RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#137028  Szerző: Kovi02

kukac írta:
Kovi02 írta:Nokia C1 telefonom beépített rádiójának jobb a szelektivitása,mint a Sony ST-SE 300 tuneremnek,meg a Sangean PR-D5 nek. :shock:
Vagy csak rosszabb az erzekenysege egy kevesbe produkal hamisvetelt.
Érzékenységben nagyon jó,szépen jön vele a Rádió88,és a GonG is.Ráadásul a 88 mellett a Kossuth is szépen szokott szólni. :)
 #137026  Szerző: Kovi02

frekivadasz írta:Az a tuner nem DX célzattal készült, hanem vételkörzeten belüli jó (hang)minőségű vételre, ezért viszonylag széles benne a KF szűrő, ez okozza a 'rossz' közelszelektivitást. Keskenyebbre cserélve a szelektivitás nő, de a hangminőség romlik. Arany középút talán 150kHz-es filterekre cserélni a tunerben gyárilag megtalálható, valószínűsíthetően 280kHz-es szűrőket. A fanatikusok 110kHz, vagy még az alá mennek, de ott már borítékolható a torz vétel.
Alap a helyi "nagy" adók 0,2 megára ütik ki a sávot a tuneren. Ezt elkülöníteni még a mobilom is tudja. :wailing:
 #137025  Szerző: frekivadasz

Az a tuner nem DX célzattal készült, hanem vételkörzeten belüli jó (hang)minőségű vételre, ezért viszonylag széles benne a KF szűrő, ez okozza a 'rossz' közelszelektivitást. Keskenyebbre cserélve a szelektivitás nő, de a hangminőség romlik. Arany középút talán 150kHz-es filterekre cserélni a tunerben gyárilag megtalálható, valószínűsíthetően 280kHz-es szűrőket. A fanatikusok 110kHz, vagy még az alá mennek, de ott már borítékolható a torz vétel.
 #137023  Szerző: kukac

Kovi02 írta:Nokia C1 telefonom beépített rádiójának jobb a szelektivitása,mint a Sony ST-SE 300 tuneremnek,meg a Sangean PR-D5 nek. :shock:
Vagy csak rosszabb az erzekenysege egy kevesbe produkal hamisvetelt.
 #137021  Szerző: Kovi02

Nokia C1 telefonom beépített rádiójának jobb a szelektivitása,mint a Sony ST-SE 300 tuneremnek,meg a Sangean PR-D5 nek. :shock:
 #136890  Szerző: Kovi02

A Sangean PR-D5-tel beltérben is full RDS+ST vételt produkál a Rádió88.Autóban falun belül 2szer fogtam meg,ST jellel,egyszer RDS+ST-vel. :shock:
 #136584  Szerző: asimov

Egy Ford S Max-al utaztam ma és annak a rádiója (2 DIN-es méretű színes/érintőképernyős, USB, Bluetooth, stb) folyamatosan megjeleníti az RDS/RT infót is. A régebben emlegetett Mazda 6-osra is rákérdeztem, és az is kiírja ezt.
 #136501  Szerző: asimov

Szűken, de belefér az RCA aljzatba a kicsi jack... de persze, hogy nem szól. (nincs érintkezés)
Kell oda egy RCA "apa" - jack "anya" átalakító és valószínűleg lesz hang:
Kép
Kovi02 írta:"Line out" kimenetelen. Belementek,de és se tudom hogyan. :)
 #136488  Szerző: Kovi02

"Line out" kimenetelen. Belementek,de és se tudom hogyan. :)
 #136486  Szerző: joe

Kovi02 írta:Nem szólt egyáltalán.
Nokia fülesen Jack dugó van...a PC-s hangszórókon szintén...hogyan csatlakoztattad a tunerhez őket? - a Sony tunernek nincs beépített fejhallgató kimenete. Joe
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 128