RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#15912  Szerző: zvartoshu

strong tropo summer start in romania in south !!
first simtomes
oltenia craiova at 47dB
radio shumen at 62dB

in decurs of time propagation up .. up and at 01:06 start a TOTAL stable tropo signals 4 min with 51dB oltenia craiova an shumen 66dB

in decurs of time radio oltenia received with maxim 36dB or 40dB and radio shumen om few days at 56dB maxim

http://www.trilulilu.ro/dxfmromania/2c9b72430362a8 FAZA totala culoar NORD VEST CU SUD EST

Kép
shumen 65-66dB
oltenia 51-52dB
 #15714  Szerző: mg

Sokol404 írta:Néha nyáron beledumálnak 1-2 magyar adóba, de csak egy pillanatig
egyszer én is azt hittem, hogy kiütöttek bennünket a 89.9-ről, baromi erősen beütött rajta egyszercsak valami szerb nyenyere, aztán a buszból kinézve látom, hogy mellettünk az autóban mintha épp arra nyomnák vidám szerb fiatalok, aztán ahogy elhúztak, elment az adás is :) miniadóval nyomták autórádióra :)
 #15710  Szerző: LuciFerko

Sokol404 írta:A TeamFM? Nos igen, mintha már nem hallanám. Ha az volt a 98,8-en, akkor már valóban megszűnt. A lista sem írja (legalább friss).
99,8-on ment. De van/volt több ilyen diumdisu adó is?
 #15709  Szerző: LuciFerko

Sokol404 írta:
LuciFerko írta:
Sokol404 írta: Ha arra kérnél, hogy gyűjtsem össze, mely adók foghatók, nagy munkát adnál nekem: csak úgy tömve van a sáv. :blush:
pedig arra:P Amúgy azt hallom ottaniaktól hogy új törvény ide vagy oda nemnagyon szűntek meg a "kalózadások"
Így van. Néha nyáron beledumálnak 1-2 magyar adóba, de csak egy pillanatig; ez főleg régebben volt jellemző. (Ja, és nem sz.r vevővel veszem...) De ha megnézed a "legális" listát, :hehe:
http://fmscan.org/net3.php?r=f&m=m&itu=SRB&rg=0
iszonyat sok kis adó! Még így is rengeteg, hát még a hozzácsapódó kalózadókkal...

A TeamFM? Nos igen, mintha már nem hallanám. Ha az volt a 98,8-en, akkor már valóban megszűnt. A lista sem írja (legalább friss).

Viszont nemigazán van időm hallgatni külön ezeket, inkább áttekerem. Bírtam, hogy a Rádió1 helyén egyszer vmi iszonyat vérbeli népzenei adó szólt "fura" modulációval. Rádió1 - Csak igazi mai sláger megy! :-D

Komoly hátránya, hogy gyakran egyáltalán nem bírok miattuk távoli magyar adókra vadászni. :hit: ...Azért annyira nem rossz a helyzetem, de lehetne jobb is. :oops:
mikor volt ez a rádió1 dolog?
 #15708  Szerző: LuciFerko

Sokol404 írta:
LuciFerko írta:hőde várom már:D ja és volt csomó adó (egyik talán 88.1) ahol ilyen turbofolk ment és énekelt a műsorvezető csomószor :D
Ez komoly? :shock: Lassan kedvet kapok fülelni.

Ezt kéne csinálnunk magyar viszonylatban is (Boros-Bochkor ugyan szokott énekelni, de nem őrájuk gondoltam, hanem inkább arra, h. a műsorvezető spontán nekikezd). :lol:
igen, 2005-ben a 90.1 mhz-en fogtam itthon is ilyet! fel is teszem nemsokára a felvételt, kemény :D
 #15707  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:hőde várom már:D ja és volt csomó adó (egyik talán 88.1) ahol ilyen turbofolk ment és énekelt a műsorvezető csomószor :D
Ez komoly? :shock: Lassan kedvet kapok fülelni.

Ezt kéne csinálnunk magyar viszonylatban is (Boros-Bochkor ugyan szokott énekelni, de nem őrájuk gondoltam, hanem inkább arra, h. a műsorvezető spontán nekikezd). :lol:
 #15706  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:nemsokára megyek a Csantavéri rokonokhoz, de várom már hogy ott csináljak egy bandscan-t :D 2001-ben voltam ott de olyan hűdesok adó nemjött. Amire emlékszek: 94,1 Kosava, 101,1 HIT FM (itt magyar adás is volt) yu eko akkor még nemvolt? 97,8 újvidéki rádió relé brummossan 98,2 szintén...
101,1-en határozottan a YuECO ment magyar adással, jó nagy térerővel, "hangosan"
(ez a frekvencia a mai napig is ilyen, csak már nem magyar nyelven).
  • 1
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515
  • 541