RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#15705  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:
Sokol404 írta: Ha arra kérnél, hogy gyűjtsem össze, mely adók foghatók, nagy munkát adnál nekem: csak úgy tömve van a sáv. :blush:
pedig arra:P Amúgy azt hallom ottaniaktól hogy új törvény ide vagy oda nemnagyon szűntek meg a "kalózadások"
Így van. Néha nyáron beledumálnak 1-2 magyar adóba, de csak egy pillanatig; ez főleg régebben volt jellemző. (Ja, és nem sz.r vevővel veszem...) De ha megnézed a "legális" listát, :hehe:
http://fmscan.org/net3.php?r=f&m=m&itu=SRB&rg=0
iszonyat sok kis adó! Még így is rengeteg, hát még a hozzácsapódó kalózadókkal...

A TeamFM? Nos igen, mintha már nem hallanám. Ha az volt a 99,8-en, akkor már valóban megszűnt. A lista sem írja (legalább friss).

Viszont nemigazán van időm hallgatni külön ezeket, inkább áttekerem. Bírtam, hogy a Rádió1 helyén egyszer vmi iszonyat vérbeli népzenei adó szólt "fura" modulációval. Rádió1 - Csak igazi mai sláger megy! :-D

Komoly hátránya, hogy gyakran egyáltalán nem bírok miattuk távoli magyar adókra vadászni. :hit: ...Azért annyira nem rossz a helyzetem, de lehetne jobb is. :oops:
 #15622  Szerző: vdxp

Pasa írta: Ma erős déli áramlás volt, és jó tropó terjedés. Szerintem ezért volt erősebb a jel. Nézd meg holnap is, amikor esni fog az eső.
Mondj köszönetet neked! Tovább nézni fogom azt a frekvenciát.
 #15600  Szerző: Pasa

vdxp írta:Juventus Rádió Kapuvár jelereje most erősebb Bécsben! PS kóddal kaptam meg Juventust ma egy dombon JUVENTUS FM_94.5_. :roll: Új adóantenna irányban Burgenlandnak? A adóhatalom növekedett?
Ma erős déli áramlás volt, és jó tropó terjedés. Szerintem ezért volt erősebb a jel. Nézd meg holnap is, amikor esni fog az eső.
 #15597  Szerző: vdxp

Juventus Rádió Kapuvár jelereje most erősebb Bécsben! PS kóddal kaptam meg Juventust ma egy dombon JUVENTUS FM_94.5_. :roll: Új adóantenna irányban Burgenlandnak? A adóhatalom növekedett?
 #15515  Szerző: chab7

Zoli58 írta:Igen, itt is a reggeli órákban érezhető tropo volt. A 96.1 és a 100.1 MHz-én teleszkóp antennával fogtam a nagyváradi ill. nagybányai adókat, ami innen a Kisalföld széléről lehet úgy 350-400km. Ez volt az első idei észlelt tropom.
További jó dx-t mindenkinek!
Zoli
na akkor most már rákapcsolok én is mert eddig csak 200km-n belülieket tudtam fogni, igaz ezeket a ház falain belül mert kint még hideg van órákat ücsörögni a teraszon.
 #15470  Szerző: Jani

Zoli58 írta:Igen, itt is a reggeli órákban érezhető tropo volt. A 96.1 és a 100.1 MHz-én teleszkóp antennával fogtam a nagyváradi ill. nagybányai adókat, ami innen a Kisalföld széléről lehet úgy 350-400km. Ez volt az első idei észlelt tropom.
Zoli
Szép fogás volt!Gratulálok! :)
 #15465  Szerző: Zoli58

Igen, itt is a reggeli órákban érezhető tropo volt. A 96.1 és a 100.1 MHz-én teleszkóp antennával fogtam a nagyváradi ill. nagybányai adókat, ami innen a Kisalföld széléről lehet úgy 350-400km. Ez volt az első idei észlelt tropom.
Zoli
 #15383  Szerző: rulek

Emlékszem mikor Belgrádban kitört a " fütyülős" forradalom nagyon nagy teljesítménnyel adott Novi Sad a 92.5-ön de csak egy pár napig és utána megint csak jó terjedés esetén elérhető. Legtöbbször csak a horvát 2 szokott jönni a 98.1-en.
 #15222  Szerző: LuciFerko

hőde várom már:D ja és volt csomó adó (egyik talán 88.1) ahol ilyen turbofolk ment és énekelt a műsorvezető csomószor :D
  • 1
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515
  • 516
  • 541