RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#92434  Szerző: Glenn

Most nézem, a Sony tuneren 2-3 dB-lel erősebb lett. Minden más adó változatlan, tehát nem időjárás, antenna vagy egyéb okozza. Sőt, most még az MKR-nél is picivel erősebb, eddig ez fordítva volt. :yes:
 #92430  Szerző: lali87

Gyakran járok Nógrádba a 3-as úton Hatvanig, utána a 21-esen északnak, a 89.5-ön egész a Cserhátig tisztán jött sztereóban RDS-el a 103.9-en Gödöllőig jó a vétel, Gödöllő elején eltűnik, Gödöllő után hallgatható megint, de Aszód után érezhetően gyengül. A hatvani tesco parkolójában állva stabil a vétel mikor elindulok akkor már csak sistergés....Ja és a Funradio nagyon csapkodja a 104.en :-S

Ez a frekvencia az előzőhöz képest...... :fuckyou:
 #92429  Szerző: LuciFerko

radio100jozsi írta:Sziasztok!

Én Csévharaszton lakom, és meglepett, hogy mennyivel rosszabb az OMK-ról jövő Juventus itt a Gellért hegyi Rádió1 helyett. Autóval Pestről jövet a 4-es úton már Monortól csak monóban jön nekem, miközben a Radio1 sztereóban volt hallható még vonatban a mobilon is. Itthon szerencsére megoldottam, mert 2 éve olyan mikro-hifit vettem, amin van 75 Ohmos RF antenna bemenet, és vettem még régebben egy UHV-VHF/FM passzív szobaantennát, amin a VHF-FM két 1 m-es teleszkópantennából áll, és V alakba szétnyitva a szobámban is RDS-el jön a Juventus. Engemet is bosszantott, hogy nem promótálták, hogy jóval kisebb lesz a vétel, de hát örüljünk annak, hogy az egyik legrégebbi kereskedelmi adónk még továbbra is létezik,, igaz már nagyon nem az mint anno. Mikor még csak ők voltak, és a Skodánkban egészen Mezőkövesdig menet a 3-ason Miskolc felé tisztán bejött a Juventus, meg Szolnokon a koleszban is azt hallgattuk. Meg amikor még 810 kHz-en jöttek.
Az biztos, hogy valami jobb érzékenységű autós rádiót most már nem ártana vennem, bár a Favoritomnak a 1m hosszú pálcika antennájához képest a Fábián ez a rövid antenna is lehet okozhatja a gyengébb vételt a kocsimban.

Írtátok az M7-esen a vételi dolgot, hogy Érdnél eltűnik, utána ismét előjön, erre a térkép is magyarázattal szolgálhat.

Itt a 103,9 lefedettsége az AH oldaláról:
http://www.ahrt.hu/Szolgaltatasok/Musor ... 01108.ashx

Ez pedig a 89,5-é:

Ordít a lefedettségi eltérés.

De ha csemegézni akartok lefedettségben, itt vannak:

http://www.ahrt.hu/Szolgaltatasok/Musor ... elyek.aspx

Hi! a Fabiának jó az antennája, nekünk is az van! Amúgy erősítős antenna! Van tápfeladás? Mert ha nincs akkor az a baj! Gyárilag csak a gyári rádióval szerelik be, amúgy szervízben kell berakatni!
 #92427  Szerző: radio100jozsi

Sziasztok!

