adók lekapcsolását,mért két ütemben hajtják végre?
Valahol olvastam,hogy ha lekapcsolják az analóg tv frekvenciákat,gyorsabb lehet a mobilinternet sebessége?Ez igaz?
Készült e olyan felmérés,hogy hazánkban vajon hányan nézhetnek még mindig fekete fehérben televíziót?Illetve hány olyan televíziókészülék van amihez nincs távirányító?
Felmérés szerintem nincs,csak saccoltak.De egyre csökken az analógosok száma,és nagyon belehúzott az NMHH is a kampányba.
http://dtvnews.hu/sites/default/files/i ... review.jpg
 #113859  Szerző: egon2

Az analóg tv adók lekapcsolását,mért két ütemben hajtják végre?
Valahol olvastam,hogy ha lekapcsolják az analóg tv frekvenciákat,gyorsabb lehet a mobilinternet sebessége?Ez igaz?
Készült e olyan felmérés,hogy hazánkban vajon hányan nézhetnek még mindig fekete fehérben televíziót?Illetve hány olyan televíziókészülék van amihez nincs távirányító?
 #113858  Szerző: egon2

A digitális átállásról szóló kampányfilmekben illetve beszélgetésekben kellene hangoztatni,hogy a digitális átállás csak azokat érinti akik tetőantennával jelenleg 3 tv csatorna műsorát tudják nézni,a kábelen illetve műholdas technológiával tvnézőket nem érinti.Tulajdonképpen a 10 millió lakosú Magyarországon csak 500 ezer embert érint a dolog.A többi 9 és fél millió állampolgár már kábelen tvzik,illetve műholdon keresztül jut a tv adáshoz.
 #113698  Szerző: djlacee

bgnrlszl írta:
djlacee írta:
bgnrlszl írta:múlt héten csendben bővítették a magyar határ melletti adóhálózatot, betettek egy új adót, meg volt pár frekicsere is), így már Sopronban is kényelmesen vehető a B MUX (elvileg eddig is lehetett tetőantennával, most nálam szobaantennával jön.)
Hanyas csatornán?
A MUX B 30-ason megy, 546 MHz-en (Az A meg 52-esen, 722MHz-en)
Igen, közben megtaláltam. Érdekes egyébként, szerintem máshogy áll az antenna, mert a 30-ason sokkal jobb a vétel, mint az 52-n
 #113685  Szerző: bgnrlszl

djlacee írta:
bgnrlszl írta:múlt héten csendben bővítették a magyar határ melletti adóhálózatot, betettek egy új adót, meg volt pár frekicsere is), így már Sopronban is kényelmesen vehető a B MUX (elvileg eddig is lehetett tetőantennával, most nálam szobaantennával jön.)
Hanyas csatornán?
A MUX B 30-ason megy, 546 MHz-en (Az A meg 52-esen, 722MHz-en)
 #113497  Szerző: djlacee

Hanyas csatornán?
 #113496  Szerző: bgnrlszl

Az osztrákok pörögnek...

múlt héten csendben bővítették a magyar határ melletti adóhálózatot, betettek egy új adót, meg volt pár frekicsere is), így már Sopronban is kényelmesen vehető a B MUX (elvileg eddig is lehetett tetőantennával, most nálam szobaantennával jön.)

eközben Bécsben bemutatták a legfrissebb digitális akciótervet is (mindig kétévente vizsgálják felül az előzőt): ebben azzal számolnak, hogy a jelenlegi DVB-T MUX-ok 2016 őszén lejáró 10 éves koncesszióját már csak DVB-T2 szabvány szerint pályáztatják újra.
 #113450  Szerző: DRoland

mlaszlo írta:Ilyesmiket nem szabad említeni, mert akkor senki sem állna át a DVB-T-re :)
Ja meg még valami, és azt sem említik, hogy sok helyen sokkal(!) kisebb térerő lesz... A DVB-T alapjában véve jó dolog, de ahogy csinálják, az nem...

mlaszlo írta:Nekem az ütötte meg a fülemet még az elején...
Ebben semmi meglepő nincs, nem szokták egymást reklámozni, csak a legritkább esetekben. Ma már nemcsak a 2 kereskedelmi csatorna van, van választék, így nincs akkora nézettségük, más kérdés, hogy a műsorok minősége sokszor kritikán aluli, de ez egy másik téma...
 #113448  Szerző: mlaszlo

DRoland írta: - Azt, hogy jobb a kép, azt már kitárgyaltuk, alacsony bitráta stb
- Mikor átkapcsol analógra azt elfelejti mondani, hogy csak a Széchenyi-hegyről jön, míg DVB-T + 2 telephelyről...
Ilyesmiket nem szabad említeni, mert akkor senki sem állna át a DVB-T-re :)
Megnéztem volna azért hol lehetett az a DVB-T antenna, meg hogy egyáltalán melyik analóg csatornára volt behangolva a tv.
Mondhatjuk azt hiszem, hogy igencsak volt manipuláció ebben a beszélgetésben az NMHH részéről.

Nekem az ütötte meg a fülemet még az elején, hogy az RTL Klub helyett "másik kereskedelmi csatornát" említenek, ezek szerint a TV2-nél nem lehet kimondani a konkurencia nevét. Pedig tavaly az RTL simán készített interjút a TV2 vezetőjével és a SuperTV2-őt is bemutatta.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 203