RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#125856  Szerző: kukac

Ja, azt en sem ertem. Melyik az a ketto?
 #125826  Szerző: Gyurii

kukac írta:100kHz nem eleg (legalabb a loket duplaja kell vedotavnak), de itt 200kHz-rol van szo, nemde? Egyebkent meg nem az a baj ha kicentizik a magyar adok parametereit, hanem az hogy a kulfoldi zavaroadokkal pedig nem kezdenek semmit.
Sajnos igen, de ha már van egy adó 105,3-on 60kW, miért kell 105,4-en indítani 100W-ot kb. 30km-re? :party: :gülü:
 #125822  Szerző: kukac

100kHz nem eleg (legalabb a loket duplaja kell vedotavnak), de itt 200kHz-rol van szo, nemde? Egyebkent meg nem az a baj ha kicentizik a magyar adok parametereit, hanem az hogy a kulfoldi zavaroadokkal pedig nem kezdenek semmit.
 #125816  Szerző: Gyurii

kukac írta:Szigoritottak a tervezeseknek, engedelyek kiadasanal. Mostmar minden kis biszbasz, 0.x-dB csillapitast beleszamolnak, kabeltipust, adoszurot, kutyafulet, igy a tizeneve kiadott engedely lejartaval, vagy a regi frekin elindulo uj radio az uj tervvel mar korantsem biztos hogy a regi radioval azonos sugarzasi parameterekkel fog sugarozni!
Amúgy ezzel semmi baj nincs, főleg most, hisz nagyon szépen le van minden fedve, sőt valahol igen erősen!

Viszont ezt a 0,1MHz-re berakom a másik mellé megoldást nem tudom felfogni... :sick:
 #125813  Szerző: kukac

Szigoritottak a tervezeseknek, engedelyek kiadasanal. Mostmar minden kis biszbasz, 0.x-dB csillapitast beleszamolnak, kabeltipust, adoszurot, kutyafulet, igy a tizeneve kiadott engedely lejartaval, vagy a regi frekin elindulo uj radio az uj tervvel mar korantsem biztos hogy a regi radioval azonos sugarzasi parameterekkel fog sugarozni!
 #125810  Szerző: Gyurii

Magyarok mindig erről voltak híresek ilyen kérdésekben, hogy minden ilyet betartanak. (Nem itt kéne spórolni, okoskodni.)

DE! Nyilván "elég" a kisebb teljesítmény, mivel majdnem ugyanazt fedi le, csak most a városi reléadók segítik a lefedettséget.

Nem beszélve tényleg a 100,2 Lánchídról ami szent, és sérthetetlen. Ne zavarja össze bent Szegeden egy július terjedéses időszakban sem... :fuckyou: :troll:
 #125808  Szerző: egon2

mimi írta:talán lehelletnyivel nálam is gyengébb a 100.4, lehet, hogy előzékenyek a szegedi 100.2-n nemsoká induló Lánchíddal :p
Kedves Mimi!

Nem tudom,hogy pár tized teljesítmény csökkenés mennyire számít,a Sláger rádió idejében a szentesi 100,4 Mhzes frekvencia 34,7Kw-al sugárzott. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl: ... omag_1.svg

A Kossuth Rádiót ugyan ezen a frekvencián most 34,4Kwal sugározzák.
 #125780  Szerző: mimi

talán lehelletnyivel nálam is gyengébb a 100.4, lehet, hogy előzékenyek a szegedi 100.2-n nemsoká induló Lánchíddal :p
 #125774  Szerző: Gyurii

noartist írta:
mimi írta:szeged 101,9 még szól, de már 90,3 is; szentes 91,6-on már dankó megy, 100,4-en meg kossuth
Megerősítem.Viszont nekem a 100.4 itt kunszentem gyengébben jön,mint a Neo idejében.(mindig stereo volt RDS-sel,de most sistereg kicsit,bármit bárhogy álligatok)
Biztos? Mert ha igen tartok attól, hogy a 88,3 is közrejátszik abban, hogyha lejjebb vitték az adóteljesítményt. (Nálam úgy szól itt, ahogy anno a NEO asszem.)

Apropó, ahogy nézem Nyíregyházán nincs egyedül bent freki. Jól szól ott a tokaji adó? :roll:
 #125763  Szerző: noartist

mimi írta:szeged 101,9 még szól, de már 90,3 is; szentes 91,6-on már dankó megy, 100,4-en meg kossuth
Megerősítem.Viszont nekem a 100.4 itt kunszentem gyengébben jön,mint a Neo idejében.(mindig stereo volt RDS-sel,de most sistereg kicsit,bármit bárhogy álligatok)
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 167