RADIOSITE Fórum

• Árvíz FM

#117111  Szerző: asimov

Azért kell(ene) a külföldi befektető, mert egyrészt idehaza nincs vagy minimális tőke van, másrészt csak ezen az úton kerül be ebbe az elmaradott országba modern technológia, értelmes erőforrásgazdálkodás és egyáltalán, piaci alapú gondolkodás.
csabyke írta: ..
En nem vagyok egy kulfoldi befekteto ellenes, de azert ha ugyanazon profit az orszag hatarain bellul marad, az nem tesz eppen rosszat a gazdasagotoknak, gondolom en
 #117106  Szerző: csabyke

[/quote]

láthatóan nem vagy képben, azért írsz ilyeneket: "egy helyi radiot egy orszagos kereskedelmi is padlora kuld ha akar..."
- ha ez így lenne, már nem lennének helyi rádiók, és azért a kisbolt is megél valahogy a tesco mellett.
a görögök a válság miatt felfüggesztették az állami média működését, de hogy jön ezt most ide?[/quote]

Tudsz olvasni, Glückwunsch! en nem ismerem ki magamat a tekintetben az egyenerteku azzal, hogy nem vagyok kepbe
Mindenesetre en tovabbra is fenntartom, hogy nekem mint fogyasztonak mind1, hogy ki a tulaj, amig olyat sugaroz ami tetszik..
En megkockaztatom, hogy teged befektetoi oldalrol nem igazan vislne meg, ha a Neo Frekicsomag az MR-nel landolna :)

A GR pelda pedig ugy kapcsolodik ide, hogy ott maris kivontak a gonosz allamot a konkurenciaharcbol, de az ironia mar fel sem tunik a kukacoskodas kozepette :)

Amugy hova vandorol helyileg az orszagos kerradiok profitja?
En nem vagyok egy kulfoldi befekteto ellenes, de azert ha ugyanazon profit az orszag hatarain bellul marad, az nem tesz eppen rosszat a gazdasagotoknak, gondolom en
 #117061  Szerző: kukac

csabyke írta:
kukac írta:
csabyke írta:Tja, de ha egy privatradio tette volna ezt, akkor az maskent befolyasolta volna a cafe sorsat.... Mindez csak azert tortent mert az MR2 es nem a Neo mint privat nyujtotta ezt xD
két magáncég között arányosan egészséges mértékű gazdasági verseny tud kialakulni, mely inspiráló mindkét fél részére. Ha egy magáncég piacára beteszi a lábát állambácsi, azzal felborul a gazdasági erőviszony, hiszen mérhetetlenül nagyobb anyagi háttér áll az állam mögött, úgy teszi tönkre erőből (csupán azzal hogy számolatlanul pumpálja a pénzt a rádióba) a konkurens kis magáncéget, hogy annak esélye nincs hosszú távon megmaradni, nemhogy fejlődni, terjeszkedni.
Elmeleti sikon igazad van, de
en nem ismerem ki magamat a tekintetben, hogy mennyibe kerul egy helyi es egy orszagos radio de abban biztos vagyok, hogy egy helyi radiot egy orszagos kereskedelmi is padlora kuld ha akar...

Gondolj bele, kisbolt a TESCO ellen... mind2 privat..
Amugy a Görögök meg is szuntettek par napja az allami radiot ;-))
láthatóan nem vagy képben, azért írsz ilyeneket: "egy helyi radiot egy orszagos kereskedelmi is padlora kuld ha akar..."
- ha ez így lenne, már nem lennének helyi rádiók, és azért a kisbolt is megél valahogy a tesco mellett.
a görögök a válság miatt felfüggesztették az állami média működését, de hogy jön ezt most ide?
 #117059  Szerző: csabyke

kukac írta:
csabyke írta:Tja, de ha egy privatradio tette volna ezt, akkor az maskent befolyasolta volna a cafe sorsat.... Mindez csak azert tortent mert az MR2 es nem a Neo mint privat nyujtotta ezt xD
két magáncég között arányosan egészséges mértékű gazdasági verseny tud kialakulni, mely inspiráló mindkét fél részére. Ha egy magáncég piacára beteszi a lábát állambácsi, azzal felborul a gazdasági erőviszony, hiszen mérhetetlenül nagyobb anyagi háttér áll az állam mögött, úgy teszi tönkre erőből (csupán azzal hogy számolatlanul pumpálja a pénzt a rádióba) a konkurens kis magáncéget, hogy annak esélye nincs hosszú távon megmaradni, nemhogy fejlődni, terjeszkedni.
Elmeleti sikon igazad van, de
en nem ismerem ki magamat a tekintetben, hogy mennyibe kerul egy helyi es egy orszagos radio de abban biztos vagyok, hogy egy helyi radiot egy orszagos kereskedelmi is padlora kuld ha akar...

Gondolj bele, kisbolt a TESCO ellen... mind2 privat..
Amugy a Görögök meg is szuntettek par napja az allami radiot ;-))
 #117045  Szerző: kukac

Még csak annyit, hogy természetesen nem kell versenyképesnek lennie, más a funciója, mint ahogy egy távolsági busznak sem kell versenyképesnek lennie egy forma1-es autóval.
 #117044  Szerző: kukac

@egon2: A cafet nem en hoztam fel példának, ne nekem cimezd. Olyan pedig a világon nincs hogy egy állami finanszírozásu radió kereskedelmi prófillal, kereskedelmi kommercionalis vonalon versenyez a magánradiokkal, ertekesiti a reklamidejet, ahelyett hogy valóban a köz érdekében, kevésbé kifizetődő de annál értékesebb tartalmak szolgaltatoja lenne - ezt te okos dolognak tartod?
 #117043  Szerző: DRoland

egon2 írta:Állami közszolgálati rádiónak és tvnek versenyképesnek kell lennie a magán médiával.
Egy álomvilágban esetleg, de mindenki láthatja mi történik... :wailing: és most mi van? Az állami rádiók és az állami érdekeltségi körökbe tartozó "magánrádiók" élnek és virulnak, a többiek meg szép lassan elbuknak vagy már meg is történt...
 #117042  Szerző: egon2

kukac:A Rádió Café egy talk rádió volt,(ahogy elődje a Est FM 98,6 is)50% zene 50% duma aránnyal,tehát a 2007.Június 1.én induló zenei Petőfinek nagy konkurenciája nem lehetett.Mert max a zenei kínálat volt hasonló.De teszem azt ha a Petőfi a 80-as 90es évek és napjaink slágereivel indít 2007.Június 1.én akkor a Danubiusnak és a Sláger rádiónak lett volna a konkurenciája.Tehát akik a Rádió Café törzshallgatói volt,nem csak a zenéért hallgatták a Cafét,hanem az érdekes beszélgetős műsorai miatt is.Egyébként Angliában és Franciaországban is működtet az Állam zenei rádiót.A Állami közszolgálati rádiónak és tvnek versenyképesnek kell lennie a magán médiával.
 #117037  Szerző: kukac

#117034  Szerző: csabyke

Tja, de ha egy privatradio tette volna ezt, akkor az maskent befolyasolta volna a cafe sorsat.... Mindez csak azert tortent mert az MR2 es nem a Neo mint privat nyujtotta ezt xD
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21