RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#173950  Szerző: Kovi02

joe írta:
frekivadasz írta:A zajantennás - fáziskioltós módszerrel talán.

Joe, ha jól emlékszem, van erre valami bevált kapcsolásod, mintha már mutattad is volna itt a fórumon. Kár, hogy nincs keresési lehetőség.
Azzal talán meg lehet oldani...valóban építettem egy kísérleti áramkört, amivel 0...180°-os fázistolást lehet beállítani az URH sávban, de a tesztjeim alapján mondom, hogy nem minden esetben használható.

Nagyobb esély lenne, ha a venni kívánt adó fent lenne a Fruska Gora-n, de a 98,8 egy a Duna parton lévő kb. 20 emeletes lakóház tetejéről ad...Joe
A Fruska Gora-ról most szerintem csak a 87,7 92,9 94,1 94,5 96,5 97,2 100,0 101,8 103,2 szól,minden kisebb adó átment a városba. Akkor TDI 107,5/91,8 meg az S4 102,2 Belgrádból amit legalább állandóra be szeretnék hozni,ha már a Signal nem jöhet össze.
 #173931  Szerző: joe

frekivadasz írta:A zajantennás - fáziskioltós módszerrel talán.

Joe, ha jól emlékszem, van erre valami bevált kapcsolásod, mintha már mutattad is volna itt a fórumon. Kár, hogy nincs keresési lehetőség.
Azzal talán meg lehet oldani...valóban építettem egy kísérleti áramkört, amivel 0...180°-os fázistolást lehet beállítani az URH sávban, de a tesztjeim alapján mondom, hogy nem minden esetben használható.

Nagyobb esély lenne, ha a venni kívánt adó fent lenne a Fruska Gora-n, de a 98,8 egy a Duna parton lévő kb. 20 emeletes lakóház tetejéről ad...Joe
 #173928  Szerző: frekivadasz

A zajantennás - fáziskioltós módszerrel talán.

#173919  Szerző: donder

joe írta:
donder írta:
Kovi02 írta:Szerintetek mennyi esélyem lesz az új QTH-ról a 6m magasan rögzített 15 elemes antennával egy újvidéki(kb. 100km) 300W-os adót elcsípni,úgy hogy azon a frekvencián megy az MR2 Szentesröl? QTH Kunfehértó lesz. Itthon 1,5m-re emelve a városból jött a 107.5 TDI és a 91.0 Prvi meg a 95.8 As FM.
Így levezetve szerintem jó esélyed van rá!
Használj egy minimum 4 de inkább 5 elemes Yagi-t a vételhez! ;)
Esély minimális. Kunfehértón közelebb leszel Szenteshez és távolabb Újvidéktől, mint a jelenlegi QTH-d. A magasabbra emelt antennával Szentes vétele is erősödni fog...szentesi adó fele annyi távolságra lesz, mint az újvidéki és 100-szoros teljesítménnyel sugároz. Ideális esetben a szentesi adó legalább 26dB-lel nagyobb térerőt produkál Kunfehértón, mint az újvidéki...ha azt nézzük, hogy sztereó vételhez ezt az arányt pont meg kellene fordítani -> >50dB-lel el kell nyomni a MR2-t...a 15 elemes antenna sem tudja ezt. Joe

Próba cseresznye...
 #173916  Szerző: joe

donder írta:
Kovi02 írta:Szerintetek mennyi esélyem lesz az új QTH-ról a 6m magasan rögzített 15 elemes antennával egy újvidéki(kb. 100km) 300W-os adót elcsípni,úgy hogy azon a frekvencián megy az MR2 Szentesröl? QTH Kunfehértó lesz. Itthon 1,5m-re emelve a városból jött a 107.5 TDI és a 91.0 Prvi meg a 95.8 As FM.
Esély minimális. Kunfehértón közelebb leszel Szenteshez és távolabb Újvidéktől, mint a jelenlegi QTH-d. A magasabbra emelt antennával Szentes vétele is erősödni fog...szentesi adó fele annyi távolságra lesz, mint az újvidéki és 100-szoros teljesítménnyel sugároz. Ideális esetben a szentesi adó legalább 26dB-lel nagyobb térerőt produkál Kunfehértón, mint az újvidéki...ha azt nézzük, hogy sztereó vételhez ezt az arányt pont meg kellene fordítani -> >50dB-lel el kell nyomni a MR2-t...a 15 elemes antenna sem tudja ezt. Joe
 #173912  Szerző: donder

#173836  Szerző: Kovi02

Szerintetek mennyi esélyem lesz az új QTH-ról a 6m magasan rögzített 15 elemes antennával egy újvidéki(kb. 100km) 300W-os adót elcsípni,úgy hogy azon a frekvencián megy az MR2 Szentesröl? QTH Kunfehértó lesz. Itthon 1,5m-re emelve a városból jött a 107.5 TDI és a 91.0 Prvi meg a 95.8 As FM.
 #173731  Szerző: joe

Sszilu írta:
joe írta:RDS Spy csípte el a 104,5-ről...épp nem voltam rádió mellett, de bekapcsolva volt a vevő. Igaz, kora este olasz adó fédelt a frekvencián, bár az RTL102,5-öt vártam. Virgin Radio-t több telephelyről is sugározzák a frekvencián, a legközelebbi 750km-re, a legnagyobb teljesítményű 845km-re van.
Nem rossz vétel! Hangfelvételed nincs róla?
Sajnos nincs, csak bekapcsolva hagytam a rádiót - lehalkítva - közben mást csináltam...lehet MS volt, de akár "rainscatter" is lehetett...
 #173730  Szerző: Sszilu

joe írta:RDS Spy csípte el a 104,5-ről...épp nem voltam rádió mellett, de bekapcsolva volt a vevő. Igaz, kora este olasz adó fédelt a frekvencián, bár az RTL102,5-öt vártam. Virgin Radio-t több telephelyről is sugározzák a frekvencián, a legközelebbi 750km-re, a legnagyobb teljesítményű 845km-re van.
Kép
Nem rossz vétel! Hangfelvételed nincs róla?
 #173721  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:106,0-n milyen délszláv nagyadók mennek? Tegnapelőtt reggel nagy ködben autóból szerintem szerb adó jött a frekin.
92,9-en meg annyira beterjedt a Radio S,hogy Kiskunhalason is az szólt. :D
106-on mi ment?
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 541