Én Csévharaszton lakom, és meglepett, hogy mennyivel rosszabb az OMK-ról jövő Juventus itt a Gellért hegyi Rádió1 helyett. Autóval Pestről jövet a 4-es úton már Monortól csak monóban jön nekem, miközben a Radio1 sztereóban volt hallható még vonatban a mobilon is. Itthon szerencsére megoldottam, mert 2 éve olyan mikro-hifit vettem, amin van 75 Ohmos RF antenna bemenet, és vettem még régebben egy UHV-VHF/FM passzív szobaantennát, amin a VHF-FM két 1 m-es teleszkópantennából áll, és V alakba szétnyitva a szobámban is RDS-el jön a Juventus. Engemet is bosszantott, hogy nem promótálták, hogy jóval kisebb lesz a vétel, de hát örüljünk annak, hogy az egyik legrégebbi kereskedelmi adónk még továbbra is létezik,, igaz már nagyon nem az mint anno. Mikor még csak ők voltak, és a Skodánkban egészen Mezőkövesdig menet a 3-ason Miskolc felé tisztán bejött a Juventus, meg Szolnokon a koleszban is azt hallgattuk. Meg amikor még 810 kHz-en jöttek.
Az biztos, hogy valami jobb érzékenységű autós rádiót most már nem ártana vennem, bár a Favoritomnak a 1m hosszú pálcika antennájához képest a Fábián ez a rövid antenna is lehet okozhatja a gyengébb vételt a kocsimban.

Írtátok az M7-esen a vételi dolgot, hogy Érdnél eltűnik, utána ismét előjön, erre a térkép is magyarázattal szolgálhat.

Itt a 103,9 lefedettsége az AH oldaláról:

Ez pedig a 89,5-é:

Ordít a lefedettségi eltérés.

De ha csemegézni akartok lefedettségben, itt vannak:

http://www.ahrt.hu/Szolgaltatasok/Musor ... elyek.aspx
 #92416  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:jah ott az udvarból látom a tornyot :)
:)
Az M7-es felé bizony elég magasra kell mászni, hogy rá lehessen látni a toronyra. Amikor még nem volt kábel tv és DTH szolgáltatás, akkor bizony az AM-Mikro antennák nem egy házon a ház tetejétől még pluszban 5-6 méteres tartó rudakra voltak felszerelve, a kertben meg szanaszét drótkötéllel rögzítve. :)
Sajnos a kissé dombos környék miatt nehézkesebb errefelé a vétel, de a 103.9 esetében sokat jelentett, hogy nem a Citadelláról megy.
 #92412  Szerző: LuciFerko

jah ott az udvarból látom a tornyot :)
 #92411  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:a Kamilla utcában szól rendesen "lóbálóssal" is. (Érd)
A városközponti részeken jobban jönnek a fővárosi adók, Parkváros kicsit árnyékolva van, főleg a Citadelláról sugárzó rádió esetében.
A Juventus most csak kis mértékben tűnik gyengébbnek, de ez lehet a légköri változások hatása is, a DVB-T-nél is van olyan, amikor néhány százalékot eltér a jelerősség.
 #92410  Szerző: LuciFerko

a Kamilla utcában szól rendesen "lóbálóssal" is. (Érd)
 #92409  Szerző: mlaszlo

mate1993 írta:Nekem picit javult a Juventus vétele, bár lehet, hogy csak valami terjedésféleség. VPolárba kb olyan erősségű, mint az MKR. Telefonnal az udvaron egészen tűrhető a vétel, csak monóban jön, de nincs nagyon betorzulás. A kertben már az automatakereső is megáll. Holnap megyek Ausztriába, kíváncsi leszek meddig fogom tudni hallgatni az M1-s autópályán.
Én meg valahogy gyengébbnek találom, nem jelentősen, de házon belül ahol eddig teljesen jól bejött, ott most kicsit állítgatni kell az antennán, hogy tisztán lehessen hallgatni.
Bár az is lehet, hogy az időjárási körülmények változása is hatott a terjedésre és most tiszta időben kicsit változott a vételi lehetőség.
 #92382  Szerző: mate1993

Nekem picit javult a Juventus vétele, bár lehet, hogy csak valami terjedésféleség. VPolárba kb olyan erősségű, mint az MKR. Telefonnal az udvaron egészen tűrhető a vétel, csak monóban jön, de nincs nagyon betorzulás. A kertben már az automatakereső is megáll. Holnap megyek Ausztriába, kíváncsi leszek meddig fogom tudni hallgatni az M1-s autópályán.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 260