joe írta:Kovi02 írta:Szarvas/Dévaványa közelében nincsenek kedvezőbb feltételek? Ott legalább nincsenek a sáv alján erősebb adók,és a románok is messze vannak.
"Bodzás" geotorony lába 100m-en van, a környező terep minden irányban lejt...körbe 40-50km-re nincs magasabb pont. Szarvas környéke rádió vételt tekintve érdekes. Nem tudom miért, de a szlovák gerincadók már autórádióval vehetőek...mind a Sucha-hora, mind a Király-hegy adói jól jönnek...és dübörög a 20km-re lévő Szentes is. Távolabbi vételt nem nagyon sikerült megfigyelnem ott, már "Podapu" 15m-es antenna árbócáról szép a kilátás...(fotón épp "Bozóth mester" tőr a magasba)

Ha egy gerincadó csak 20km-re van,nekem az bár bőven jó.

Itthon valamiért rendkívül rossz a helyzet, Szabadka összes adója RDS+ST,emellett ST jön az összes szentesi, szegedi,pécsi adó,és még az arcomba kapom Csávolyt is, Kiskunhalason szabadkai nagyok jönnek + 100,6 és néhol 104,4 ,Szegednek nyoma sincs,Szentes gyenge,Pécs alig szól,valamiért Csávoly sincs akkora térerővel mint itt. Kunfehértón kb. hasonló a helyzet,Csávoly lesz erősebb,Kiskőrös meg kiforgatható.
Lenne egy érdekesebb megfigyelésem, Halason az iskolám 1. emeleti ablakába kitéve a rádiót a Funrádiót lehet hallgatni 3 frekiről is, 87,7 94,3 104,0 mindegyik pulzálva feljön,RDS+ST szintre erősödik,majd eltűnik,mint ha ES lenne.(ugyanez van más adóknál is szerintem,csak ez megy mindhárom helyről,így ezt figyelem) Kis terjedésnél ukránok OIRT-on ill. 101,9-en,sűrűn jön Trencsén vagy Zsolna,mellette Nagyvárad 104,1 96,1 stb.. Itthon mégse fogom egyiket se,pedig ugyanazzal a rádióval nézem. Ennyit számítana 30km,domborzat mégse változtathat ennyit,nem?